• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: Ano, přesně! Recept jsem četla někde jinde, byly tam ještě ty bylinky (že by na Taste Journey u Dáši Heřtové?), ale zmrzlina zní dobře...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LADY_MYSKA: Barbare! :-)
    BRAMBOREENA: To si budu pamatovat! Ale jahody s pepřem beru (když nebudou slané), protože na pepř ve sladkém jsem si zvyknul díky dátá/yogi čaji. A taky díky tomu, že středověké perníky se dělaly s pepřem.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Nejde to jinak


    Jak pokracuje psani?
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    BRAMBOREENA: nevím jestli si kazit výborné houby tou lepkavou hnědou pastou.... :-)
    (a..... potichu se ptám můžu se těšit na vánoce nebo až na narozeniny co mám na jaře?)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No a jinak se tedy jaksi bohužel hlásím do tábora velkých milovníků slaného karamelu...
    Mírně mu dokážou konkurovat akorát opečené jahody s bazalkou a pepřem; a pak jahodové balsamico.
    Houbovou čokoládu už mám objednanou, byla ve slevě, tak pak poreferuju.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ELHO_CID: nene, kdepak, ty ne, ty jsi proti němu něžná duše smířlivá :D (a býval to normální vcelku chytrej chlap, schopný organizátor sci-fi akcí... to teprve na stará kolena se úplně zbláznil a víc než co jiného je mi to prostě líto, když vidím tu koncentrovanou tryskající nenávist takového toho samonasr*vacího typu... ten ani žádné skutečné nepřátele nepotřebuje, vystačí si sám... :( )
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: ALe nebyly ohavné?
    LASHANA: Tak občas je hlad a není ani zemiak a někdo mi to nabídne.... ale že bych ji kupovala, to ne.
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    TOM: no kacířem by byl i můj mladší synek - když mu bylo půl roku - vydolovali jsme mu z pusinky bezvládné pavoučí tělíčko a na bradě měl chybějící nožku
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    KAVEN: jo ale jsou dva druhy dobré a hnusné....
    TOM
    TOM --- ---
    LASHANA: tipnul bych si třeba Německo, tam je běžně třeba slaný pendrek (anýz)
    jinak pořád lepší čokoláda s hřiby, než kacířská [ ENTOMOFAGIE ] :)
    mimochodem z hmyzího soudku....
    Javier Alba-Tercedor - YouTube
    https://www.youtube.com/user/albatercedor/videos
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Já to jím, mně to chutná. I ty nové příchuti, teda až na ten slaný karamel. Rozinky v ní snad byly vždycky, ne?
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    GENTIANA: On to ještě někdo jí? Já to jedla naposled před dvaceti lety, nejdřív do toho začali dávat ohavné hrozinky, pak se z čokolády stalo bláto....
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: Já bych měla spíš trauma ze Studentské pečeti. Jak ji furt vylepšujou, je čím dál hnusnější.
    ELHO_CID
    ELHO_CID --- ---
    BRAMBOREENA: Ten militantní ateista jsem já, nebo nějaký kolega?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Brrrr ... manželka mi jednou koupila studentskou pečeť se slaným karamelem (slaným karamelem! Slyšíte ten protimluv?). Ochutnal jsem to dřív než jsem si přečetl nápis na obalu, a doteď z toho mám trauma :-) Čokoláda s hříbkama ... ne, to je prostě na mně příliš alternativní.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    WITTGENSTEIN: U mě taky, proč tenhle prach ometat. Ona hlavně další slova přibyla a ti lidi sami se jako gurmeti už dneska označovat rozhodně nebudou; koho jídlo baví, ten je foodie, případně foodblogger a každopádně hipster... ale protože je hipster (čili není líný na slovo), řekne, že je "vyznavač vysoké gastronomie" :) Nebo molekulární.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    GAARQ: Rozdělení gurmán / gurmet drží už jen Poštulka a Kantůrek. U všech ostatních gurmán ve smyslu labužník dávno zvítězil.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BRAMBOREENA: pro gurmány asi ano, ale pro gurmety spíš ne ;)

    ps. je zábavné pozorovat v médiích rvačku o to, jestli je skutečně česky gurmán žrout či naopak nikoliv, a jestli je gurment vůbec, na rozdíl od gurmána, české slovo :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MUST HAVE: "Čokoláda pro gurmány dobrodruhy! Jemná 62% hořko-mléčná čokoláda citlivě dochucená sušenými hřiby. Čokoláda má extrémně jemnou texturu: 13 mikrometrů. Je připravena v Bio kvalitě." https://www.cokobanka.cz/...ve-porcini-se-susenymi-hriby-horko-mlecna-62-bio-kratsi-trvanlivost.html
    TOM
    TOM --- ---
    BRAMBOREENA: to jsem si řekl po první kapitole 3ky - stop!
    Takže jsem čekal do půlky prázdnin (viz info o 6ce v záhlaví), dokoupil 4+5, a dal tak znovu jenom ty první dva díly.
    Jsem sice na začátku pětky, ale tímhle tempem budu mít v sobotu shltáno :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam