XCHAOS: Hele přesně mě to napadlo, říkala jsem si, jestli tam s tím z tohoto důvodu nakonec nebudou mít problém. V jedničce asi ještě ne, tam se jenom nahrubo rozvrhuje půdorys a obrysy jsou černobílé, Össeani jsou fanatici a hotovo - ale v dalších dílech, jak se to víc prolíná a zjemňuje a relativizuje (a "zpřístupňuje"), se to může víc přiblížit nějaké reálné zkušenosti a třeba se i někoho dotknout. Byla jsem zvědavá, co mí kamarádi věřící třeba řeknou na to "kázání" vyobcovaného össenského kněze v podzemí (kapitola "Nikdo" v pátém dílu), ale konkrétní zpětnou vazbu nemám - jak se ukazuje, moje pomalost v psaní je opravdu destruktivní, část lidí, kteří díly četli, tak jak vycházely, si teď pětku nechává a čeká na šestku s tím, že až to bude uzavřené, tak to sjede od začátku celé (a je otázka, jestli se fakticky k tomu ještě vůbec vrátí :( ... uaaá, moje blbost, jdu zas rychle psát, celé tohle léto kvůli tomu dřepím doma, prostě musím to dát!).
No ale abych to uzavřela: kdyby v Polsku dali Mycelium do klatby a pálili ho na náměstí, byla by to vlastně super reklama. ;)
Teď je v Praze Joanna Czaplińska, uvidím se s ní, tak se na to zkusím vyptat (tedy mezi řečí o politice...).