• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: na dceru aplikovat osseanskou výchovu, někam ji na delší dobu zavřít a mezitím pěkně psát a psát
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ... A k tomu mladej Hildebrandt vyměnil houby za hulení, tak jsem zvědavej, čeho se v novém dílu dočkáme.

    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, já sám jsem zíral, ale kvůli téhle obálce si tu knížku vyprosila naše pětiletá Kája. Četli jsme to, k mému neutuchajícímu údivu to docela hltala, protože se jí podle jejích slov líbily ty "obláčkový obrázky". takže všechna čest Tomski & Polanski, jejich ilustrace evidentně fungují.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RICARDERON: ... aha, já myslela, že Vilma je ten citrónově žlutý povadlý prsatý útvar vlevo, co se mu roztéká sukně se vzorem monsterových listů a co mu papoušci kradou korále a vyzobávají mozek z bobtnající plynné hlavy, neb takto si přesně připadám (a taky zrovna píšu o rosolu, to se mi stává často)... a ona je tam dole ještě holčička!

    Ale ta obálka pro mě dostává ještě další děsivý smysl: ano, ten žlutý blob jsem tedy já, ale holčička je naše strašlivá dyslektická Uršula. Teď ve čtvrtletí se ukázalo, že neudělala spoustu úkolů do školy, i když tvrdila, že všechno má, všemu rozumí a všechno zvládá... takže už deset dní trávím tím, že ji co čtvrt hodiny kontroluju, aby dohnala resty a nevyrazili ji, a ona před mou mateřskou rosolovitou vlezlostí prchá a prchá... :( No moc jsem toho teď nenapsala, bohužel. To, že jsem si trochu času sobecky urvala předtím na začátku lockdownu, evidentně mělo svoji cenu, a to právě a přesně tuhle :( Na psaní došlo akorát včera: to měla narozeniny, tak jsem na ni mohla ječet o trochu míň. Ta obálka se mi nelíbí, ale je to parádní obrázek na psychoanalýzu, lepší než od Rorschacha.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    RICARDERON: To se povedlo :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---

    No potěš, u konkurence, kde Mycelieum nechtěli vydat, už vyšla kniha o tom, jak to Vilma nemůže dopsat!



    RIP
    RIP --- ---
    RICARDERON: Stejně riskuješ. Dosadí si místo Karasové všechna příjmení shodující se s názvy jiných ryb, porovná to s adresářem Advokátní komory - a má tě :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FERRYH: to je fakt.. nějakej zákon na ochranu čtenářů by teda asi existovat měl. To, co zažíváme při čekání na další díl, hraničí s vydíráním!
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    :O)
    RICARDERON:
    jasne! zaloba ze hrozi vazna ujma na psyche ctenare z dlouheho cekani atd... a PODES SEDET! :O)
    (pak budes mit konecne cas a klid to dopsat... :O))
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Hele, začíná to bejt vážný. Na Mycelium přišel dneska dotaz z adresy judrkarasova@seznam.cz.
    Kvůli šťourovi Jr. jsem vyměnil příjmení za jiné, ale když už píšou i Judry, je zle. Vilmo, dopiš to.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jejdamane :D Nedá se vymyslet fakt vůbec nic, všechno už tu je.
    Mno. V tom posledním dílu se řeší Hvězdovládci a celoplanetární ohrožení. A do toho přišla pandemie. Musím si dávat děsný pozor, abych tam prostě neopisovala, co vidím v novinách, jak to stojí a leží.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4:
    GENTIANA: Příčina neznámá, trvá 15min - 3h, vrací se to pravidelně, zastavují to injekce a dá se to léčit houbama. Sice jsem to neznal, ale je to jasný.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK
    VANEK --- ---
    STARE_CASY: Srovnej též sekyrkovou polévku ;-)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: a náhodou na to údajně zabírají nějaký houby..

    New York Magazine: Psychedelic Mushrooms Cured My Cluster Headaches - MAPS
    https://maps.org/...t/fiscal/5967-new-york-magazine-psychedelic-mushrooms-cured-my-cluster-headaches
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak, ale teď na vážno. Díval jsem se na video youtubera Sexy Biscuit (velkého fanouška Kingdom Come), kde sdělil že trpí jakýmisi "cluster headaches", a popisoval co to je. Stručně - jde o ostrou bodavou bolest v hlavě, která je to nejhorší co kdy zažil, nečekaně přichází a zase odchází, trvá až několik hodin, a žádné běžné prostředky ani léky proti bolesti na ní nepomáhají. Existuje na to jedině jakýsi druh injekce, kterou člověk musí nosit pořád s sebou kdyby to přišlo, a která bolest prakticky okamžitě zastaví. O tom, že by postupně ztrácela účinnost, sice nic neříkal, ale i tak se ptám - nepřipomíná vám to něco?
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    STARE_CASY: Kdepak, Vilma přišla do Arga s tím, že už to má celé napsané.:-)
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    VANEK: mne na tom fascinuje, že stále zbývá plus mínus dvě stě padesát stránek... to je konstanta, se kterou se na začátku vstoupilo do celého příběhu, a kolem této konstanty vše ostatní roste a dále vzniká :)

    vůbec bych se nedivil, kdyby už před těmi deseti, patnácti lety, kdy Mycelium začalo vznikat, bylo "hotových" dvě stě padesát stránek, které je potřeba jenom trochu rozvinout, učesat a mírně upravit :)
    RIP
    RIP --- ---
    (Z mého hlediska tohle vypadá na podobnou množinu, jako je z hlediska Karla Infelda Prácheňského množina lidí, kteří by chtěli žít v Budějovicích.)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: myslim ze to je hlavně tím že si každý rád udělá nějaký graf s predikcemi který neroste exponenciálně a většina jeho parametrů je alespoň v hrubých rysech známá.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam