• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DRAGON: ale prosímtě, posledních 20 let jsem poslouchal samou elektroniku. Jenom prostě nějak se časem oposlouchá/vyčerpá všechno. Jsme tu offtopic... i když samozřejmě, blíží se otázce, jak najít něco ke čtení, to samozřejmě :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    XCHAOS: tak to zkus Naxatras, to je takove dost psychedelicke a nema to s elektronickou hudbou, ktere ty pravdepodobne neholdujes, nic spolecneho, spis je tam patrna ta acidelik vlna ze 70. let :)

    Naxatras | Naxatras
    https://naxatras.bandcamp.com/album/naxatras
    RIP
    RIP --- ---
    BOB_GALLOWS: Chybí tam slivovica, ale jinak dobrý.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    JANADVORACKOVA: Jak si to představuju já:

    Gömeršaül: emoční náser (hulení, synt. kanabinoidy...)
    Laëgühr: nepříjemně silný a pohlcující speed (perník, 4-MAR, éčko...)
    Ökrë: disociativní cosi, ztráta kontroly (ketamin, PCP...)
    Yantrün: nepříčetně silný halucinogen, co tě tak trochu poznamená a po zkušenosti si ho dobrovolně fakt nechceš dát znovu (DOB, ibogain, designery...)
    Räwë: opioidy. Vesmírný kruh dokonalého bytí se po dnech, týdnech, měsících užívání mění v nesmírný puch dokonaného zblití. Absťák je fakt zlý a uděláš cokoli, abys ho nemusel podstoupit. (Herák, fentanyl...)

    Rigorózní komparační studie, obávám se, neexistuje. Což je asi dobře, fantazii se meze nekladou a každý tam může vidět to svoje, vlastně jako v celém Myceliu. ^_^
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DRAGON: většina hudby mi poslední dobou přijde dost divná, ale to je tady offtopic :-) nevím, byl to pokus o vtip. ten soundtrack k myceliu byl zajímavý, ale nevím jestli se úplně trefil do mých asociací... možná částečně....
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: uaaá, co to děláš?! Nedělej to! Pomoc! Na tom infantilním výplodu jsem si vyzkoušela, že fakt není dobrý nápad napřed vymýšlet slovník a kreslit mapičky, když člověk není ani lingvista, ani kartograf, tak snad není nutné v záchvatu sadismu (vůči mně) a masochismu (vůči sobě) tato dávná pochybení číst!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    úplně se bojím zeptat, co hudba je..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FERRYH: psytrance je super. akorát to není hudba :-)
    GALE
    GALE --- ---
    ELEKTRABEL: Díky za hudbu! Našla jsem zase něco, co se hodí na práci. Teda jen začátek Laëgühru mě trochu vytrhl z myšlenek, ale jinak krásně plynou. Jen nevím, jestli se mu nejvíc líbí Gömeršaül nebo Rävë.
    VANEK
    VANEK --- ---
    HARALD: Ehm, Lorgan.
    HARALD
    HARALD --- ---
    Pustil jsem se do Mečů Lorganu. A zjistil jsem, že to Vilma bere po vzoru Tolkiena. Než začne psát knihu, kompletně vymyslí nový jazyk, včetně slovníku a gramatiky.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    JONY: neser! :O)
    Neni HUDBY nad PsyTrance!
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    FERRYH: Tak mě nedávno odrovnaly prášky na spaní, takže mixu houbiček, LSD a hudby bych se bála :). Dostala jsem krabičku - deset kusů. Po prvním jsem byla náměsíčná. Asi. Ráno jsem totiž našla o dveře opřené zrcadlo, které normálně visí na zdi. Samo neslezlo, pověsit šlo blbě :).
    Už nevím, co za prášek to bylo (brala jsem půl-jeden). Potřebovala jsem se vyspat celou noc, protože jsem měla souseda blbce, který rád od jedenácti večer do čtyř ráno pouštěl rockové rádio. Za dne proti němu fakt nic nemám (proti rádiu, soused byl idiot), ale v noci mi to "trochu" vadilo.
    Jenomže přášek stejně účinek neměl. Lépe zabraly špunty do uší a přesvědčení, že "ten divný dunivý zvuk, který slyším i přes ně, a který tak divně prolíná i matrací," je tlukot mého srdce. Bilo šíleně, ale usnula jsem.
    JONY
    JONY --- ---
    FERRYH: než psytrance to snad raději ten operní metal a následně dobrovolně zemřít na oltáři
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    mozna pustit si pstrance muziku a k tomu mix houbicek a LSD? :)))
    neee fakt jen mlzim... ;O) nemam zkusenosti... snad jedine v mladi s LSD a pak nikdy vice (badtrip) a velke zkusenosti s tripep na muzice psytrance :))
    JANADVORACKOVA
    JANADVORACKOVA --- ---
    Existuje nějaké srovnání účinků složek Pětice a nám známých drog?
    Nemám v plánu zkoušet kdejaké driáky, jenom tak pro představu.
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    SHEALA: Díky, díky.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ELEKTRABEL: Gommersaul výbornej, Laeughur mírně otravnej (jakože ne ta skladba, prostě navozuje to ve mě pocit, že ta droga vyvolává v uživateli nějakej protivnej body load, svědění, nebo tak, uslyším co dál :) Líbí.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    RIP: teď jsi mi zkazil celého Sinuheta...
    RIP
    RIP --- ---
    CORNHOLIO: Určitě stačilo naznačit škubavý pohyb a nad hlavou si zamnout prsty, jako když solíš. Při "smeknutí klobouku" taky klobouk většinou ani neopustil vlasovou pokrývku :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CORNHOLIO: Tak ono ani to trhání roucha není tak jednoduché. Když máš nové neprodřené rouchu ze solidního lnu, tak to prostě neroztrhneš. Když před lety v Rusku byla taková ta akce jak si rusky roztrhávaly trička na podporu Putina, tak si to tričko musely vždycky nejdřív u krku nastřihnout. A to byla tenká bavlněná trička z Číny! U poctivého lněného roucha z Egypta jsi úplně bez šance.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam