• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    To ma tolik vrstev, prestavam fnukat s odsalujicim se termitem... ctu znovu a nelituju. prozivam to zas jinak.

    Cýregal nebo Pinky mi jsou sympaticti, zacal jsem nenavidet Fiónu a Travise. intenzita meho ambivalentniho WTF vztahu se Starym panem prijemne sili.

    A skoro je skoda, ze se Lucas s Ashem brzo rozkmotri, takova bezva dvojka :) No za dve knihy bude homojizda vlastne, jee to mame casu, nespechame... slast :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    How Fungi Saved the World — Feed the data monster
    http://feedthedatamonster.com/home/2014/7/11/how-fungi-saved-the-world
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    625. Ano, 625. Ale kdo dá 700??? Aááá, támhleta paní v zadní řadě, co se na nás tak upřeně dívá :).
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: moc to neškrtej, když už se na to tolik těšíme, tak ať ta kniha aspoň dva dny vydrží :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Aktuální počet stran: 625. Nepřibylo tolik, protože taky pořád škrtám, ale jsem přisátá ke klávesnici, nadávám na všechny akce, kvůli kterým ji budu muset opustit, a když děti chtějí jíst, tluču je pantoflem. Naštěstí je jim jednadvacet a podobně, tak to berou stoicky.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě Pegascon, kam jedeme s Františkou Vrbenskou:
    http://multiverzum.sk/pozvanka-na-pegascon-2018/

    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    RIP: Chápu. Mě málem rovnou odstřelili u zdi, když sem z Kanady do USA vezla jablko, co sem nestihla sníst, neb mi bylo špatně.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    RIP: Asi jsem primitiv, ale mně chutná Zárubova majonéza. Kterou vyrábí i pro nějaké ty billy a tesca a makro, takže číst na obalu, kde je Záruba Foods.
    RIP
    RIP --- ---
    MEANKITTY11: To je jen tím, že TADY kupované majonézy stojí za prd. Příkladmo však francouzské majonézy v čele se značkou Lessieur jsou oproti tomu dobré. Tuhle jsem si je pokusil z Francie přivézt, ale na letišti v Bordeaux mi je zabavili, protože majonéza je smrtící zbraň mezinárodního terorismu.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    MOUNTBATTEN: No a tyčák nevlastním :)
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KAVEN: Jasně, ale dobrá kupovaná majonéza mi neudělala plnou pusu olejový pachutě, jako ta moje. Jiný věci umím líp :)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    no a já dělám suprrychlou metodu - na 2 žloutky jeden a půl deci oleje, lžicka dijonské hořčice a lžička octa. Vš vrazit do nádoby , ponořit až na dno tyčový mixér, zapnout ho a pomalu ho táhnout vzhůru, žádné vraceí se zpět. No a do deseti sekund je hotová pevná majonéza;)

    Tak a kdyže vyjde šestý díl Mycelia? :))))
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    KAVEN: Tedy já vím, že to sem moc nepatří, ale dávám i bílek, lžičku hořčice, dva stroužky česneku a dělám to tedy v mixéru. Ten česnek by vidličkou moc nešel :). Z vejce a čtvrt flašky oleje mám tak půllitřík majonézy. A vejce beru rovnou z lednice, olej v lednici nemám. Zatím se po tom nikdo nepo... Někdy přidám i různé bylinky, nebo papričku, podle toho, na co to je.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MEANKITTY11: :-) Tak mastné to je z principu, většina majonézy je olej. Ale jinak důležité je mít vajíčka i olej pokojové teploty. Dám žloutek do misky, začnu ho energicky šlehat vidličkou, přilévám po troškách olej (já beru olivový, ale ne každému to chutná), a snažím se ho zašlehat do toho žloutku. Ideální je, když to tenoučkým pramínkem přilévá někdo druhý, aby se ten, kdo šlehá, mohl dostatečně soustředit na šlehání. Když to jde všechno dobře, tak směs je kompaktní, zesvětluje se a houstne. To se mi na majonéze líbí nejvíc - míchám tekutý žloutek s tekutým olejem, a ono to dohromady houstne. Takhle zašlehávám pořád další olej, je toho pořád víc, ale stále kompaktní a husté. Asi tak v půlce to ochutím octem a solí, dobře promíchám, a pak se zase zašlehávám olej. No a až mě to přestane bavit, tak naposledy dochutím a je to.

    Ten jeden žloutek je schopný pojmout překvapivě hodně oleje, ale ne neomezeně, takže když se dělá majonézy víc, je potřeba mít víc žloutků.
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    KAVEN: KCD, do Třince to máme daleko a drahý. Pokud by mi někdo přijel udělat domácí majonézu, tak klidně, mně se zatím nikdy nepovedla :) Když už se to nesrazilo, bylo to mastný a ohavný.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    MEANKITTY11: Tak teďka nevím co bylo objednáno. Jestli Kingdom come, nebo třinecký con, a nebo domácí majonéza
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    BRAMBOREENA: Objednáno pro kamaráda k narozeninám, dorazilo to až sem už předevčírem. Zpětnou vazbu zatím nemám, ale o víkendu má bejt ultra hnusně, tak určitě nějaká bude :)
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    KAVEN: ono ho hodně politiků napodobuje :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Jinak Martina Klímu jsem slyšelpředevčírem v televizi, dokonce, byla tam nějaká reportáž o KCD. Mluví s podobnou dikcí jako politici; když jsem byl vedle v místnosti a ještě neposlouchal slova, tak mi to přišlo jak přenos z poslanecké sněmovny :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam