• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Je potřeba sepsat trilogii v ichformě a pak vydat "ještě jednou pohledem toho druhého".
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    JANADVORACKOVA: Ale to je zastaralý přístup, trend moderních spisovatelů je jinde. Je potřeba sepsat příběh a hned vydat v podobě betaknihy, podívat se na ohlasy čtenářů, a nalezené logické chyby opravit dodatečně patchem ve stylu:

    Vytrhni stránku číslo 118, a na konci stránky 117 si dopiš tečku. Dále na straně 231 přepiš slovo "zemřel" na "přežil", "smrtící houba" na "rozkvetlý květinový záhon", a "nenávidím tě" na "jistě miláčku, už jdu".

    Poté se upraví obálka a sazba a vydá se finální verze.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Mně tak napadlo, když tu sem tam zazněla zmínka o Kingdom come a faktu, že se ve hře třeba najde nějaká chyba. Tak co, vydá se aktualizace.
    Ale když se něco zapomene vepsat do Mycelia, bude muset vzniknout další kniha :). Takže Vilma vlastně pořád aktualizuje a tuní :).
    SARGO
    SARGO --- ---
    A vůbec, na Ašáda nesahat. Dělá co může, s horou na zádech má baletit mezi vejci - samozřejmě kdo ví, co poslední (ehm, další) díl přinese, ale mohl to pojmout mnohem padoušštěji! :-D
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ARGANNAH: Dostala jsi me.

    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BOB_GALLOWS: Co že je přesně pointou těchhle příspěvků? Že se tu slashovité homoromance už řešily? Ano, řešily. Ta má poslední věta ale reaguje přímo na tebe, an jsi napsal Perthün pride a naplnění všech latentních homoerotických fantazií :) Oh wait, a nebo radši ne, to bych to totiž musel číst. Takže zrovna z tvé strany bych protesty proti nesdílení svých fantazií o Lucasovi opravdu nečekala.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Já jenom tak :) Hetero: 3 výsledky, z toho 2 jsou předposlední 2 příspěvky ;)

    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ARGANNAH: Heterosexuální? Zkusil bych zde filtrovat slova "homo" a "hetero", abychom se třeba nedivili... ;)
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    Já teda Aš-šáda nesnášela od začátku (a s každou knihou víc a víc, mé random výkřiky na tohle téma si lze ostatně vyfiltrovat). Nicméně byla jsem ve své averzi poněkud zviklána fanartem, který sem nalikoval CORNHOLIO a na kterém je Aš-šád velice sexy. Já si ho vždycky představovala spíš jako nesympatického, přehnaně nabušeného pomáda-style kulturistu s odporně žlutými vlasy, co věčně nad něčím ohrnuje nafrněný nosík a je zlý na chudinku Lucase.

    (Jak jsem si představovala Lucase nebudu popisovat s ohledem na místní heterosexuální pány. :))
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KAVEN: Těch indící je tam víc. A často okolo lidí, u kterých je mi styl přemýšlení blíž a věřím jim víc (třeba Eltaühl, ale vlastně třeba i strejda Gi).

    ... Ale jako nenapravitelný liberální sluníčkář samozřejmě bandě přeju hromadné usmíření na Perthün pride a naplnění všech latentních homoerotických fantazií :) Oh wait, a nebo radši ne, to bych to totiž musel číst...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Já jsem včera četl ten rozhovor mezi Lucasem a Aš~šádem na pláži po gerdánksé recepci (třetí kniha) a poprvé mně napadlo, že Aš~šád den předtím ztlumil Lucasovi příznaky Morrissonovy nemoci jen proto, aby Lucas mohl získat ty peníze. Protože tuší, že je bude potřebovat k uspořádání výpravy na Fomalhiwu, na čemž má Aš~šád zájem.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Göaerghüelürr, to druhy cteni je fakt zajimavy, dramaticky menim nazor na nektere postavy. Fomajzl mi poprve prisel v zasade fajn; laska, pokora a slunicko, jsem pouhym poslickem vesmiru... Ale ted, podruhy, mi prijde jako pekny... Pyčus vyčůraný. :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    GAARQ: Ano, určitě je to prachobyčejný ablaut. To sprosté slovo od h raději ani nevyslovovat, na larhdökawöarskou smrt se zatim necítim. I když trochu jo; zachvátil mě moribundus a taxe pochopitelně nudim.
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    BOB_GALLOWS: část odchylek je v rámci celé knihy, neříkám že právě tyto, dáno jinou výslovností a jiným zápisem/přepisem v gerdánštině, terronštině a össeinu (a jeho variantách). Čili je třeba brát v úvahu nejen, co je řečeno, ale i kým.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    BOB_GALLOWS: hereze? není to ablaut?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KAVEN: Taková hereze mě ani nenapadla. :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: Toho už jsem si taky všimnul. Nakonec jsem usoudil že to bude nějaká specialita össenského tvarosloví. Jako např. v češtině je "kůň" a "koňský" (nikoli "kůňský"). V žádném případě není možné že by se Bramboreena přepsala :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    Proc piseme "larhdökawöarská smrt", ale pak treba "larhdökavöar, Lükeas Lus..."

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOB_GALLOWS: kromě toho, já to nemyslel ani trochu jako kritiku! naopak, já si myslím, že je to jedna z nejvíc hard fantasy vůbec :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOB_GALLOWS: no dobře, ale musíš uznat, že infračervená a ultrafialová aura, kterou běžný gleewari nevnímají, ale potřebují na to speciální gerdánský psychoaktivní bazmek, který jde sehnat pouze pod rukou od GASA... (já jsem už několikrát vyhrožoval fan-fiction z tohoto světa a pořád jsem tuto výhrůžku nestáhl :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam