• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Teď jsem se dočetl k jedné zásadní informaci ohledně zvířat v Myceliu - slepice na Zemi už skoro nikdo nezná.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak v našem knihkupectví šli do sebe, a pátý díl měli dneska. Manželka mi ho koupila a potají schovala do postele, našel jsem ho až před chvílí :-) Akorát musím ještě dodělat něco do práce, což je pech ...


    ALRIKA: Hergot, tak z toho bude anatomický oříšek.
    ALRIKA
    ALRIKA --- ---
    LASHANA: KAVEN: Zrovna čtu znovu první díl a akorát jsem to potkala - "Kamëlë zvedla ruce a promnula si klouby ráhnové kosti v uších." :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: je to samozřejmě jen taková chvilková nerovnováha vesmíru, ale i tak mě na tom těší, že se to vmáčklo mezi lidi mediálně propírané a známé z televize :) A na Kosmasu teď taky pěkně (já na žebříčky nelezu, zařekla jsem se, že nebudu sledovat, jak si moje knížky stojí, a už dva roky to dodržuju; ale potřebovala jsem thumbnail Karolininy knihy a momentálně tam na to nejde nenarazit...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: (zapomněla jsem dodat: ve sklepě máme víno, ponk se svěrákem a pultový mrazák; zkrátka vše, co může člověk potřebovat...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak já s obludným úsilím vítězoslavně vypotila plakátek na ten křest, tak pokud byste někdo byl ochoten ho někde sdílet či šířit, sláva sláva budu ráda :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA: Chyťte si někde nějakého, a pak ho můžeme u nás ve sklepě pitvat. :)
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    KAVEN: no ale s kloubem by to byla větší švanda, i když možná by se dál modifikovat kloub čelisti, že by ovládal tu ráhnovou kost....

    pitva? Nevěřím že bude....
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ha! je z ni uz mainstream autor! no fuj! :)))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---

    Snad nesundávám sovy z antén, když oznámím, že Vilma v žebříčku SČKN porazila Míšu Viewegha!
    SČKN - Svaz českých knihkupců a nakladatelů
    https://www.sckn.cz/index.php?p=ladder

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LASHANA: Kloub tam nutně být nemusí, může to držet jen na šlachách a svalech ...

    Doufám že v šestce absolvujeme nějakou pitvu össeana (třeba s Julií Lothovou), kde to bude všechno vysvětlené i s latinskými názvy :-)
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    Ad uši, když pohybem uší vyjadřují emoce a když jsou smutní tak jim zplihnou, neměl by k ráhnové kosti být i nějaký kloub ? A vůbec odkud a kam ta kost vůbec sahá? Jestli až do špiček uší nebo jen do půlky....
    VANEK
    VANEK --- ---
    Koukám, že v [ Klub Čtenářů a Spisovatelů ] se organizuje myceliální čtenářský kroužek.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA:
    XCHAOS: Tak já ty lidi sice neznám, ale naprosto souhlasím s tím, že je nezbytně nutné vědět který sval hýbe össeanům s ušima :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GROBENIUS: Stáňa se chystá přijít na křest (aspoň dle zaškrtávátek u FB události).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GROBENIUS: ano ten. nechtěl jsem tu ta jména úplně veřejně propírat.. ale myslím, že neexistuje povolanější člověk, který by mohl poskytnout konzultaci k symbióze člověka s houbou a otázce Össenských uší. Prostě se název toho svalu, který hýbe těma konečkama, jednoduše dozvíme :-)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    XCHAOS: Petr Zach, to bude manžel Stáni Kučové, pak by spojení nemělo být problém :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: to se špatně vysvětluje symbiózou s houbou, ovšem! ovšem je možné, že ty uši vzníkají i z jiných částí obličeje, než z ušních boltců. chrupavčité ušní boltce jsou pomocí myceliem generovaných mutagenů povzbuzeny, aby se změnily v "ráhnovou kost" - a těmi konečky symbiotické myceliálně-člověčí tkáně se pak dá hýbat pomocí něčeho, co byly původně obličejové svaly.

    každopádně bychom měli autorku motivovat, aby si domluvila konzultaci s nějakým skutečným anatomem (přímo z branže sci-fi/fantasy/doupě/psychedlie navrhuji Petra Zacha, jestli na něj někdo nemáte kontakt? já ho léta neviděl...) a aby nějak uvěřitelně zpracovali téma symbiotické mutace Össenských houbově-sloních uší, protože nemůžeme přece žít s tím, že vůbec nevíme, který sval během mutace přemístí, aby mohl hýbat konečkem uší! :-) (jde o to, že ten sval má určitě nějaký latinský název, které svoje studentky nutí naučit se nazpaměť.. a popravdě - sám o sobě je postava, která má určitě nějakou souvislosti s archetypem Aš~šáda ...).

    Ještě, že zbývá 6.díl, který nám to může objasnit!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Ale jo, jenže normální uši se taky nesvíjejí a nehýbají jako össenské. Pokud össeané dokážou ucho třeba ohnout v půlce, tak nějaké svaly musí dosáhnout až do půlky. Myslím že je v knize několikrát napsáno že někdo hýbal konečky uší, což nutně znamená, že nějaký sval musí dosáhnout až tam. A nebo jsem zase něco špatně pochopil, össeané hýbou jen tou ráhnovou kostí, a zbytek ucha se chvěje v důsledku toho.

    Po sebe-přezkoumání ... ty umíš hýbat ušima? :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    nějak mi to uniklo - Lucas tuší Sgenovi na Folmahivě a to že Ašád mu je zavázán, nebo ještě ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam