• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    RIP: teď jsi mi zkazil celého Sinuheta...
    RIP
    RIP --- ---
    CORNHOLIO: Určitě stačilo naznačit škubavý pohyb a nad hlavou si zamnout prsty, jako když solíš. Při "smeknutí klobouku" taky klobouk většinou ani neopustil vlasovou pokrývku :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    CORNHOLIO: Tak ono ani to trhání roucha není tak jednoduché. Když máš nové neprodřené rouchu ze solidního lnu, tak to prostě neroztrhneš. Když před lety v Rusku byla taková ta akce jak si rusky roztrhávaly trička na podporu Putina, tak si to tričko musely vždycky nejdřív u krku nastřihnout. A to byla tenká bavlněná trička z Číny! U poctivého lněného roucha z Egypta jsi úplně bez šance.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    KAVEN: k tvojí poznámce, když už jsme u té infantilnosti, mě kdysi u čtení Egypťana Sinuheta fascinovalo, jak si vždycky na znamení viny roztrhli své roucho a posypali hlavu popelem. Jako že si imrvére trhali roucha, to bych bral, krejčovství tehdy asi kvetlo ("máme tu dalších deset natržených rouch, mistře" - "zavěs je k těm ostatním, co čekají na opravu"), ale kde furt brali ten popel? To si sebou každý zodpovědný egypťan nosil váček s popelem, kdyby náhodou pocítil vinu? Nebo se tam tehdy spousta popela válela při cestách? Dodnes je to můj nejsilnější zážitek z Waltariho...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    JONY: DLCéčka! To jsem Ricarderonovi navrhovala (vydat 6A a Zakázané směry pak nechat někde ke stažení), ale neprošlo to. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (jen drobná poznámka z jiného soudku, která mi vytanula při Xchaosově zmínce o klávesnici bez čehosi - kdyby to byla klávesnice bez háčků a čárek, z pětice máme rázem petici, a taková "Petice za legalizaci Petice" by byla obzvlášt uživatelsky matoucí... sorry, konec infantilní vsuvky)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no to teda nevím, resp. ještě že jsem tehdy nečetl Mycelium :-) ale myslím, že vím o min. jedné, která způsobuje efekt podobný treighiru (nemám klávenici s umlaty, tak si domyslete spelling, prosím :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Tak a po které droze jsi měl nejoranžovější oči?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELEKTRABEL: je fakt, že já samozřejmě zkoušel srovnávat jednotlivé prvky pětice s existujícími rekreačními drogami (i když mám samozřejmě omezené a trochu spefické zkušenosti). Docela by mi zajímalo, jaké asociace to vyvolalo v ostatních čtenářích... (nejjednoznačnější se mi zdál Laëgühr jako nějaký stimulant, tam se ostatně slangové označení "ice" myslím používá...)
    ELEKTRABEL
    ELEKTRABEL --- ---
    XCHAOS: To psychoaktivní drogy asi jsou, tak to sedí! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ELEKTRABEL: je to příliš psychicky náročné :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: jinak neboj, pokud bych prekrocil caru, tak Vilma me zna dlouho a osobne ... a pekne by me sjela ci dokonce nakopala... :) takze si myslim ze jsem ji jen trosku poskadlil... a trosku zas ulehcil... :)) jinak bych mel uz bolavej zadek od kopancu... :))
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    FERRYH: Stydím se, roztrhávám si roucho a na hlavu si sypu popel
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jo ta Luna a hned ve dvou antologiich na xtrance ...a jinde urcite take:
    12 nesmrtelných: Tucet netuctových povídek
    Hvězdy české sci-fi
    proto jsem psal ze jsou jen lini hledat :)
    JONY
    JONY --- ---
    btw to s tou inspirací počítačovými hrami bych raději teda moc nevytahoval. Aby to neskončilo tak, že si čtenář koupí za plnou cenu knihu, která bude jen vazba a první kapitola a následně si bude moci dokupovávat po stránkách pokračování. Tímto směrem přátelé prosím ne :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    FERRYH: I ta Luna? Jestli jo, tak jsem to asi propásnul a omlouvám se.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: ale ano, bylo to ke stazeni volne... vzdyt jsem to psal:
    FERRYH:
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RIP: Nojo, ale když ty vyšší složky pětice se teď tak špatně shánějí!

    ELEKTRABEL: BTW teďka jsem pustil Ökrë dceři (13 let). Asi v půlce mi začala zatínat ruce do ramene, a na konci prohlásila že to bylo "příliš psychicky náročné". A to Mycelium nečetla, takže to nemohlo vyvolávat intenzivní vzpomínky na oblíbené události v knize :-)
    RIP
    RIP --- ---
    KAVEN: To máš určitě pravdu, nějak automaticky jsem předpokládal, že půjde o snahu zachytit celé dílo. Než zachycovat selektivně jen drogy, to je už jednodušší se rovnou sjet :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ELEKTRABEL: BRAMBOREENA:
    Neal Asher tu hudbu ke svym kniham propaguje primo na strankach svejch knih, jak ebooku, tak papirovek a to dokonce i v prekladovejch vydanich - vypada to pak takto (cz vydani e-booku - nekde na seste strance tesne pred zacatkem knizky a po podekovanich a venovani...)
    "Skladatel Steve Buick vytvořil album originální hudby inspirované Strojem na nekonečno. Tato doprovodná hudbu byla zkomponovaná, aby zesílila čtenářský zážitek a vy si ji vychutnávali při čtení této knihy. Steve Buick v ní používá dlouhé, velice temné vrstvy zvukové palety – skvěle vystihující atmosféru příběhu – kterými knize dodává další rozměr, aniž by čtenáře rušil od akce. Hudba může doprovázet kteroukoliv část knihy a je k mání jako mp3 album na Amazonu, iTunes a v jiných internetových obchodech po celém světě. Vyhledejte si prosím ‚Original Music for Neal Asher Infinity Machine‘ a více můžete nalézt také na www.evokescape.com."

    zminil se o tom take na svem autorskem blogu ... ale na Personal webu Ashera uz jsme i toho nikde nevsiml (mozna jen v novinkach kdysi a uteklo mi to...) specialni menu tam na to nevidim...

    ... to jen jako navod jak by se to mozna taky dalo... ;O)
    mimochodem ac dost temnej ambient ten Evokescape k Asherovi tak cte se u toho ta knizka moc dobre...
    ty tve tracky, Elektrabele nekdy k Vilminym knizkam zkusim... uvidim... :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam