• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    HARALD: září, viz [ BRAMBOREENA @ Mycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu... ]

    to ten Vlkodlak, co doufá, že termín 30.6. Vilma dodrží, ji asi zakousne! Co se stane, když se z Vilmy stane vlkodlak? Nebo myceliodlak?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    HARALD
    HARALD --- ---
    Vyjde to nakonec 30.6 nebo 30.9?

    Ať si můžu načasovat opakované čtení předchozích dílů.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    XCHAOS: a už tam má jednu 4* recenzi/hodnocení :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Mycelium VI: Vrstva ticha - Vilma Kadlečková | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://www.kosmas.cz/knihy/226662/mycelium-vi-vrstva-ticha/
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: přináší kompletní ochranu dřeva: chrání dřevo proti povětrnostním vlivům (UV záření, déšť, pronikání vlhkosti,… ).
    http://www.primalex.cz/tipy/18-primalex_lazura_%26_napoustedlo_3v1
    A jak s protonací?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BRAMBOREENA: Primalex by mohl sponzorovat ten seriál pro HBO. na konci každého dílu bude strašlivý clifhanger, a pak obraz přetře Malířská štětka jednotlivými tahy a až tam bude cists plocha, zazní slogan "Primalex, vítězí nad hmyzem i hrozbami"BRAMBOREENA:
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    BRAMBOREENA: Já poprvé četl zamordováním, to by v Myceliu vyřešilo dost věcí. :) Vlastně i to zamodrávání...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ale jasně se ukazuje že Maëwenë už je po smrti. Kdyby ještě žila, tak by se taková reklama na billboardy vůbec nemohla dostat.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    BRAMBOREENA: dohodnete si s firmou reklamu a dejte to dozadu. misto broucka vlevo dole nakreslit stylizaci viteceho. autotrolling level master.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Hergot, tak tohle s povedlo :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tohle jsem dneska viděla na billboardu u silnice. Primalex holt vyřeší šmahem celé Mycelium.



    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    BRAMBOREENA:
    Ohledně těch knih o psychiatrii... jaký z toho máš pocit :)?

    Bylo by možná zajímavé přečíst si odborně laděnou knihu, vážně míněnou, ovšem snahu o ni inspirovanou setkáním s Myceliem.
    Trochu to vypadá jako snaha zakrýt atomový hřib dekou, aby nebyl vidět :).
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: tohle pobavilo - MOC!:
    natolik inspirovalo, že sama začala psát - ovšem v trochu jiném oboru: má díky tomu už dvě hotové knihy... o psychiatrii...

    jak ti to podala? naplno - jako ze si byla inspiraci jako priklad pekne psych. poruchy? :)
    nebo to nejak zaobalila? ;o)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: Zavilmit je super.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KAVEN: Lukas taky dlouho nevěděl, že čmárá klikyháky díky nahlížení do protonace, máme tady gleewarinský talent!

    Preventivně doporučuju oltář. A zazpíváme si. Lahrdökawöar, Rädömil Döjivä...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Děkujeme za report. Hm, takže grafik si ze své vlastní invence načáral tajemné elegantní znaky, a přitom se opravdu trefil do existujícího písma? Tak nějak se mi to nechce věřit. Ale to je zase výhoda těch tajných ezoterických forem - nikdo nemůže dokázat že to tak není.

    Jinak gratuluji k tomu že jsi nebyla zastřelena a přeji řadu podobných úspěchů do dalších let ;-)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja sla na veletrh ve ct rano, takze jsme nemela moznost te potkat, zato jsem richarda urcite potesila otazkou, kdy ze bude ta tva posledni mycelium kniha :D a koupila si jinou (co mi doporucil) :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Pár střípků z dnešního Světa knihy, které souvisejí s Myceliem:

    - Jedním z knihkupců jsem byla seznámena s existencí nově vzniklého slovesa "zavilmit": znamená "odkládat dokončení něčeho, co už dávno mělo být hotové". Stát se může každému, že občas něco zavilmí, ale já to dělám nejvíc.
    - Bylo mi dáno krátce mluvit se znalcem sánskrtu (konkrétně nějaké tajné ezoterické formy, známé jen několika zasvěcencům) - a ten mě ujistil, že znaky na začátku kapitol v Myceliu v této mystické řeči skutečně něco znamenají, ale vůbec to nekoresponduje s obsahem kapitol. (To mě nepřekvapuje.) Přesný překlad slíbil zaslat.
    - Po besedě za mnou přišla paní, že prý mě viděla před pár lety chodit po Světě knihy v össenské masce a že ji to natolik inspirovalo, že sama začala psát - ovšem v trochu jiném oboru: má díky tomu už dvě hotové knihy... o psychiatrii.
    - V menším stanu před hlavní budovou bylo tradičně vykázáno skromné místečko na rohožce menším nakladatelům, kteří nejsou dost velkými kapitalisty, aby si mohli dovolit opravdický stánek. U pultíku DharmaGaia jsem zahlédla knihu Tajný učitel, kde prý jsou rozhovory s průkopníkem psychedelických nauk, a vrhla jsem se po ní, abych měla ty své mystické bláboly konečně pořádně ozdrojované a podložené; ale poslední výtisk mi těsně vyfoukl zarostlý šaman ve frontě přede mnou. Takže nic; sorry, i nadále si to do Myclélka budu muset celé sakumprásk vymyslet.
    - Moje oblíbené LowCarb proniklo i mezi knihomoly - jedna z mnoha part vyznavačů tohoto stylu tam taky měla stánek a já je upřímně chtěla podpořit koupí knihy, ale holt v tom jedu už skoro dva roky a nějak jsem nenalezla nic, co už bych neznala odjinud. Na tomto příkladu jsem si uvědomila, jak inherentně tragický je osud věrozvěstů (z libovolného oboru): věčně se musí handrkovat s novými a novými otravnými bezvěrci, protože od lidí, kteří už jsou přesvědčení a "jejich", další tržby nepoplynou.
    - Potkala jsem Geňu z Arga. Nezastřelil mě, vyfotil si mě; ale možná prostě sbírá materiál na vúdú.
    - Ohledně besedy - Daniela to měla pěkně připravené a proběhlo to přiměřeně a pohodově... jak už to tak bývá, když na pódiu diskutují čtyři lidi, kteří spolu v zásadě ve všem souhlasí. Ale bylo plno a lidi v publiku se snad celkem bavili, pár dobrých věcí tam zaznělo.
    - Chodit na knižní veletrh až v neděli je fajn: lidí bylo přiměřeně a pocit ze záplavy knih kupodivu nebyl tak depresivní jako jiné roky: buď jich bylo míň, nebo jsem si zvykla, ale letos jsem neměla pocit, že mě zasypou. Úlovek: čtyři plné tašky.
    - Ještě k "záplavě" v jiném kontextu: včera přívalový déšť šplíchl až do budovy a nakladatelé ve stáncích v blízkosti bočního vchodu rychle stěhovali knihy ze spodních polic do horních, ale louže se zastavila metr od nich, takže prej jako dobrý.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Docitam Lunapark Luna.. Kdo to necetl, doporucuju, styl a realite prakticky stejne jako Mycelium..
    BRAMBOREENA, kdy je to napsane - 2007 ? netlogy a vsechno..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam