• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    ICE
    ICE --- ---
    BRAMBOREENA: Rë Akkütlix! optimizmus a urümae . ;)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ICE: ech.... to byl nějaký jiný rok a jiná kniha...
    ICE
    ICE --- ---
    // ..jeste ze mame takove pekne zahlavi klubu a ja nemusim pokladat zbytecne otazky! takze cesky 9/11 to jisti. dik. .)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    VANEK: Ach, ta malá roztomilá hochštaplerka!

    (No dobrá, jsem neobjektivní; navíc jen proto, že pí Gwyneth je přesně o 1 den mladší než já, takže si do ní promítám naději, že by stačilo přeci jen chtít a i člověk mé generace by mohl mít tělo v takové kondici jako ona...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Náhodou tuhle jsem zrovna psala scénu z pohledu Aöhrlëmëgerla, kde se konečně vysvětlí všechny ty řetězce intrik, a říkala jsem si u toho, že by se z toho dala udělat desková hra :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je ono! Mushroom Come!
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    mno PC hru Mycelium vlastne chceme taky, niž? :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: jo pak vám budou lidi vyčítat, že ta kniha vůbec není podle tý hry :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SHEALA: Toho ale proslavila až počítačová hra :) No tak až ve Warhorsu dodělají Kingdom Come, zkusím to manželovi navrhnout :D
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BOB_GALLOWS: tak když mohl Geralt :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    GAARQ: Nejsou tam spřežky.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: já nechtěl plašit, jen mě to překvapilo, že se na to přihlásila joanna. jinak držím palce, ať se mycelium prorůstá šířeji a hlouběji ;)

    KAVEN: pozná vůbec maďar, že jde v případě össeanštiny o nějaký konlang? ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    Že je Paltrowová šílenější než Linda Rybová a Kateřina Winterová dohromady, jsem zachytil, ale tenhle recept mi unikl:
    Is there any science behind Gwyneth Paltrow’s $200 smoothie? Either way, we drank it. - The Washington Post
    https://www.washingtonpost.com/...ience-behind-gwyneth-paltrows-200-smoothie-either-way-we-drank-it/
    some of the compounds used in the pricey brew might actually have health benefits: Cordyceps, a fungus known for parasitizing insects and turning them into "zombies," certainly has a long history of being used as medicine. But just because something has a long history doesn't mean it actually works.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: z meho pohledu je dobre, ze to vyda non-scifi nakladatelstvi v Polsku ... SNAD ...tam se ted deji FAKT divne veci u tech polaku - sf nakladatelu... cela rada skvele prodejnych a radu let vydavanych serii a autoru najednou zustava nedokoncena a nakladatel se odmlci a nevydava skoro nic... jinej nakladatel od tehoz autora v teze serii nahle zacne vydavat neco od 6-7meho dilu a predchozi dily ma nejspis zabukovanej ten starej nakladatel a neda mu to ani za boha... ctenar je teda pak dost nestastnej - ma prectene 1-4 a pak zas 6-neco jeden dil roky a roky chybi a nic...
    Z meho "zahranicniho" pohledu jakoby tam vznikalo novych sff nakladatelu jak much a jeden vydava v silenem fofru a dalsi ma mezi dily cele roky pauzy... nevim co presne se to tam deje, ale je to divne...

    ... mozna bych bejt tebou - dal bych si nejakej dodatek o periodicite jednotlivych dilu do smlouvy, jak maj vychazet, v jakych max-pauzach a kdyztak ze licence propadne a muzes to pak nabidnout jinemu... to snad je asi jedina obrana proti tomu chaosu co tam v Polsku ted je... alespon teda chaos pro nas co tam to prostredi nezmane a nedokazem poradne rict co ze se to tam sakris deje...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAVEN: To je jako ptát se GRRM, jestli má dopsané Vichry zimy :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ: To by mohl být problém, to máš pravdu... jednali spolu tehdy (někdy v lednu), teď mi pan Smigielski píše akorát "Od pani Czaplinské mám vstupní nabídku a také si myslím, že se dohodneme. Až budeme mít podepsanou smlouvu, oslovím ji", čili jistě se naopak může stát, že teď už Joanna čas mít nebude vůbec nebo ho bude mít málo (čímž se to celé posune víc k roku 2019) nebo to nakonec dostane na hrb někdo úplně jiný. (To by mi tedy bylo upřímně líto, kdyby to Joanna nepřekládala, ale holt dohoda už je na nich, já je mohla akorát zkontaktovat.)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    KAVEN: Audioverze Mycelia v Maďarštině -:))), nééé! Teda jóóó!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to gratuluji, už začínáš být světoznámá!
    Mimochodem, kdesi jsem slyšel že aby Vrstva ticha stihle vyjít do Vánoc, že by prý musela být dopsaná v červenci. Ten už skoro končí ... jak to vypadá?

    RIP: "Sotva z tvého mycelia poláci upijí, zahrnou tě milióny zlotých". Tak nevím jestli by to umělecky obstálo, to už je skoro jako "Velký kanál na mysli ti tane, vyslov se jasně, Goethalsi".

    BOB_GALLOWS: V pořadí určitě čekají ti Maďaři, kteří se nelekají přehlásek ...
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: jakože se joanna k tomu děkanování (říkala žena) nudí a začne překládat mycelium? ;)

    jinak dobře ty :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: A anglofonní země? Mycelium se musí rozrůst i mimo ČR/PL, musí prostě!
    RIP
    RIP --- ---
    OMNISLASH: Taky bych byl zklamaný lidstvem, kdyby po prvním dílu nechtěli další. Snad to bude jako v tom Cimrmanově verši:

    Jak jen z tvého piva (mycelia) Indi (Poláci) upijí, zahrnou tě milióny rupií (zlotych).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam