• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: Upřímně doufám, že aspoň Össeanky (ženské) jsou o trochu hezčí než Yoda :D "Campbellovský monomýtus" se to jmenuje (tenhle typ příběhů a la cesta hrdiny, který lidi potřebujou a dneska ho nejlíp najdou právě ve space operách) a v tom zmiňovaném Dingiru se to taky probírá, fakt zajímavé čtení.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: ty jo... tak to mě fakt nenapadlo, že si mám Össeany představovat, jako takovou civilizaci trochu přerostlejších Yodů :-) Každopádně, teď vážně: space opera je moderní mytologií, resp. moderní verzi vyprávění o námořníku Sindibádovy, kde mořeplavbu nahrazují kosmické lety a zámořské exotické země exotické planety.

    To znamená, že se tam pořád vynořují nějaké archtypální příběhy.. jen nerdi čtou hard-scifi, ve které jsou mimozemšťansé tak odlišní, že by s nimi nešlo souložit :-)) (což problém argenitového vesmíru fakt není :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak dneska mi přišel poštou autorák religionistického časopisu Dingir - v právě vycházejícím čísle 4/2016 je rozhovor se mnou plus ukázka z Mycelia. Je tam ale spousta scifisticky zajímavých věcí, protože celé číslo je věnováno tématu "populární kultura a náboženství" - např. článek o zombiích, o náboženství v komiksech, o tom, jestli je firma Apple ve skutečnosti sekta a tak podobně.
    XCHAOS: A na obálce zmiňovaného Dingiru je mistr Yoda! Nejen krystaly; ještě taky plandající uši!!! Náhoda? Nemyslím si! Obšlehla jsem to sakumprásk fšecko!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: nevím přesně, někdy v lednu, ale asi to ke mně ještě předtím doputuje v pdf, tak se tady o zážitek podělím :) Zkrátka - houba z pornhubu, kdo to má... :D
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Kdy? Kdy? Kdy?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Spoiler, týkající Rogue One, který ale vůbec není offtopic:
    krystaly Kyber mi okamžitě připomněly argenit :-) teda ne, že by všechna ta telepatie už předtím trochu nepřipomínala Sílu.. to by mi zajímalo, proč všechny space opera mytologie takhle konvertgují :-) ostatně... 70.léta byla poslední zlatá éra zájmu o psychotroniku :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Ale zase si pak můžeš představovat na místě toho mezikroku něco ještě mnohem zajímavějšího, než tam původně bylo :D
    Holt to, co zbylo, je kompromis, a kompromisy jsou vždycky fádní.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: UPřímně řečeno, verze s houbou mi přijde lepší než to, co zůstalo, protože to, co zůstalo, je jakési takové bez pointy, jsme se muchlovali směrem k čemusi zajímavému a pak jsme slastně oddychovali po orgasmu. Mezikrok chybí.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ:
    JANADVORACKOVA:
    Úchylák v lese, zakrývající se kloboukem? Ajvaj...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: To tedy pěkně děkuji :). Úchyláci koupí Mycelium, začnou trajdat po lesích a už ani v mechu a kapradí nebude bezpečno :).
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: máš odvahu, klobouk dolů :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tajný posmrtný život Té Vyškrtnuté Scény S Houbou pokračuje.
    Vyjde v Reflexu.
    Bude tam totiž článek o nejblbějších erotických scénách v českých knihách.
    :D :D :D

    (Ale já jsem pro každou srandu, negativní reklama taky reklama, třeba si pak kvůli tomu to Mycelium koupí nějaký opravdický sexuální deviant; a to se teda podiví :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MEANKITTY11: No a není to tak lepší? ;)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    O auditko vedle se hnidopiší ohledně pomlček a tady na tu tildu prdí i šéfová :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: Ještě by mohl Lucas zbičovat Aš-šáda.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: Hmm, mohl by ho zbičovat opatrně :), když jsou ty svátky :).

    Zrovna jsem honila vánoční dárky. Vyřešila jsem to během dne - celá rodina dostane puzzle - různá, podle věku a pohlaví a zálib a tak. Koupila jsem si taky.
    Nebude také třeba nějaké, někdy? S tím prima obálkovým motivem? Protože to by se skládalo přímo "úžasně :)."
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Na zrušení Vánoc jsem začala pracovat před dvaceti lety (následkem čehož teď o víkendu devatenáctiletá, sedmnáctiletá a třináctiletá dcera něco kutily v kuchyni a vposledku se na verandě samy od sebe vylíhly tři krabice čehosi vonícího a pravděpodobně poživatelného, aniž bych musela omočit v mouce byť jen malíček). Vzorně sedím a píšu. Momentálně morduju první kapitolu. To dělám už dlouho. Celý podzim. Napsat první kapitolu vždycky trvá nejdýl. Clustery souvislého textu v nedohledu. Byly tu nějaké požadavky na to, aby Aš-šád Lucase zbičoval, ale před Vánoci mám takovou smířlivou náladu, takže ho jenom (ale ne, nebudu spoilovat). :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RICARDERON: Já vím, to bylo zcela bez vztahu k tobě. Chtěl jsem původně napsat "až po vánocích", ale když už jste tady to předjaří tak pěkně definovali, tak jsem nemohl odolat.
    VICKE
    VICKE --- ---
    RICARDERON: ...kterého roku?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    KAVEN: Ne, to nám ji má odevzdat. V předjaří...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam