• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    HELA
    HELA --- ---
    MOUNTBATTEN:
    BRAMBOREENA: Já se přiznám, že jsem na tom byla podobně - první díl jsem dočetla s tím, že to nebylo špatný, ale když vyšel druhý díl, nějak jsem motivaci do čtení neměla - možná na mě ten první díl byl moc drsný, možná že mě nějak nervovalo čtení Pinky (na rozdíl od těch, co ji nesnášejí, já se naopak až moc dokážu vcítit :D) - a pak jsem byla na Vánoce u rodiny přítele na Moravě, byla jsem nemocná, vzpomněla jsem si, že Mycelium existuje, a protože jsem měla po ruce Kindle, koupila jsem druhý díl... pak třetí... přečetla jsem to na jeden zátah až do čtvrtého a bědovala, že na další díl budu muset čekat :) Holt jsou ty houby návykový :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: vlastne ano, horska chata, zadna TV, snehovy dest, ze ven se vylezt neda....:)))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOUNTBATTEN: No a jakým nepředstavitelným nedopatřením se ti teda pak stalo, že jsi otevřela ten další? Zapadání sněhem v liduprázdné horské chatě, kde na záchodcích ke čtení nebylo nic jinýho než Mycelium 2? :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: ja jsem nasla svuj komentar prvniho dilu, ze hmm, nebylo to blby, ale skutecne mi tento zanr neni blizky. Takze i kdyz to skoncilo desne napinave, dalsi dil(y) si uz asi neprectu
    no a v listopadu sem tady napjate cekala, kdyze uz bude petka na pultu, teda aspon k stazeni z obchodu:)))))
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRAMBOREENA: to by chtelo nejakou houbovou oslavu!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Neustale vyhlizim Mycelium 3 a 4 na Audiotekce a porad nic
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Teď už by to symbolicky muselo být šest... nene, nechci :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Gratuluju k významnému výročí!

    A doufám že zakončení nechceš protáhnout na symbolických pět let ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ještě minutu ten stav potrvá: dnes jsou to přesně čtyři roky, co vyšel první díl Mycelia. Aspoň Facebook to tvrdí, a ten si to umí spočítat.

    Houby jsou tu s nami, buďte s ňou!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    OMNISLASH: coz ne vzdy musi byt na skodu. Docela bych takovou sluzbu uvitala v knihkupectvi a nebo ve vytvarnych potrebach. Jo, jeste syrove obchody, ty penezenka taky tezce nese.
    VICKE
    VICKE --- ---
    SHEALA: Pořádný bič. Nosej si virtuální realitu v hlavě. Obvykle ji uvozují slovy: "To já pamatuju…" nebo "Za mých mladých let…" …ale zkus jim to říct a poznáš, jak tvrdá je berle.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: Bruntálsko-össenskej postapo crossover už je rozpracovanej, zatím ve stavu šíleného bordelu, ale v létě na tom hodlám zase trochu dělat.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    OMNISLASH: se to ma poustet do usi, kdyz jde clovek do lesa na houby
    VANEK
    VANEK --- ---
    OMNISLASH: Tam není podprahové "hlívu! hlívu!"?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JANADVORACKOVA: tak ono se to používá jako terapeutická metoda spíš. S tím, že senior si moc nevybírá, personál zařízení nebo někdo mladší to donese a pustí. https://www.wired.com/2017/04/vr-for-seniors/ nevím jestli čteš anglicky - blbý je že já mám zadaný taky psát anglicky :D
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    SHEALA: Připomněla jsi mi trochu mou 79 letou babču, která nedávno dostala obyčejný digitální foťák - trochu starší, ale jednoduchý, aby mohla sem tam něco vyblejsknout. Jednou do roka jede k moři, tak aby si mohla udělat nějakou tu fotku na památku. Problém nastal, když se jí řeklo, že potřebuje baterky, nejlépe nabíjecí, že bez nich to nespustí a těžko se s tím naučí.
    Cokoli složitějšího, nedej bože virtuálního, by ji asi odrovnalo :).
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ale musím přečíst tu tabulku a to ještě asi abych vrátil i k Na pomezí Eternaalu a k hydiadenovým (? či jakým) bombám. Psycho-fyzika Bramboreenina vesmíru je složitá a vytvářet extendend universe je vždy ošemetné :-) podstatné ale je, že RA-prostor určitě umožňuje velmi zajímavé topologie (četl jsem ale studii, že třeba čtyřrozměrné bytosti by třeba nemohly existovat na bázi života, jaký známe, protože ten vzniká díky dvourozměrné membráně, obklopující třírozměrný prostor)
    SARGO
    SARGO --- ---
    XCHAOS: ANO! A ještě ti s radostí pár dalších bodů na dořešení dodám. :-D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Tak za takovou fanfikci se přimlouvám
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    SHEALA: Jak film?! Seriál! Minimálně šest sezón!
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: A potom ještě Kamele. A další od ostatních Osseanů. By z toho mohl bejt i nějakej sdílenej svět, jako Forgotten Realms. A RPG hra. A film na HBO.

    *jdu zalézt*
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    poznatek: poustet si mycelium v obchode se nedoporucuje. po 20 minutach nakupu nema clovek v kusiku temer nic a za dobu poslechu pravdepodobne zapomnel, co chtel koupit
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam