• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    RIP
    RIP --- ---
    CORNHOLIO: Určitě stačilo naznačit škubavý pohyb a nad hlavou si zamnout prsty, jako když solíš. Při "smeknutí klobouku" taky klobouk většinou ani neopustil vlasovou pokrývku :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CORNHOLIO: Tak ono ani to trhání roucha není tak jednoduché. Když máš nové neprodřené rouchu ze solidního lnu, tak to prostě neroztrhneš. Když před lety v Rusku byla taková ta akce jak si rusky roztrhávaly trička na podporu Putina, tak si to tričko musely vždycky nejdřív u krku nastřihnout. A to byla tenká bavlněná trička z Číny! U poctivého lněného roucha z Egypta jsi úplně bez šance.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    KAVEN: k tvojí poznámce, když už jsme u té infantilnosti, mě kdysi u čtení Egypťana Sinuheta fascinovalo, jak si vždycky na znamení viny roztrhli své roucho a posypali hlavu popelem. Jako že si imrvére trhali roucha, to bych bral, krejčovství tehdy asi kvetlo ("máme tu dalších deset natržených rouch, mistře" - "zavěs je k těm ostatním, co čekají na opravu"), ale kde furt brali ten popel? To si sebou každý zodpovědný egypťan nosil váček s popelem, kdyby náhodou pocítil vinu? Nebo se tam tehdy spousta popela válela při cestách? Dodnes je to můj nejsilnější zážitek z Waltariho...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JONY: DLCéčka! To jsem Ricarderonovi navrhovala (vydat 6A a Zakázané směry pak nechat někde ke stažení), ale neprošlo to. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (jen drobná poznámka z jiného soudku, která mi vytanula při Xchaosově zmínce o klávesnici bez čehosi - kdyby to byla klávesnice bez háčků a čárek, z pětice máme rázem petici, a taková "Petice za legalizaci Petice" by byla obzvlášt uživatelsky matoucí... sorry, konec infantilní vsuvky)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no to teda nevím, resp. ještě že jsem tehdy nečetl Mycelium :-) ale myslím, že vím o min. jedné, která způsobuje efekt podobný treighiru (nemám klávenici s umlaty, tak si domyslete spelling, prosím :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Tak a po které droze jsi měl nejoranžovější oči?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELEKTRABEL: je fakt, že já samozřejmě zkoušel srovnávat jednotlivé prvky pětice s existujícími rekreačními drogami (i když mám samozřejmě omezené a trochu spefické zkušenosti). Docela by mi zajímalo, jaké asociace to vyvolalo v ostatních čtenářích... (nejjednoznačnější se mi zdál Laëgühr jako nějaký stimulant, tam se ostatně slangové označení "ice" myslím používá...)
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    XCHAOS: To psychoaktivní drogy asi jsou, tak to sedí! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELEKTRABEL: je to příliš psychicky náročné :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: jinak neboj, pokud bych prekrocil caru, tak Vilma me zna dlouho a osobne ... a pekne by me sjela ci dokonce nakopala... :) takze si myslim ze jsem ji jen trosku poskadlil... a trosku zas ulehcil... :)) jinak bych mel uz bolavej zadek od kopancu... :))
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    FERRYH: Stydím se, roztrhávám si roucho a na hlavu si sypu popel
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jo ta Luna a hned ve dvou antologiich na xtrance ...a jinde urcite take:
    12 nesmrtelných: Tucet netuctových povídek
    Hvězdy české sci-fi
    proto jsem psal ze jsou jen lini hledat :)
    JONY
    JONY --- ---
    btw to s tou inspirací počítačovými hrami bych raději teda moc nevytahoval. Aby to neskončilo tak, že si čtenář koupí za plnou cenu knihu, která bude jen vazba a první kapitola a následně si bude moci dokupovávat po stránkách pokračování. Tímto směrem přátelé prosím ne :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    FERRYH: I ta Luna? Jestli jo, tak jsem to asi propásnul a omlouvám se.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: ale ano, bylo to ke stazeni volne... vzdyt jsem to psal:
    FERRYH:
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RIP: Nojo, ale když ty vyšší složky pětice se teď tak špatně shánějí!

    ELEKTRABEL: BTW teďka jsem pustil Ökrë dceři (13 let). Asi v půlce mi začala zatínat ruce do ramene, a na konci prohlásila že to bylo "příliš psychicky náročné". A to Mycelium nečetla, takže to nemohlo vyvolávat intenzivní vzpomínky na oblíbené události v knize :-)
    RIP
    RIP --- ---
    KAVEN: To máš určitě pravdu, nějak automaticky jsem předpokládal, že půjde o snahu zachytit celé dílo. Než zachycovat selektivně jen drogy, to je už jednodušší se rovnou sjet :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ELEKTRABEL: BRAMBOREENA:
    Neal Asher tu hudbu ke svym kniham propaguje primo na strankach svejch knih, jak ebooku, tak papirovek a to dokonce i v prekladovejch vydanich - vypada to pak takto (cz vydani e-booku - nekde na seste strance tesne pred zacatkem knizky a po podekovanich a venovani...)
    "Skladatel Steve Buick vytvořil album originální hudby inspirované Strojem na nekonečno. Tato doprovodná hudbu byla zkomponovaná, aby zesílila čtenářský zážitek a vy si ji vychutnávali při čtení této knihy. Steve Buick v ní používá dlouhé, velice temné vrstvy zvukové palety – skvěle vystihující atmosféru příběhu – kterými knize dodává další rozměr, aniž by čtenáře rušil od akce. Hudba může doprovázet kteroukoliv část knihy a je k mání jako mp3 album na Amazonu, iTunes a v jiných internetových obchodech po celém světě. Vyhledejte si prosím ‚Original Music for Neal Asher Infinity Machine‘ a více můžete nalézt také na www.evokescape.com."

    zminil se o tom take na svem autorskem blogu ... ale na Personal webu Ashera uz jsme i toho nikde nevsiml (mozna jen v novinkach kdysi a uteklo mi to...) specialni menu tam na to nevidim...

    ... to jen jako navod jak by se to mozna taky dalo... ;O)
    mimochodem ac dost temnej ambient ten Evokescape k Asherovi tak cte se u toho ta knizka moc dobre...
    ty tve tracky, Elektrabele nekdy k Vilminym knizkam zkusim... uvidim... :))
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Tak už:
    Mycelium má soundtrack. Konec zatím ještě ne - ale už to bude! — Nakladatelství Argo
    https://argo.cz/mycelium-ma-soundtrack-konec-zatim-jeste-ne-ale-uz-to-bude/

    V Argu zaspali a na https://facebook.com/argo.cz/posts/10156792941801917 to dali teprv před chvílí, takže diskuse žádná.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RIP: Tak ale zase pokud to má zachytit působení drog, tak to je jenom monumentální. Tu přízemní stránku k tomu přidávají Lucasovy poznámky, a to už je zase něco jiného.
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    ARGANNAH: Děkuji!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam