• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    IDLE
    IDLE --- ---
    BOB_GALLOWS: V přeložené ukázce je "The most important things happen unseen".
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Z jiného soudku; už nějaký lingvista špekuloval nad překladem myceliálního motta "Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu..."?

    Ono to není jen tak; "The most important things happen hidden" zní hodně šroubovaně.
    Google translator's "The most important things are to be hidden" zní přijatelně, ale imho se vytrácí bazální význam toho rčení.
    Možná bude nutné nebýt idiomatický a trochu to zkroutit na něco jako "The most important things happen inconspicuously", ale to poslední slovo je hodně nestravitelné na hojně omílanou frázi a celé to esteticky devalvuje.

    Apod. Chvíli jsem si s tím hrál a uspokojivý výsledek jsem nenašel. No, překladatel ze mě nebude - kór něčeho, jako Mycelia :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    NEVADA_: jo, ale GRRM nemůže nakrmit fanoušky obětovat na aio.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to dopadá, když mají fanoušci moc času mezi "krmením". Nebo mezi návštěvami psychiatra. GRRM by mohl povídat :)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: tož jestli má bílkovinový syntetizátor hned vedle, tak mu to fusekle molekulárně rozdrtí, pošle za roh a z aminokyselin postaví nové a ze zbytku to upeče chleba nebo tak něco. Ono by to asi šlo, ale myslím, že i v tom roce 2600 bude jednodušší prostě vyprat.

    Nebo budou mít spodní prádlo ve spreji a smývatelné. Je horko - tanga; je zima - jégrovky, dvojité fusekle a kočičák.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GROBENIUS: To jsem byl přespříliš asertivní se svými plánky, a Bramboreena z původního podkroví couvla, že tam vlastně být nemusí :-)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    YENNEFER: ale ten domek není přízemní, viz: BRAMBOREENA
    Nebo mi něco uniklo?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Teda to bych nikdy nevěřila, jak je plánek Lucasova bytu štěpné téma :D :D :D Zrovna jsem dneska psala do šestého dílu scénu s jednou rozbředlou rozpadající se mrtvolou... a vidím, že jsem úplně, ale úplně mimo! :D Tak jo, místo trčícího hrudního koše už bude akorát košík na pečivo! :D

    (Ale, říkám si... kde má vlastně Lucas koš na špinavé prádlo? Aha, nikde; fusekle hází rovnou do molekulárního drtiče.)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    YENNEFER: Tož králík. Nebo prostě nízká kostřava.

    Já si někdy vytáhnu tužku a začnu si kreslit, co mi mozek předhodil, ať nejsem pozadu.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: tak si představ, že třeba kuchyně spojená není a je tam nějaké diamantové sklo, nebo kovová deska a dveře jsou zasunovací do zdí... to konzervativní rozložení místností mi tam prostě vůbec nesedí a architekt by tam nenechal kámen na kameni :-) fotka byla jen pro velmi hrubou představu, jak ta moje představa funguje, což se samozřejmě s tvojí a jakoukoliv další představou, bramboreenu nevyjímaje, může diametrálně rozcházet... :-) kdybych hledala déle a pečlivě, tak bych asi nějaký lepší interiér našla, ale to je zase škoda času :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    YENNEFER: Co do vzhledu interiéru si to taky představuju nějak takhle, ale mně šlo o rozložení místností - to si vždycky představuju jako u babičky. Mimochodem, ta fotka interiéru by seděla co do celkového dojmu, ale 1) nemá tam žádné dveře (ty tam musí být, protože za nimi měl Lucas obraz larhdökavöara), 2) má spopojenou kuchyň s obývákem do jedné místnosti (což Lucas neměl).

    Takže podle mně by rozložení místností mělo být poměrně konzervativní (tak to prostě bylo postavené), ale vybavení hodně moderní (protože teprve pak se k tomu dostala ta bytová architektka).
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: víš jakou dalo fušku najít aspoň tohle? vypadá to, že přízemní řadovky se vůbec nestaví :-DD
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    YENNEFER: Úplně přesně. Mají to akorát jednodušší v tom, že nepotřebujou garáž. :)
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    to já si teda řaďák, kde bydlí lucas představovala nějak takhle


    a tu přidruženou zahrádku asi takhle (ovšem bez té houpačky :-)))

    a byt asi takhle

    babiččinu bytu se spíš podobala představa bydlení pinky

    BRAMBOREENA: tak třeba tam pro ten komplex mají někoho na sekání trávy, nebo robotické sekačky a nebo už někdo vymyslel bezúdržbový trávník :-) když jsou ty automatické taxíky, tak proč ne :-))))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Další krok bude mod do Minecraftu, přece :)
    Nebo Lucas jako My Little Pony.
    Uá.
    Tohle jsem si vlastně radši nechtěla až tak živě představit.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    LADY_MYSKA: Nevím. Mně to funguje na Chromu a na Firefoxu.
    VANEK: Třeba "make your sim die on the altar of alien insect-god"? Já teda ten šikovný programátor nebudu, teď mám do čeho píchnout až až. Když teda zrovna nekreslím domečky ... :-)

    Hej, já za to nemůžu, já původně jen hledal nějaký online nástroj kde bych mohl rychle načrtnout půdorys a zeptat se na to.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Knížkama to začalo, pak přišel merch, teď 3D prohlídky, kde se to zastaví? Nechci napovídat, ale logický další krok by byl
    Welcome to Mod The Sims
    http://modthesims.info
    Když tam mají "Make your sim a Sorcerer, cast Spells, be Light or Dark, and tend to your Magical Connection Need" nebo "Occult Mod Manager: Features Frozen needs for Ghosts", tak už to není takový rozdíl; šikovný programátor, co zrovna nemá do čeho píchnout, to zvládne za chvilku...

    LADY_MYSKA: "To ensure the best Homestyler experience, please use last version of Chrome." Asi nějaké JavaScripty nebo ještě modernější zobrazovací technologie...
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    KAVEN: proc mi to nefunguje?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Ještě jsem neodolal a dodal jsem tam nějaké podlahy, tapety, stoleček do kuchyně a tak. Je to sranda :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: No to je brutální :D
    GALE: Trávu neseká! Zahrada zase zajímala mě (však jsem nedostudovaná rádoby zahradní architektka), tak jsem si rovnou řekla, že přes celou tu obří (šest krát šest metrů :D) zahradu bude cca 4x5 metrů velké dřevěné patio, čili zůstane jenom metrový pruh záhonů po obvodu, kde jsou okrasné keře. To je totálně bezúdržbový design. Palubky na patiu mohl občas natřít teakovým olejem, ale když tam páchal krvavé rituály, výslovně se psalo, že prkna byla vybělená sluncem, takže na údržbu evidentně úplně kašlal.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak jsem si zase poblbnul ... Tady: https://www.homestyler.com/floorplan/?lang=en_US&assetId=2a258df8-ce4f-4ed9-abad-c3b03ce5bb3d máte náčrtek Lucasova bytu, dá se tam i přepnout na 3d a chodit v něm :-) Umístil jsem tam i nějaký nábytek, hlavně aby bylo poznat co je to za místnost, nehodlám soutěžit s interiérovou architektkou Leou.

    Akorát teda to umístění v řadě domků mi docela překazilo plány. Takže třeba kuchyň nemá okna, protože tam je ten vedlejší domek; ve skutečnosti by ta řadovka asi byla navržená dost jinak, což jsem si uvědomil když jsem to kreslil. Ale zase jsem si pěkně pohrál :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam