• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Z pětky mi přišla hodně silná ta scéna s Julií Lothovou jak si píchne Lucasovu krev. Nejlíp vybrat scénu tak, aby tam bylo vidět co to s Julií dělá, jak to Lucas zvoře, a jak to pak Aš~šád zachrání - aby bylo poznat že tam jsou složité vztahy.

    Závěr s Lucasem jak si kleká před Aš~šádem je sice taky výrazný, ale bez znalosti okolností to nikomu nic neřekne.

    Pak bych tam šoupnul nějakého zástupce akční scény, z toho je "nejikoničtější" asi souboj pod rychlodráhou ve dvojce. Pokud by to mělo být novější, tak Aš~šádovo krocení stříbřitého chladu ve trojce, a nebo vražda Maëwënë ve čtyřce.

    A nakonec by se tam hodilo něco s össeany a nebo jejich náboženstvím. Tam je těžké vybrat ... Možná výslech Lucase züregalem z jedničky. To mi přijde jako jedna z nejlepších demonstrací síly össeanů v ucelené scéně. Nebo, kdyby to měl být jenom krátký kousek, tak reminiscenci návštěvy Briana Caldwella Lucasem.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak teď zkusím poprosit zdejší mozkový trust o pomoc...
    Píše mi paní agentka z Arga:

    "Hezký den, paní Vilmo,
    mám dobré zprávy, z nově vzniklého Českého literárního centra chtějí zafinancovat překlady do němčiny a angličtiny ukázek v rozsahu 10 NS z Mycelia.
    Mohla byste mi prosím poslat Vámi zvolenou reprezentativní ukázku, nejsem příznivcem ukázek ze začátku knih, nebo mám zkusit něco vybrat sama? Chtějí něco z toho pátého dílu, můžu jim poslat k prezentaci i tu ukázku z toho prvního dílu. Čím více to bude vidět, tím lépe, co myslíte?"

    Tak tu teď sedím, hryžu si nehty a dumám, co proboha vybrat...
    Asi se netřeba omezovat zrovna na první nebo pátý díl, jistě to může být odkudkoliv.

    Máte někdo nějaký tip? Nebo lépe řečeno - utkvěla někomu některá scéna víc než ostatní? Já sama vůbec nedokážu poznat, který úryvek by mohl být víc "reprezentativní" než jiné...
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Ledový prstenec kolem blízké hvězdy Fomalhaut
    03. říjen 2017 | Astronomický snímek dne - APOD | Fotogalerie | Astronomický informační server astro.cz
    http://www.astro.cz/apod/ap171003.html
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    WITTGENSTEIN: Tak to jsi mi úplně zničil iluze, svět se mi hroutí ...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAVEN: No, jako nakladatelský praktik prozradím sladké tajemství: když se hodně přitlačí na pilu, tak může být kniha venku cca 3 měsíce po odevzdání rukopisu. Ale vyžaduje to dokonalé sladění na linii autor - redaktor - sazeč - korektor - autor obálky - tiskárna.
    Realisticky spíš 4 měsíce.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    GALE: naopak, šetři si to na potom. víš, co jsem toho přečetla při kojení?
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Já ještě pořád neztratila naději, i když maličkou a naivní. O Vánocích rodím, tak jsem si říkala, že mám poslední možnost si něco na dlouhou dobu přečíst. Představa být celý den vyvalená na gauči s Myceliem v ruce je pro mě příliš lákavá, i když budu mít buben.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: zítra asi ne...
    Vtip chápu tak, že to budu po Vánocích tisknout v náručí, a sama už bych ráda, protože úplně hmatatelně cítím, jak to otálení všechny kolem štve... :(

    15. 12 je termín na dokončení Kindom Come, my s manželem závodíme :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    WITTGENSTEIN: Chceš snad říct, že tiskaři nesedí denodenně do půlnoci u svých strojů pro případ, že by se jim náhodou dostalo do ruky Mycelium? :-)

    Myslel jsem to tak, že je pořád ještě jistá šance, že to bude dopsané dřív. Přeci jen to má být DO 15.12., takže klidně třeba i zítra ...
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    KAVEN: Sofistikovaný vtip, s tím tiskem?
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    KAVEN: Však to bohatě stačí :)
    Je mi jasné, že plán se ne pokaždé podaří splnit, ale potěší už jen to info, že se to opravdu blíží. Byť se stejnou měrou těším, jako se zároveň bojím, co mi autorka s Lucasem ještě provede!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    NEVADA_: Viděl bych to spíš na vrstvu ticha, která překryje informace o Vrstvě ticha :-)

    Neoficiální vyjádření od Bramboreeny je, že do 15. 12. by to měla mít dopsané. To znamená že tisknout se to bude pravděpodobně až po vánocích.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Mycelium VI v edičním plánu Arga "2017 - podzim / zima". Že by nás Vrstva ticha zavalila v dohledné době? :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: tak zase on když to autor umí, tak třeba tu atmosféru dokáže předat napříč generacemi. já v nějaké knize určitě použiju syrské uprchlíky, které jsem viděl v Turecku (jak tam nějaké arabské ženy a děti vláčely po stepi kanystr s vodou, například... proti tomu válečné filmy režisérů, co tyhle scény doopravdy neviděli, jsou kašírované melodrama...)

    (Sakra... jak si to udělala, že si fakt začala psát! u mě ty pokusy vždy selhaly...)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS: Máš svatou pravdu, je to přesně o tom, taktéž jsem s maminkou pašovala dětské boty, koupené na hlavní třídě Unter den Linden, a k tomu ještě tři nevídané druhy salámu! :D A, ano, taky vidím, že sdělnost podobných obrazů se v dnešní době trochu vytrácí... :) Scéna už je napsaná jinak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BRAMBOREENA: ještě mi k téhle škrtlé scéně mimoděk napadlo: je strašně generačně podmíněná. To s těmi rozkutálenými konzervami by pochopila jen generace, která zažila pašování bot z Východního Německa (což si myslím, že fakt už je dnes málokdo a brzy zcela vyhyneme). Prostě jsou obrazy, kterými mladou konzumní generaci naprosto mineš...

    (a to je tvoje chyba, řešíme blbosti, protože pořád není šestka a kdo to má vydržet, pořád... to je absťák jak u Lucase když mu chybělo ökre)
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    KAVEN: tuto variantu znám, oškrábat to a znovu to přestěrkovat. Nemohu říct, že by se mi do toho chtělo a už vůbec nepředpokládám že bych uhnala souseda který to dělal, už víc jak rok čekám kdy mi udělá zámkovku. Varianta pro kreativce nepomůže, to bych musela opuntíkovat celý dům.....
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LASHANA: Jak odstranil lazuru ze zateplené fasády? Leda nožem. Když to vezmeš i s perlinkou a kusem polystyrenu, tak to půjde ...

    Ještě mám variantu pro kreativce - hnědou skvrnu domalovat do nějakého obrázku, a tvářit se že to je naschvál.
    LASHANA
    LASHANA --- ---
    BRAMBOREENA: ne žádný projev nevídaných schopností se neukázal, snad jen, že i když jsem slítla do růží, tak jsem nebyla nijak výrazně poškrábaná a růže to rozdýchají, vystříkl kyblíček barvy, na to se přilepila hlína a opadané květy - hodinu jsem to ze sebe (z vlasů, obličeje a rukou) škrábala ve vaně aby doktor na pohotovosti nevykřikl hrůzou co tam dorazilo za strašidlo, jen ta fasáda, ta to odnesla, aneb čím odstranit lazuru impranal ze zateplené fasády? Pochopitelně hnědý teak na smetanové pěkně vyniká. Na pohotovosti jsme byli 3 pacienti s kotníkem, doktor z toho měl švandu, který z nás bude "lepší", asi vyhrál sportovec (ten měl zafixovanou celou nohu) já mám jen ortézu (vazy) i když mi vyhrožoval zlomeninou...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LASHANA: ajaj, levitace nefungovala? :( ani léčitelství? :(

    Ještě je další startovací okno o čtrnáct dní později
    https://www.facebook.com/humbookcz/ (je tam i děsivé video s Myceliem)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam