• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KAVEN: Jasně, ale dobrá kupovaná majonéza mi neudělala plnou pusu olejový pachutě, jako ta moje. Jiný věci umím líp :)
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    KAVEN: Tedy já vím, že to sem moc nepatří, ale dávám i bílek, lžičku hořčice, dva stroužky česneku a dělám to tedy v mixéru. Ten česnek by vidličkou moc nešel :). Z vejce a čtvrt flašky oleje mám tak půllitřík majonézy. A vejce beru rovnou z lednice, olej v lednici nemám. Zatím se po tom nikdo nepo... Někdy přidám i různé bylinky, nebo papričku, podle toho, na co to je.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MEANKITTY11: :-) Tak mastné to je z principu, většina majonézy je olej. Ale jinak důležité je mít vajíčka i olej pokojové teploty. Dám žloutek do misky, začnu ho energicky šlehat vidličkou, přilévám po troškách olej (já beru olivový, ale ne každému to chutná), a snažím se ho zašlehat do toho žloutku. Ideální je, když to tenoučkým pramínkem přilévá někdo druhý, aby se ten, kdo šlehá, mohl dostatečně soustředit na šlehání. Když to jde všechno dobře, tak směs je kompaktní, zesvětluje se a houstne. To se mi na majonéze líbí nejvíc - míchám tekutý žloutek s tekutým olejem, a ono to dohromady houstne. Takhle zašlehávám pořád další olej, je toho pořád víc, ale stále kompaktní a husté. Asi tak v půlce to ochutím octem a solí, dobře promíchám, a pak se zase zašlehávám olej. No a až mě to přestane bavit, tak naposledy dochutím a je to.

    Ten jeden žloutek je schopný pojmout překvapivě hodně oleje, ale ne neomezeně, takže když se dělá majonézy víc, je potřeba mít víc žloutků.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KAVEN: KCD, do Třince to máme daleko a drahý. Pokud by mi někdo přijel udělat domácí majonézu, tak klidně, mně se zatím nikdy nepovedla :) Když už se to nesrazilo, bylo to mastný a ohavný.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MEANKITTY11: Tak teďka nevím co bylo objednáno. Jestli Kingdom come, nebo třinecký con, a nebo domácí majonéza
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BRAMBOREENA: Objednáno pro kamaráda k narozeninám, dorazilo to až sem už předevčírem. Zpětnou vazbu zatím nemám, ale o víkendu má bejt ultra hnusně, tak určitě nějaká bude :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    KAVEN: ono ho hodně politiků napodobuje :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Jinak Martina Klímu jsem slyšelpředevčírem v televizi, dokonce, byla tam nějaká reportáž o KCD. Mluví s podobnou dikcí jako politici; když jsem byl vedle v místnosti a ještě neposlouchal slova, tak mi to přišlo jak přenos z poslanecké sněmovny :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak s tou majonézou se mi tohle nikdy nestalo. Míchám to ručně vidličkou, ne mixérem, takže mě pak už bolí ruka a nechce se mi přilévat dál :-) Ale fintu se založením pomocí nového žloutku znám.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Pak jsem si taky uvědomila, že v celém Myceliu není žádný opravdový sadista...

    Tak si rikam, kde je ten level, kterej uz nerozdejcham. :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Ad Kingdom Come: tak to je super :) Jinak Martin za dvě hodiny živě ve Fight Clubu - https://www.youtube.com/watch?v=1LQVsWJwPSg

    Pak sem ještě musím dát, že v Třinci jsem fakt infiltrovala celý ten con: https://www.facebook.com/events/362894974178992/ - má podtitul Mycelium.

    No a co se týče té majonézy... holt nesrazí se lidem, kteří mají soudnost a včas přestanou přilejvat olej. Když v tom pokračují příliš dlouho, najednou už na sebe žloutky nedokážou další olej navázat a zčistajasna se to celé rozdělí, co bylo homogenní a hladké, změní se v krupičky sražených žloutků, které plavou ve spoustě oleje. Stalo se nám to několikrát těsně před koncem. Řešením je začít s novým žloutkem a tu starou věc tam pomalu přimíchávat, pak se to zachrání. Ale zkušenost z dělání majonézy mám na paměti a dávám si pozor :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Můžeš manželovi vyřídit že Kingdom Come se jim povedlo :-)

    Hele, jak děláš majonézu? Podle mně se to srazit už nemůže, když jednou uděláš ten základ. Mně když se to srazilo, tak jedině hned ze začátku; jak se jednou žloutky s olejem spojí, tak už to jede.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    uaaaá, já se tak stydím :(
    Ale teď to tak krásně odsýpá... je to jako když člověk dělá domácí majonézu, celé je to nadýchané a líbí se mi to a vyhlíží to chutně, ale zároveň se klepu hrůzou, aby se to nakonec nezdrclo :D
    Jsou tam výživné retrospektivní scény se starým pánem a veleknězem.
    Pak jsem si taky uvědomila, že v celém Myceliu není žádný opravdový sadista, tak jsem tam jednoho dopsala.
    No tak rychle zpátky ke šlehači, dneska mám čas...
    EULE
    EULE --- ---
    E2E4: Ja taky jedou opacko, akorat, ze jsem uz u 4. dilu .... asi musim zvolnit. Puvodne jsem totiz pracovala s breznovym terminem, zeano :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Jezis, 1. dil zacatek... Stary pan je fakt hrozny monstrum... (a nehorazny frajer a hrdina :).
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    E2E4: Jj, vcera jsem to vzdal a ctu znovu... :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    VANEK: Tak ale tu už BRAMBOREENA má jistou. Teda aspoň moji důvěru má určitě. Šestka vyjde už co nevidět a na sedmý a osmý díl se už teď těším, jak se budu zase těšit. ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Prostě kdo dřív získá důvěru :-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BOB_GALLOWS: Uz koukam ze si nic nepamatuju, asi to zacnu cist od zacatku a akorat to doctu kdyz vyjde posledni dil, nebo jsem moc optimisticky a mam jeste pockat?

    A ted jsem zjistil, ze jsem mel kolegu ktery se jmenoval prijmenim Uudmäe. Je to bezne estonske (trojskokanske) jmeno

    https://www.google.com/search?q=Uudm%C3%A4e

    (mäe je estonsky kopec)
    https://www.google.com/search?q=-m%C3%A4e+in+estonian
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRAMBOREENA: hele zase vocamcad pocamcad! =:(
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: počkej, ale ten už vládu má a spokojeně vládne (teda maká, jak on říká). :P
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (A ještě pořád můžu závodit s Babišem, jestli dřív sestaví vládu, než já to dopíšu. Tady mám náhodou dobrou šanci vyhrát...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam