• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JARMIK: (je fakt, že össenské drogy sice definitivně došly, ale vzhledem k tomu, že závěr se odehrává na Fomalhiwě, je tu ještě mystika fomalhiwská, což představuje další široké pole působ-)
    Ne, ne, NE, dost, nic jsem neřekla!!!
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Ještě sto stránek potřebuju (ufff, jak já to do nich vecpu?).

    Čistě pocitově je sedmička tak nějak... MNOHEM celistvější a šťastnější číslo než šestka.:-)
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRAMBOREENA: Jo myslíš Pavla Konečného ...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    co tiskarny, ale daberi, doufam, dabuji rychleji nez ms schvaluje :-D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Z toho vyvozuji že máme závazný termín pro dopsání Mycelia, ho hóóó! :-) Jen doufám že tiskárny tisknou rychleji než probíhá schvalovací řízení pro XBox
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Že je to moc brutální. Ne MOC, ve smyslu že bys příště měla ubrat, ono to rozhodně není samoúčelné a k věci patří. Ale nějak to nedávám, je to taková věc co si dokážu až moc dobře představit i v normálním životě. Na pořádný horor prostě vůbec nemusí být hektolitry krve.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    SARGO: Já to ochutnám a když to přežiju, opatřím to na křest šestého dílu.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Že je to moc nuda, nebo že je to moc brutální?
    Tuhle si mi stěžoval jeden na Facebooku, že má z Mycelia trauma, protože má fóbii z jehel. Tak jsem mu psala, že to opravdu není kniha pro něj :) Ale dal to nakonec... :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Kingdom Come má deadline 15. prosince - to je termín, kdy to musí jít do schvalovacího řízení na xbox, aby to mohlo vyjít na konci února. Já to vidím, hm, nějak podobně... No ale jinak minulý týden byl v Kolíně nad Rýnem Gamescom, kde dostali cenu za nejlepší hru představovanou během veletrhu, čili asi to fakt zvolna k čemusi spěje... Martin je samozřejmě pořád nervózní a rozhodně nekřičí "hop, to dáme", spíš je tam jako ten ovčácký pes, který tam pobíhá a celé to popohání, zatímco Dan Vávra je samozřejmě totálně v klídku... no ale aspoň nějaké drobné radosti tu jsou.

    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Jinak k tomu že se odhalí které z dětí chtěla Ainei odvézt na Gerdu - ta krátká scéna kdy Ainei dává na stůl piškoty a třídí oblečení, to je něco, co při opakovaném čtení přeskakuju. Össenské masakry mi nevadí, houbové absťáky mi nevadí, ale na tohle nějak nemám nervy.
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Schovej mi kostičku, prosím pěkně. :-D

    BRAMBOREENA: Takovéhle ochutnávky ale utišit absťák vážně nepomůžou. :-))
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: ano, já budu asi jediný, kdo to považuje za dobrou zprávu:)
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Pak mi taky došlo, že to nemůžu být já. Zaprvé se tak dlouho neznáme a za druhé jsem se už na střední škole o přestávkách rval s katolíkem.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Děkujeme za informace. No tak piš, no, co nadělám ... :-)

    Jen mě napadá jedna strašlivá věc - co když Kingdom Come a Mycelium vyjdou současně? Co budu dělat dřív?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Ano, přesně! Recept jsem četla někde jinde, byly tam ještě ty bylinky (že by na Taste Journey u Dáši Heřtové?), ale zmrzlina zní dobře...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    K tomu šestému dílu...
    V půlce srpna se zamlouvají tiskárny na vánoční trh, takže vzhledem k tomu, že pořád nemám rukopis (nejen odevzdaný, ale ani hotový), to na Vánoce už být prostě nemůže. (Teď asi spadl kámen ze srdce Cornholiovi, který taktéž obálku nemá hotovou a je totálně zasekaný, jak už se dobrým výtvarníkům stává.) Píšu to tu celé léto, takže jsme ani nejeli na žádnou dovolenou (v dojemné shodě s manželem, protože Kingdom Come taky finišují a nemůže se z práce hnout). K dnešnímu dni mám 418 stran, ale je to úplně jiných 418 stran než předtím, protože ty kdysi "hotové" (a teď už patnáct let staré) scény už se mi nelíbí a nepasují tam a nedaly se použít. Prostě celé kusy textu vyhazuju a píšu nově. Momentálně si to psaní úžasně užívám, po takovém dosti tragickém období na jaře, kdy se mi to celé drolilo pod rukama a kdy mi připadalo, že to v životě nedokážu dát dohromady a měla bych se jít radši oběsit, to najednou všechno začíná do sebe zapadat a zase dávat smysl. Největší problém byl se vztahem Lucase a Aš-šáda, tam mi pořád připadalo, že to tak nějak "zní falešně" a nefunguje a hapruje (tu pitomou první kapitolu jsem fakt přepisovala asi patnáctkrát, mám jenom k ní sedmdesát stránek vyházených verzí!!! - ano, jsem opravdu maniak a magor, jednu z těch verzí jsem na začátku prázdnin posílala betačtenářce - Sargo -, která mi to "schválila" coby povedené, ale já to pak stejně jako šílenec ještě znovu přepsala, protože na ideovém vyznění mi něco trošku nesedělo... já vím, že můj perfekcionismus je za hranicí duševní choroby, zabte mě někdo konečně!). Ale teď mám pocit, že jsem na to kápla a konečně se to povedlo trefit. Ta dynamika mezi Aš-šádem a Lucasem mě teď děsně baví, na jejich vztahu šestý díl hlavně stojí (a ne, NENÍ to homosexuální romance, fakt ne!) a pomalu začínám doufat, že to snad díky tomu bude aspoň trochu bavit i vás. No a pak jsou tam hmyzáci na Marsu a Paul Langer a odhalení toho, co se kdysi dělo na Össe (i to jsem psala nově, tyhle scény jsem kdysi měla napsané jako jedny z prvních a fakt zastaraly). Další postava hodně v popředí je Sofie, s ní to taky není úplně přímočaré a odhalí se tam, KTERÉ ze svých dvou dětí chtěla Ainei odvézt s sebou na Gerdu (a které nechat umřít v chatě). Je tam tlupa těch chudáků v Zelené lastuře, odhalí se, co je v Awalünu, a doletí se na Fomalhiwu k Cirdahovi. (A naopak hodně ustoupily do pozadí postavy z pátého dílu - Ed tam nebude vůbec, Julie nepatrně, Pausue spíš letmo; ono se to s nimi dost uzavřelo, další napětí to už nenese, budou tam jen tak přicmrdávat). Trochu si zahraje Daniel, trochu Fiona, a Lucas se setká s Kamele. Ještě sto stránek potřebuju (ufff, jak já to do nich vecpu?).
    Čili... fakt to nedělám naschvál a opravdu jsem ta poslední, kdo by se tady škodolibě pochechtával a měl perverzní radost z toho, že to tak pěkně protahuju a odkládám a báječně všechny naštvu... ale prostě to rychlejc neumím... dělám, co můžu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LADY_MYSKA: Barbare! :-)
    BRAMBOREENA: To si budu pamatovat! Ale jahody s pepřem beru (když nebudou slané), protože na pepř ve sladkém jsem si zvyknul díky dátá/yogi čaji. A taky díky tomu, že středověké perníky se dělaly s pepřem.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Nejde to jinak


    Jak pokracuje psani?
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    BRAMBOREENA: nevím jestli si kazit výborné houby tou lepkavou hnědou pastou.... :-)
    (a..... potichu se ptám můžu se těšit na vánoce nebo až na narozeniny co mám na jaře?)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No a jinak se tedy jaksi bohužel hlásím do tábora velkých milovníků slaného karamelu...
    Mírně mu dokážou konkurovat akorát opečené jahody s bazalkou a pepřem; a pak jahodové balsamico.
    Houbovou čokoládu už mám objednanou, byla ve slevě, tak pak poreferuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam