• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VICKE
    VICKE --- ---
    Ale ne, jen mě tak napadlo, že vejce k vejci, trdlo k trdlu… a coby nejpraštěnější charaktery z celé série mi připadají Halessy a Pinky. Ergo…
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    SARGO: nn, provdat Pinky za Pausue jsem nechtěla, jenom jsem di říkala že proti sňatku Hallesyho s Pinky by mohla Pausue poněkd protestovat. A jestli jsem si nečeho nevšimla, a Pausue nějak neumřela "mimo hlavní příběh".
    VANEK
    VANEK --- ---
    SARGO: Třeba i nadpřirozeně...
    SARGO
    SARGO --- ---
    SHEALA: Chceš ji provdat za Pausue? Já ti nevím, jestli by bylo možné je v rámci jediné knihy dát nějak přirozeně dohromady... :-D
    VICKE
    VICKE --- ---
    SHEALA: …myslím, že ne. Ale mrtvej by na konci mohl být Halessy. (Já bych tedy chtěl být, kdybych se měl ženit s Pinky. Ona je asi super, ale lepší ji sledovat z dostatečné vzdálenosti.)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    KAVEN:Lucas = velká zlá houba, píšu si.
    VICKE: poškej, Pausue je mrtvá?
    VICKE
    VICKE --- ---
    KAVEN: …provdal bych ji za Halessyho.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: .... za velikou zlou houbu ...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Stejně mi budou nadávat, ať to vysvětlím málo nebo moc :D
    Takže ano - vysvětlování radši míň. Jenže korektní konec to mít musí, nechat linie otevřené je zbabělost. Takže: skončí to svatbou, Pinky se šťastně vdá :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Možná by něco v textu mohlo zůstat nedořešené, a záhady být dovysvětleny ve "vědeckém článku" v dodatcích.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: Ja si ani nejsem jisty, jestli chci znat kazdou zahadu a cely mechanismus mycelialniho sveta, vse naservirovane jako qrilla na papalášském Össeanskem vecirku... To by bylo jako akta x s uzavrenymi konci :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: teď jsi myslím přesně vystihl, proč mi šestý díl tak dlouho trvá; mě taky nejvíc baví "duch záhady" - otevírat nové možnosti, naznačovat, dobývat neprozkoumaná území a tak. Čili když teď došlo na lámání chleba a všechny záhady je nutno definitivně vysvětlit a uzavřít a jakoby uzemnit, jde to proti mé přirozenosti a píše se to hůř. :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: já si náhodou myslím, že ta scéna je dobrá.. ale má skutečně takového ducha první nebo druhé knihy... do šestky se hodí jen díky odkazu na Aššáda...

    nemůžeš sama před sebou skrýt, že ten svět je teď propracovanější, než na začátku psaní :-) ale mě se líbí ten duch záhady, takové to napětí "jak to asi celé funguje?" ... který v textu, který napíšeš teď po pěti vydaných pokračováních, prostě už nebude.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: asi aby si lidi Osseany moc neidealizovali. Tohle klidně vyhoď, i kdyby to mělo znamenat, že kniha inspiruje nějaký RL kult :)
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    BRAMBOREENA: Budu držet palce v Polsku!

    (Škoda, že v Břehové ul. již nebydlí Max Brod. Co jsem tak četl, tak míval tu a tam celkem šťastnou ručku v propagaci méně známých pražských spisovatelů v Německu - a přes Německo pak ve světě, včetně zpátky v Praze. :-) )
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě hlášení z Polska: psala mi Joanna Czaplińska, že ji z nakladatelství oslovili a definitivně se spolu dohodli, že to tedy bude překládat ona. Což je super, protože se známe a můžeme to spolu průběžně konzultovat. Bude to na dlouhé lokte (Joanna kromě toho, že překládá a přednáší na bohemistice, je teď na té své domovské univerzitě taky děkankou, čili práce má spoustu a času málo), ale zase celé Mycelium četla několikrát a má je v oblibě, tak je to v nejlepších rukou. Jupí joj! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To bylo myslím jenom tady v auditku, ta scéna s qrillou. V bílé spilerové mlze nebo v souboru. Ve vydaných knihách to určitě není, ta scéna "patří" až do šestky a je to jeden z kandidátů na vyškrtnutí (právě kvůli té logice: proč by to sakra dělali?). Žádné nechutné podrobnosti tam nejsou, jsou to jenom zmínky (možná tři věty celkem).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ne , nemaji. nekteri jedou audio
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    (sakra, my tu strašně spoilujeme, ale počítám, že teď už mají stejně všichni přečtených všech 5 dílů...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LASHANA: tak mohly by to být pořád ještě jenom ty houby, které předtím tu lidskou oběť zkonzumovaly :-) samozřejmě, pak po všech těchto psychotických asociacích nemáme doufat, že nás konečně zachrání ten 6tý díl - antipsychoticky působící suhlehl :-) od kterého si teda slibuju zdravou dávku sekulárně-racionalistického humanismu :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam