• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jo... škola jako padlá saň leží v prachu arény, dodělávající useknuté hlavy sebou škubou z posledních sil... naše potřeštěná Tvůrkyně ještě vysmahla obraz na klauzury a padla vedle saně... a já zatáhla roletu, vybodla se na reálný život a zase jedu na houbičkách, máme 613/791 a schyluje se k velké pranici (předchozí viz BRAMBOREENA a z května BRAMBOREENA: 562/760)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Zase by to chtělo ku konci měsíce nějaký přehledový údaj, navazující na BRAMBOREENA, ze kterého by plynulo, jak to pěkně přibejvá, ale nemám NIC. Asi deset stránek jsem vyškrtala a jedna přibyla, a to je všechno. Naše těžká dyslektička se v on-line škole úplně topí, takže celý měsíc pobíhám kolem a snažím se jí to zorganizovat a donutit ji odevzdat projekty. Máme pěkné nové logo nakladatelství Triton, obálku a titulku knihy, historii dvacátého století v podobě fiktivní FB stránky osoby, narozené kolem roku 1930, super komiks o nebezpečnosti sekt, úvahu o Baťovi, znečištění ovzduší a vlivu Ameriky na Evropu... ale žádné houby. Včera jsme byli na koberečku v ředitelně, takže svoji dávku nadávání jsem právě dostala. Ale už jenom týden a bude uzavřená klasifikace, těším se na to jak na zázrak.

    Stihla jsem v mezičase akorát nadrásat krátkou povídku (nakonec 37 stran), kterou jsem původně psát ani nechtěla, neb mi to RICARDERON zakázal - prej ať se opovážím psát cokoliv jinýho, dokud nedosmolím Mycelium - ale v tom cirkusu tady se nedalo nic jiného dělat, čili nečekaný bonus se snesl z nebe a zove se "Rossumův universální rosol". Byla to paráda, od rozhodnutí to napsat přes vymyšlení zápletky a rešerše po dokončení uplynulo přesně čtrnáct dní a děsně jsem si to užila, taková krátká věc, nepropojená s ničím, se píše ach tak snadno! Pokud to v Argu nebudou chtít, protože jsem bídnej červ, hodím to sem k všeobecné potěše a smutku, ale ještě čekám na vyjádření od zadavatele, Jeho Excelence Jardy Olši, který tu antologii (ku poctě stoletého výročí R.U.R.) pro Argo připravuje.

    A jinak dneska je sedmadvacátého května, Lucas Hildebrandt má mínus 553. narozeniny. :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Mno, když zohledníš rozdíly v intervalech, moc mi to nepřijde. Z BRAMBOREENA (a jejích letošních zpráv) jsem z toho udělal openaccess tabulku https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7dk/ a sice se nechci pokoušet o nějaké určování směrnic a predikcí (grafy v Googlu jsou ještě horší peklo než v Excelu; takže mj. nezávislá osa jsou uběhlé dny a ne absolutní data), ale fakt se mi nezdá, že by se trendové přímky měly protnout dřív než GRRM zamrzne.

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Týjo, ten graf ve mně taky vyvolal chvilkový zájem o vnadné křivky, takže jsem jen tak z legrace pootvírala datované zálohy, které mám na OneDrivu, a vypsala ta čísla k různým datům za minulý rok. Čili snad se to přece jenom zrychluje a podíl kalu na konci souboru zmenšuje...

    1. 2. 2019 14/302
    23. 2. 2019 35/315
    18. 6. 2019 84/376
    10. 7. 2019 85/395
    14. 8. 2019 196/456
    11. 9. 2019 209/469
    30. 10. 2019 273/550
    16. 12. 2019 301/580

    Ale dlužno říct, že mě úplně polila hrůza při pohledu na stav před rokem (při pomyšlení, co toho tehdy ještě zbývalo napsat). Rvu si vlasy, že to pořád ještě není hotové, ale zpětně viděno se to snad přece jenom někam posouvá. Akorát toužebně čekám, kdy to konečně udělá "plop" a vyškrtám těch sto stránek scénických poznámek.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    STARE_CASY: No aspoň že to neroste exponenciálně, že jo... Zpolšťuju křivku, aby z toho nebyla pandemie.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    STARE_CASY: Dostáváš významné plus za vnesení přehlednosti do chaosu tvůrčího psaní.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: No, hele, kolik ještě potřebuješ času? V případě potřeby vyjdeme do ulic bez roušek a budeme prskat na lidi, aby pandemie neskončila předčasně.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    pomalu a jiste se to podle grafu dostava do linearniho stavu... pak teda je otazka jak dlouho a kolik (mesicu... let) to pujde rovnobezne vedle sebe... :)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    BRAMBOREENA: je doba grafová :)

    a je to skvělý, ta čísla se přibližují k sobě... určitě! musejí! :)

    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: 559/787. Jako jo, dvacet stran jsem vyškrtala. Jenom už jsou tam místo nich jiné :( Ale snad budou dál ubývat.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    E2E4: To téměř přesně kopíruje plot twist (https://pbs.twimg.com/media/EVfUvIJWAAAR6Qa?format=jpg) cyklu Laundry od Charlese Strosse :) (tady je to ovšem offtopic)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: eh těsně vedle

    As COVID-19 Hits Russia, A Self-Styled Psychic Healer And Soviet-Era Icon Returns
    https://www.rferl.org/...ssia-a-self-styled-psychic-healer-and-soviet-era-icon-returns/30554573.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    E2E4: a pamatujete psychotronika Dr.Pfeifera?



    jeho postsovětský ekvivalent zažívá comeback.


    'It All Depends On The Body Count': Pandemic Threatens Putin's Spring Of Political Pageantry
    https://www.rferl.org/...ia-victory-day-coronavirus-putin-pandemic-political-pageantry/30546645.html
    E2E4
    E2E4 --- ---
    psychotronic generators you say..?

    NEW: It took four years but I just got some newly declassified CIA reports studying the Soviet Union's use of "black magic", telepathic mind control and "psychotronic generators" – devices they said turned people into psychics and let them move objects with their minds. #FOIA https://t.co/MU7ogeaCGJ
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    OMNISLASH: Jak Vilma napsala před časem: "přímo v tom souboru mám spoustu poznámek k ději, čili vždycky kus napíšu, ale zároveň tyhle poznámky smažu, takže na počet stránek to stoupá pomalu, spíš se to jenom uvnitř přeměňuje".
    E2E4
    E2E4 --- ---
    OMNISLASH: Akkütlix želvu nedohoní..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VANEK: v její všestranné zázračné léčivé účinky se věřilo i během epidemie SARS.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Víš určitě, že ti ten tacháč v autobazaru nějak podvodně nepřetočili? :-)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BRAMBOREENA: ja vim, ze neni hezke na takove veci upozornovat, ale jestli A / B znamena hotove stranky / stranky celkove.. mno.. neznamena to, ze se aktualne vydani spise o fous vzdaluje, nez o fous priblizuje? :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak po dvaceti dnech stav palubní desky: 533/769. Plán na Velikonoce: aspoň třicet stránek vyškrtat. :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Tady je pěkný akademický článek o významu housenice pro tibetskou ekonomiku.
    https://kramerius.lib.cas.cz/...-96e1-70cf1e3d9411?article=uuid:75011d3e-ef05-414d-a513-7aea7941eaaa
    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MEANKITTY11: jako dimethyltryptamin?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam