• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Když já to psala, žádný hry ještě NEEXISTOVALY! Celé lidstvo tou dobou teprve vznikalo.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: "Go maim" je pěkný anglický povel do nějaké brutální hry :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Jj, floraín Sargisat~tej~lietar~go~maim~greo - těmi, kteří by případně třeba mohli být líní to vyslovit, familiárně zvaný Sargo.
    Za ty roky jsem nějak vyměkla, lodní össein je mnohem jednodušší.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Zelenej chlap v první knize? Marně jsem dumal o kterou postavu z Jantarových očí by mohlo jít. Ale už mi došlo že to je z pomezí Eternaalu.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Ále, chlap - ženská, co je to proti nekonečnu vesmíru. A zelenej je právě úplně nejlepší. A co víc, je to dědičné - zrovna tuhle mi G. oznámil, že se ve skutečnosti živí těma malinkatejma kuličkama, co jdou ze sluníčka :-))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Ale pozor, byla jsi tam jako chlap - a ještě k tomu zelenej! :)
    SARGO
    SARGO --- ---
    Chm. To JÁ jsem byla hned v první knize, děsně cool a ještě mě nikdo nezabil.
    (Po těch letech můžeme časovou souslednost pominout. :-D)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    RIP: Aha, to je drobátko úskalí...
    Vilmo, až budeš vypisovat tu aukci, malíře dej jako vylučovací podmínku.
    RIP
    RIP --- ---
    BALAENA: Mně tím pěkně zavařili, vyhrál to člověk, který se jmenuje stejně jako jeden můj oblíbený malíř, a když jsem pak na webu sháněl jeho obrazy, sypalo mi to furt jenom ty Soudné sestry :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    To je skoro jako product placement. Takové to jako když si ve filmu Čtyřlístek připíjí rychlými špunty a pěkně je předtím ukáže na kameru. O literární variantě tohoto druhu získávání financí jsem neslyšel, ale jak vidno, někdo už na to dávno přišel.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: Na to už existuje rutina, "nábor červených triček", z autorů to tady u nás provozuje Johnak (Jan Kotouč). Píše military, čili potřebuje spoustu lidí v těch knihách zabít - čili na svých stránkách rovnou vyhlásil, že se mu mají hlásit dobrovolníci, kteří chtějí zemřít při vesmírné bitvě nějakou zajímavou smrtí, a z těch pak dělá postavy na odstřel. Mně všichni nadávají, že postavy vraždím, ale je třeba si připomenout správné měřítko: ve srovnání s opravdovými borci v oboru zabíjím MÁLO!
    O to však pečlivěji.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    STARE_CASY: takhle nějak Pratchett přispěl na obnovu Divadla v Dlouhé po povodních, ne? Fanoušek si vydražil (Vilmo, ekonomický potenciál!) účinkování v příštím dílu Zeměplochy
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    Hašek byl pověstný tím, že ochotně své příležitostné spolustolovníky vpisoval do svého díla, je to tak? Tak proč se nemihnout i v jiném díle, pěkně daleko v budoucnosti. A jako bonus by si fanoušek mohl vybrat i způsob smrti. Houbami, pochopitelně, ale stokrát jinak. ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BALAENA: Ona by ho stejně za chvíli zabila ...
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KAVEN: no právě že se to mohlo zveřejnit, až když už bylo po tom. jinak by tam nalezlo plno zvědavců. a jak má pak Vilma vysvětlit, že se v příběhu najednou objevil nějakej Kaven, o kterém předchozích pět dílů cudně mlčela?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Týjo, to jsem si vůbec neuvědomila... reálný čas mi zase jednou doběhl ten herní... :) Ony se občas potkávaj a vždycky znovu mě to vyděsí. Je to něco jako zatmění Měsíce :D


    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Uniknul spoiler! 17. 7. v půl čtvrté ráno začne první lekce argenit~míjat! Hergot, to bylo včera, zase jsem něco propásnul.
    PALUSHA
    PALUSHA --- ---
    BRAMBOREENA: DĚKUJU! To je naprosto luxusní!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak tento víkend je v Pardubicích PARCON, bude tam spousta zajímavého programu obzvláště v sobotu, ovšem já tam budu strašit v pátek večer a účastnit se někdy v půl deváté besedy s autory. Čili zde další startovací okno a příležitost se potkat, pokud někdo budete mít cestu kolem.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PALUSHA:

    Můžu sem hodit pomocný soubor, kde se pokouším evidovat všechny události, spoilery jsem v tom zamazala a šestý díl smazala, tam je aspoň souslednost událostí od poloviny čtvrtého dílu. (Ty předchozí tři takhle sepsané nemám, to jsem ještě byla mladá a míň sklerotická a všechno jsem si to pamatovala :D - teď už by to občas potřeba bylo, ale vypisovat události zpětně jsem líná, čili když se odvolávám na něco z prvních tří dílů, holt to jen tak od oka tipnu.) Každý díl zhruba pokrýval pět týdnů "herního času", až v pětce se události zrychlily.

    Tak třeba to trochu pomůže...



    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam