• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    RIP
    RIP --- ---
    Klingon Come: The Deep Space Deliverance.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    JANADVORACKOVA: Klingon come není vůbec blbý nápad.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BALAENA: Já zase v nějakém předchozím příspěvku četla "Klingon come," namísto Kingdom come. Nevypadalo to vůbec nepřijatelně :).
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    CORNHOLIO: původně jsem četla "kulturistické sekty" a nepřišlo mi na tom zase tak moc divnýho
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    Sedmý díl znamená další obálku. We are not amused.
    Ne, vážně, mě to náhodou přijde super:) V případě dvou dílů by se sedmička pak úplně krásně dala vydat nějakým crowdfundingem, oslovíš sestry Čupovy, Ester Kuchynkovou a podobné lidi, co dělali v minulosti fan-arty, aby ti poskytli tisky svých obrázků jako odměny pro přispěvatele, malý náklad podle mě přinejhorším fanoušci zainvestují. Ad eventuální obálka - musela by se podle mě udělat trochu jako úkrok stranou, třeba už bez hmyzáka, ale to je předčasné teď řešit.
    A Modesta Margot je naprosto skvělé jméno pro hlavní záporačku, o té si rozhodně chci něco přečíst! (I když to, pravda, nepřekonává zatím nejlepší jméno záporáka, na které jsem narazil, z komiksové série Capricorne, mysteriózního příběhu pohrávajícího si se spoustou pulpových klišé, kde vystupuje vůdce kultistické sekty jménem Mordor Gott)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    za me - skvele zpravy! :-) co se tyce dalsiho ubirani, cekal jsem dlouho, urcite zvladnu cekat dele. nejlepe sesty dil a nasledne sedmy. stale vyborne sesty a sedmy dohromady (klidne at to ma 1260 stran, slibuji, ze vynecham ty komentare, co mam na martina kvuli tem jeho telefonnim seznamum). taky dobre sesty dil a konec a pozdeji dodatkovy material. mnohem radeji bych to ale nejak konzistentne a celistve v ramci sagy. v kazdem pripade, pokud to vse vyjde jakkoliv a nic se neztrati s citelnosti disku, stale to bude dobre
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: ten text v te bananovce - to mi, jako znalci stare fantastiky, zni nejak povedome... :O)
    Sláva Václav Jelínek / knihy --- LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    https://www.legie.info/autor/2269-slava-vaclav-jelinek/knihy#zalozky
    ?
    nebo https://www.legie.info/autor/2198-felix-achiles-de-la-camara/knihy#zalozky
    ?
    :O)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Plně souhlasím, přístup á la Kingdom Come (= varianta "připustit je výhledově") mi připadá nejlepší. Tak se drž, a já držím palce.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    ZUZKAOU: Momentálně pěstuju Viili a Filmjölk, mám je asi týden a jsem nadšená... a ne, nejen kvůli ö! Konečně jogurt, kterej není kyselej. Plánuju, že filmjölkem se bude křtít, ta rosolovitá slizovitá konzistence si o to přímo říká, a pro tuto příležitost to bude chtít várku s modrou potravinářskou barvou.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Jak jsem psala níže, v tuhle chvíli je dohoda taková, že by pokud možno chtěli všechno v jednom svazku - dovydat, uzavřít, sklidit, a pokud možno hned teď (když už se to nepovedlo před rokem či dvěma). Nikoho nemrzí víc než mě, že to nemám celé a dávno. Je mi to líto kvůli Argu, kde se ke mně vždycky chovali moc hezky, i kvůli zdejšímu osazenstvu... a, rë Akkütlix, jak mně je jenom líto všech těch ubohejch mrtvejch koťátek!!! V ideálním světě bych SAMOZŘEJMĚ od začátku věděla, že dílů je sedm, měla bych je PŘEDEM napsané, odevzdala bych všechny ZÁROVEŇ, a pak by mohly vyjít v těch půlročních rozestupech, jak se doufalo, a padaly by ven jak cihličky z pásu. Pokládám skoro za zázrak, že to aspoň bylo předem celé vymyšlené natolik, aby tam nevznikaly nějaké zásadní logické rozpory mezi částmi dříve vydanými a novými. Naopak to do sebe zapadlo, dovysvětlilo se, drží to, oddechla jsem si. V šestce se různé přísliby naplní, je tam hodně scén s Lucasem, jeho záležitosti se uzavřou a všechny zmátí na hromádku, což je podstatné.
    Ale k tvé otázce - ještě si to po sobě chci přečíst, než pošlu finální verzi (což odkládám na poslední týden v březnu). Se Zakázanými směry je to k jednání - s variantami, které jsou nasnadě: počkat na ně / připustit je výhledově / prohlásit je naopak za neexistující a heretické a wordovský soubor s nimi roztrhat, spálit a sníst.

    Mým zářným vzorem je Kingdom Come: slibovali, že půjde hrát za ženskou a člověk bude mít psa, a pak to holt vyšlo bez ženské a bez psa, ale VYŠLO. Načež byly datadisky a pes se dělá a bude tuším teď někdy. Ono si to sedne... třeba po Mycélku za rok už ani pes, ani ženská neštěknou a já to jenom hodím na nějaký web se slashem (Lus/Ash) :D


    RIP: Neříkej dvakrát. Mám celou krabici od banánů... a to nechceš vědět, co v ní je! Pětidílný román o vévodkyni Charlottě de la Treen (přezdívané Latrína), která nachází svou mrtvou matku v opuštěném francouzském hradě a zachraňuje svého milence Raula de Bordeaux na létajícím talíři a unáší ho na planetu Kallistó se socialistickým státním zřízením, v čemž jí brání záporačka jménem Modesta Margot, a to tak dlouho, dokud jí programátoři z Kallistó nezresetujou mozek... uff, víc si z toho naštěstí nepamatuju :D Vlastně jo, pamatuju! Taky jsou tam podzemní kobky samozřejmě! Bez těch se žádná osvícená civilizace budoucnosti neobejde.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No, a takže pokud text nakladatelství už od února má, tak to znamená že už pracují na vydání? Nebo se ještě čeká jak to dopadne s těmi Zakázanými směry? Jen abych věděl na kdy se mám těšit.

    S pojednáním o össeinu samozřejmě souhlasím, kopni to tam.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    SHEALA: Správné össenské koťátko potřebuje rituální kroužky.

    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, hlavně: nic nevyhazovat, všechno schovávat! I kdyby to fragment byl. Víš, jak to bylo se Silmarillonem. Páně profesorův nejmladší potomek má už 94 let a celou tu dobu se pěkně uživil hrabáním v tátově archivu a publikováním nálezů :-)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    imho jenom o chlup ušatější

    BALAENA
    BALAENA --- ---
    JANADVORACKOVA: vzhled nevím, ale každopádně je šlechtického původu. píše se tam o modré krvi.
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    To jsou ale prima zprávy. Já jsem docela trpělivý, čekací typ.

    Teď mě trápí jiná věc: jak vlastně vypadá össenské koťátko :)?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Ale ještě něco sem musím dát - nový arží web: https://argo.cz/foreign-rights/vilma-kadleckova/ Je to úžasné a jsem fakt vděčná.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To je krása, že mi nenadáváte :)

    Jinak: já to samozřejmě beru tak, že je naprosto nutné už to nějak rozesknout a dokončit a netáhnout to donekonečna - ale holt svět není dokonalý a obracečku času nevlastním, čili bylo nutné některé motivy záměrně nechat stranou, protože se tam prostě už nevejdou a nestihne se to. Dá se spekulovat, jestli se ten řez dal udělat v nějakém jiném místě a jestli se tam nedalo vecpat scén víc (mezi nezahrnutými motivy je kupříkladu Kamele, což je mi líto, a religionistické teze o Hvězdovládcích, což je mi líto ještě víc...), nicméně za nejdůležitější pokládám to, aby tam byl a fungoval nějaký ten dramatický oblouk kolem Lucase s Aš-šádem, a ten snad jakž takž drží.
    Hodně mě v tom povzbudila Karolina (ta byla jedna z těch betačtenářů), ta mi napsala k závěru (kopíruju z mailu, ale snad to neva):
    "Víš moc dobře, že jsem vždycky za hlavní považovala příběh Lucase, a tak to pro mě zůstává i v tomhle díle. Jeho gleewarinský výcvik mě dokonale uspokojil, ale posledních 100 stránek, ach, to byla taková paráda a nádhera a vůbec. A poslední dvě scény s Aš-šádem, to jejich vzájemné pochopení a přijetí klidu před bouří, to je prostě jeden z nejkrásnější konců, jaký jsem kdy četla. Za mě by to úplně klidně mohl být i konec celé série. Lucas došel na konec a současně stojí na úplném začátku své cesty a smíření s Aš-šádem je jako balancování na útesu v okamžiku chvilkové dokonalosti. Je to otevřené, a jasně že to musíš dovyprávět, ale současně je to dokonalé a já mám pocit příjemného završení."

    (Dala jsem to radši do spoilerové mlhy, protože z toho komentáře je jasné, kdo z hrdinů přežije... čili kdo nechce vědět, že a jestli někde něco přežije (a nevyplývá mu to z faktu, že se plánují ještě jakési Zakázané směry, ve kterých jsou postavy zapotřebí), radši se nedívejte. Nicméně... utvrdilo mě to v naději, že konec snad nějak přiměřeně funguje, čili jestli budou v Argu podobného názoru, tak finito, končíme, balíme. Ještě tam dám Kavenovo pojednání o össeinu, pokud souhlasí, a slovníček a tabulku össenských drog.

    Zakázané směry jsou celé vymyšlené a dopodrobna rozvržené, čili je nedopíšu jedině v případě, že mě sežere drak (a v tomto případě to odkazuji Karolině, třeba to za mě zmákne...). Ona je mnohem produktivnější než já - když byl křest pátého dílu, měly jsme ho společně a křtily jsme si knížky navzájem (já jí její Konstantynův efekt), ale na rozdíl ode mě za tu dobu stihla napsat a vydat dva díly fantasy o libereckém mágovi (Purpurová noc - Ve stínu Rudé věže a Tisíciletý démon) a teď v lednu dokončila třetí (už jsem ho taky četla a paráda - líbily se mi všechny, ale tenhle třetí je nejlepší). Tak jsem zvědavá, jestli se ty křty zase sejdou zároveň :). No nicméně to, že to hodlám dopsat, nezakládá žádný nárok na to, že to vyjde v nakladatelství - o tom rozhodují jiní než já.

    Tož tak... drak pomlaskává, tak já jdu zase rychle psát...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam