• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    RIP
    RIP --- ---
    (Z mého hlediska tohle vypadá na podobnou množinu, jako je z hlediska Karla Infelda Prácheňského množina lidí, kteří by chtěli žít v Budějovicích.)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: myslim ze to je hlavně tím že si každý rád udělá nějaký graf s predikcemi který neroste exponenciálně a většina jeho parametrů je alespoň v hrubých rysech známá.. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Já věděla, že to zdejší matematiky bude bavit :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: pardón za obhroublost, ale to promile hotovo jsem nejdřív asi třikrát přečetla promile hovno a přemýšlela, co tím má být sděleno.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Schodišťově-sokratovský efekt, ještě jsem to drobet vytunil (svislá osa nyní odděluje roky). Že toho "kalu na konci" v absolutních číslech prakticky neubývá, může působit depresivně, ale když se člověk soustředí na procento dokončení, které logicky (a dokonce celkem lineárně) stoupá (a vykašle se na regresi a extrapoluje jen letošní krajní body, což je drobet pesimistické, ale ne moc), 100 % by mělo být dosaženo už 22. září :) Výslednou délku celého díla ponechám čtenáři jako domácí cvičení.

    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Zase na druhou stranu, co bychom za podobné zpravodajství u GRRM dali! :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Mno, když zohledníš rozdíly v intervalech, moc mi to nepřijde. Z BRAMBOREENA (a jejích letošních zpráv) jsem z toho udělal openaccess tabulku https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7dk/ a sice se nechci pokoušet o nějaké určování směrnic a predikcí (grafy v Googlu jsou ještě horší peklo než v Excelu; takže mj. nezávislá osa jsou uběhlé dny a ne absolutní data), ale fakt se mi nezdá, že by se trendové přímky měly protnout dřív než GRRM zamrzne.

    JONY
    JONY --- ---
    zcela upřímně napíši, že si raději počkám, než abych dostal něco uspěchaného, kde bude patrné, že se muselo finišovat a nakonec toho v závěru různé povynechavat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Týjo, ten graf ve mně taky vyvolal chvilkový zájem o vnadné křivky, takže jsem jen tak z legrace pootvírala datované zálohy, které mám na OneDrivu, a vypsala ta čísla k různým datům za minulý rok. Čili snad se to přece jenom zrychluje a podíl kalu na konci souboru zmenšuje...

    1. 2. 2019 14/302
    23. 2. 2019 35/315
    18. 6. 2019 84/376
    10. 7. 2019 85/395
    14. 8. 2019 196/456
    11. 9. 2019 209/469
    30. 10. 2019 273/550
    16. 12. 2019 301/580

    Ale dlužno říct, že mě úplně polila hrůza při pohledu na stav před rokem (při pomyšlení, co toho tehdy ještě zbývalo napsat). Rvu si vlasy, že to pořád ještě není hotové, ale zpětně viděno se to snad přece jenom někam posouvá. Akorát toužebně čekám, kdy to konečně udělá "plop" a vyškrtám těch sto stránek scénických poznámek.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: No aspoň že to neroste exponenciálně, že jo... Zpolšťuju křivku, aby z toho nebyla pandemie.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    STARE_CASY: Dostáváš významné plus za vnesení přehlednosti do chaosu tvůrčího psaní.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No, hele, kolik ještě potřebuješ času? V případě potřeby vyjdeme do ulic bez roušek a budeme prskat na lidi, aby pandemie neskončila předčasně.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    pomalu a jiste se to podle grafu dostava do linearniho stavu... pak teda je otazka jak dlouho a kolik (mesicu... let) to pujde rovnobezne vedle sebe... :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: je doba grafová :)

    a je to skvělý, ta čísla se přibližují k sobě... určitě! musejí! :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: 559/787. Jako jo, dvacet stran jsem vyškrtala. Jenom už jsou tam místo nich jiné :( Ale snad budou dál ubývat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: To téměř přesně kopíruje plot twist (https://pbs.twimg.com/media/EVfUvIJWAAAR6Qa?format=jpg) cyklu Laundry od Charlese Strosse :) (tady je to ovšem offtopic)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: eh těsně vedle

    As COVID-19 Hits Russia, A Self-Styled Psychic Healer And Soviet-Era Icon Returns
    https://www.rferl.org/...ssia-a-self-styled-psychic-healer-and-soviet-era-icon-returns/30554573.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: a pamatujete psychotronika Dr.Pfeifera?



    jeho postsovětský ekvivalent zažívá comeback.


    'It All Depends On The Body Count': Pandemic Threatens Putin's Spring Of Political Pageantry
    https://www.rferl.org/...ia-victory-day-coronavirus-putin-pandemic-political-pageantry/30546645.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    psychotronic generators you say..?

    NEW: It took four years but I just got some newly declassified CIA reports studying the Soviet Union's use of "black magic", telepathic mind control and "psychotronic generators" – devices they said turned people into psychics and let them move objects with their minds. #FOIA https://t.co/MU7ogeaCGJ
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OMNISLASH: Jak Vilma napsala před časem: "přímo v tom souboru mám spoustu poznámek k ději, čili vždycky kus napíšu, ale zároveň tyhle poznámky smažu, takže na počet stránek to stoupá pomalu, spíš se to jenom uvnitř přeměňuje".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam