• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FERRYH: to je fakt.. nějakej zákon na ochranu čtenářů by teda asi existovat měl. To, co zažíváme při čekání na další díl, hraničí s vydíráním!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    :O)
    RICARDERON:
    jasne! zaloba ze hrozi vazna ujma na psyche ctenare z dlouheho cekani atd... a PODES SEDET! :O)
    (pak budes mit konecne cas a klid to dopsat... :O))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Hele, začíná to bejt vážný. Na Mycelium přišel dneska dotaz z adresy judrkarasova@seznam.cz.
    Kvůli šťourovi Jr. jsem vyměnil příjmení za jiné, ale když už píšou i Judry, je zle. Vilmo, dopiš to.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jejdamane :D Nedá se vymyslet fakt vůbec nic, všechno už tu je.
    Mno. V tom posledním dílu se řeší Hvězdovládci a celoplanetární ohrožení. A do toho přišla pandemie. Musím si dávat děsný pozor, abych tam prostě neopisovala, co vidím v novinách, jak to stojí a leží.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4:
    GENTIANA: Příčina neznámá, trvá 15min - 3h, vrací se to pravidelně, zastavují to injekce a dá se to léčit houbama. Sice jsem to neznal, ale je to jasný.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Srovnej též sekyrkovou polévku ;-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: a náhodou na to údajně zabírají nějaký houby..

    New York Magazine: Psychedelic Mushrooms Cured My Cluster Headaches - MAPS
    https://maps.org/...t/fiscal/5967-new-york-magazine-psychedelic-mushrooms-cured-my-cluster-headaches
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak, ale teď na vážno. Díval jsem se na video youtubera Sexy Biscuit (velkého fanouška Kingdom Come), kde sdělil že trpí jakýmisi "cluster headaches", a popisoval co to je. Stručně - jde o ostrou bodavou bolest v hlavě, která je to nejhorší co kdy zažil, nečekaně přichází a zase odchází, trvá až několik hodin, a žádné běžné prostředky ani léky proti bolesti na ní nepomáhají. Existuje na to jedině jakýsi druh injekce, kterou člověk musí nosit pořád s sebou kdyby to přišlo, a která bolest prakticky okamžitě zastaví. O tom, že by postupně ztrácela účinnost, sice nic neříkal, ale i tak se ptám - nepřipomíná vám to něco?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    STARE_CASY: Kdepak, Vilma přišla do Arga s tím, že už to má celé napsané.:-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    VANEK: mne na tom fascinuje, že stále zbývá plus mínus dvě stě padesát stránek... to je konstanta, se kterou se na začátku vstoupilo do celého příběhu, a kolem této konstanty vše ostatní roste a dále vzniká :)

    vůbec bych se nedivil, kdyby už před těmi deseti, patnácti lety, kdy Mycelium začalo vznikat, bylo "hotových" dvě stě padesát stránek, které je potřeba jenom trochu rozvinout, učesat a mírně upravit :)
    RIP
    RIP --- ---
    (Z mého hlediska tohle vypadá na podobnou množinu, jako je z hlediska Karla Infelda Prácheňského množina lidí, kteří by chtěli žít v Budějovicích.)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: myslim ze to je hlavně tím že si každý rád udělá nějaký graf s predikcemi který neroste exponenciálně a většina jeho parametrů je alespoň v hrubých rysech známá.. :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Já věděla, že to zdejší matematiky bude bavit :D
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: pardón za obhroublost, ale to promile hotovo jsem nejdřív asi třikrát přečetla promile hovno a přemýšlela, co tím má být sděleno.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Schodišťově-sokratovský efekt, ještě jsem to drobet vytunil (svislá osa nyní odděluje roky). Že toho "kalu na konci" v absolutních číslech prakticky neubývá, může působit depresivně, ale když se člověk soustředí na procento dokončení, které logicky (a dokonce celkem lineárně) stoupá (a vykašle se na regresi a extrapoluje jen letošní krajní body, což je drobet pesimistické, ale ne moc), 100 % by mělo být dosaženo už 22. září :) Výslednou délku celého díla ponechám čtenáři jako domácí cvičení.

    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Zase na druhou stranu, co bychom za podobné zpravodajství u GRRM dali! :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Mno, když zohledníš rozdíly v intervalech, moc mi to nepřijde. Z BRAMBOREENA (a jejích letošních zpráv) jsem z toho udělal openaccess tabulku https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7dk/ a sice se nechci pokoušet o nějaké určování směrnic a predikcí (grafy v Googlu jsou ještě horší peklo než v Excelu; takže mj. nezávislá osa jsou uběhlé dny a ne absolutní data), ale fakt se mi nezdá, že by se trendové přímky měly protnout dřív než GRRM zamrzne.

    JONY
    JONY --- ---
    zcela upřímně napíši, že si raději počkám, než abych dostal něco uspěchaného, kde bude patrné, že se muselo finišovat a nakonec toho v závěru různé povynechavat.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Týjo, ten graf ve mně taky vyvolal chvilkový zájem o vnadné křivky, takže jsem jen tak z legrace pootvírala datované zálohy, které mám na OneDrivu, a vypsala ta čísla k různým datům za minulý rok. Čili snad se to přece jenom zrychluje a podíl kalu na konci souboru zmenšuje...

    1. 2. 2019 14/302
    23. 2. 2019 35/315
    18. 6. 2019 84/376
    10. 7. 2019 85/395
    14. 8. 2019 196/456
    11. 9. 2019 209/469
    30. 10. 2019 273/550
    16. 12. 2019 301/580

    Ale dlužno říct, že mě úplně polila hrůza při pohledu na stav před rokem (při pomyšlení, co toho tehdy ještě zbývalo napsat). Rvu si vlasy, že to pořád ještě není hotové, ale zpětně viděno se to snad přece jenom někam posouvá. Akorát toužebně čekám, kdy to konečně udělá "plop" a vyškrtám těch sto stránek scénických poznámek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam