• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    ARGANNAH: Jasně že b); chabostí redakce a korektur nestojí za to ztrácet tu čas.
    Ale aspoň jsem se tam poučil, že Mycelium nebude hexalogie, ale sextalogie.
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    VANEK: Literárně nebo faktograficky?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ARGANNAH: Ovšem ten článek o zombiích za moc nestojí, recenzovaný nerecenzovaný.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZUZKAOU: ...takže to vypadá, že budeme mít Mycelium Legends s choboty a ráhnovou kostí a Mycelium Canon bez chobotů a ehm, s chrupavčitýma ušima? :-)

    (sorry, jestli to je spoiler :-) ale jako napadá mi zvrácená myšlenka, že vlastně nevím o českém sdíleném sci-fi/fantasy univerzu, ke kterému by nějací třetí autoři psali spin-offy... takže stejně, jako hecuju s tím sfilmováním, tak si pohrávám s myšlenkou napsat fan-fikci z argenitového/myceliálního univerza, protože ona ta rozkošatělost si o to říká... by to rozhodně ale musela být nějaká hard-scifi se spoustou reartronové fyziky, apod. :-))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ZUZKAOU: ...takže to vypadá, že budeme mít Mycelimu Legends s choboty a ráhnovou kostí a Mycelium Canon bez chobotů a ehm, s chrupavčitýma ušima? :-)

    (sorry, jestli to je spoiler :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: To ovšem mistr Yoda taky :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: tak po té co zmizely choboty, tak tu padalo něco o tom, že vlastně vypadaj jak přerostlé, antropomorfizované siamky a nebo sphynxové, ne?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Dingir má i websajtu! A dobrá zpráva, nejdůležitější věci se odehrají vskrytu jsou dokonce online. :) http://dingir.cz/cislo/16/4/nabozenske_podhoubi.pdf
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Z ankety LN o nejlepší knihu roku:

    Václav Bartuška, diplomat
    Vilma Kadlečková: Hlasy a hvězdy (Argo). Pátý díl ságy Mycelium. Pro fanoušky sci-fipovinná četba, pro nás ostatní podobenství o světě, kde lidé ochotně přejímají technologie přinášející zotročení.
    Umberto Eco: Numero Zero (italsky Bompiani, Milan 2015, anglicky Harvill Secker, London koncem roku 2015). Poslední román Umberta Eca. Nikdy už nenapsal nic tak výjimečného jako Jméno růže, ale psal pořád výborně.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: Upřímně doufám, že aspoň Össeanky (ženské) jsou o trochu hezčí než Yoda :D "Campbellovský monomýtus" se to jmenuje (tenhle typ příběhů a la cesta hrdiny, který lidi potřebujou a dneska ho nejlíp najdou právě ve space operách) a v tom zmiňovaném Dingiru se to taky probírá, fakt zajímavé čtení.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: ty jo... tak to mě fakt nenapadlo, že si mám Össeany představovat, jako takovou civilizaci trochu přerostlejších Yodů :-) Každopádně, teď vážně: space opera je moderní mytologií, resp. moderní verzi vyprávění o námořníku Sindibádovy, kde mořeplavbu nahrazují kosmické lety a zámořské exotické země exotické planety.

    To znamená, že se tam pořád vynořují nějaké archtypální příběhy.. jen nerdi čtou hard-scifi, ve které jsou mimozemšťansé tak odlišní, že by s nimi nešlo souložit :-)) (což problém argenitového vesmíru fakt není :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak dneska mi přišel poštou autorák religionistického časopisu Dingir - v právě vycházejícím čísle 4/2016 je rozhovor se mnou plus ukázka z Mycelia. Je tam ale spousta scifisticky zajímavých věcí, protože celé číslo je věnováno tématu "populární kultura a náboženství" - např. článek o zombiích, o náboženství v komiksech, o tom, jestli je firma Apple ve skutečnosti sekta a tak podobně.
    XCHAOS: A na obálce zmiňovaného Dingiru je mistr Yoda! Nejen krystaly; ještě taky plandající uši!!! Náhoda? Nemyslím si! Obšlehla jsem to sakumprásk fšecko!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GALE: nevím přesně, někdy v lednu, ale asi to ke mně ještě předtím doputuje v pdf, tak se tady o zážitek podělím :) Zkrátka - houba z pornhubu, kdo to má... :D
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Kdy? Kdy? Kdy?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Spoiler, týkající Rogue One, který ale vůbec není offtopic:
    krystaly Kyber mi okamžitě připomněly argenit :-) teda ne, že by všechna ta telepatie už předtím trochu nepřipomínala Sílu.. to by mi zajímalo, proč všechny space opera mytologie takhle konvertgují :-) ostatně... 70.léta byla poslední zlatá éra zájmu o psychotroniku :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GENTIANA: Ale zase si pak můžeš představovat na místě toho mezikroku něco ještě mnohem zajímavějšího, než tam původně bylo :D
    Holt to, co zbylo, je kompromis, a kompromisy jsou vždycky fádní.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: UPřímně řečeno, verze s houbou mi přijde lepší než to, co zůstalo, protože to, co zůstalo, je jakési takové bez pointy, jsme se muchlovali směrem k čemusi zajímavému a pak jsme slastně oddychovali po orgasmu. Mezikrok chybí.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ:
    JANADVORACKOVA:
    Úchylák v lese, zakrývající se kloboukem? Ajvaj...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA: To tedy pěkně děkuji :). Úchyláci koupí Mycelium, začnou trajdat po lesích a už ani v mechu a kapradí nebude bezpečno :).
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: máš odvahu, klobouk dolů :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tajný posmrtný život Té Vyškrtnuté Scény S Houbou pokračuje.
    Vyjde v Reflexu.
    Bude tam totiž článek o nejblbějších erotických scénách v českých knihách.
    :D :D :D

    (Ale já jsem pro každou srandu, negativní reklama taky reklama, třeba si pak kvůli tomu to Mycelium koupí nějaký opravdický sexuální deviant; a to se teda podiví :D)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam