• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    KAVEN: Mea maxima culpa, mně taky ne; srovnáním s předchozími instancemi* se ukázalo, že v rámci obsesivního odmazávání /edit jsem smazal i poslední písmenko URL. Takhle je to správně (až bude chvíle, dám to radši do záhlaví). https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7dk/

    * Jinak při filtrování zde v klubu jsem se dopustil typicky freudovsko-össeanského překlepu "spOreadsheets".
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Já bych vývoj rád sledoval, ale tvůj odkaz na graf mi nefunguje.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: S omluvou za zpoždění (kdyžtak můžu někomu dát práva) jsem aktualizoval tabulku, resp. graf https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7d . Zároveň se ukázalo, že prediktor už dává totální hausnumera, což je dáno kombinací primitivního modelu, netriviálního jevu (jak extrapolovat takhle dvousložkový vektor?) a nežádoucích artefaktů ve vstupních datech (například zatímco během května přibyly jen 3 hotové stránky, aspoň jsi ho využila k seškrtání "břečky", takže promile dokončenosti zůstala růst krásně lineárně; naopak teď, i když se zelená křivka zvedá jako drak, balastu moc neubývá, ba naopak, takže na křivce podílu dokončenosti vznikl zub).

    Ale odhad dnešního stavu mi to dává 711/892, jen čistě pro kalibraci ;)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    DARKSWORD: na tu devátou ale přece RICARDERON chce houbovýho dědka, takže problem solved
    a od desátého dílu by mohl pomalu mizet houbodědek, a ne hmyzák
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    V klidu, žádná další obálka nebude, stejně jako bude už jen jeden poslední díl. Kolik knih bude poslední díl obsahovat ale evidentně není jasný. Zatím se zdá, že šestý díl bude stejně rozsáhlý jako prvních pět pokračování.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    DARKSWORD: Jen aby.
    DARKSWORD
    DARKSWORD --- ---
    CORNHOLIO: Víc jak devět jich nebude :-D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    KAVEN: o kolika obálkách navíc se přesně bavíme?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak pořád může začít toho hmyzáka na obálce zase zasouvat dolů, až v posledním díle úplně zmizí ... :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No co se týče té obálky: Teď v sobotu se můj manžel v Brně u jedněch kamarádů viděl s Mistrem Cornholiem, načež mu (prý) povídal něco jako "No Vilma se mnou nepřijela, nemůže, sedí a píše Mycelium, a strašně jí to kyne, asi bude potřeba JEŠTĚ jedna obálka..." - a toto slyše Cornholio zbledl hrůzou, zablekotal něco jako "ehm... no já už vlastně... jaksi... musím domů, tak sbohem..." a dal se bleskově na útěk.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    KAVEN: důležité věci se odehrávají vskrytu..
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    NEVADA_: BRAMBOREENA:
    ja bych to dal na proskrtani primo RICARDERON -- to by pak knizka vysla za mesic... :O) a pekne tenka... :O)
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    BRAMBOREENA: A v čem je problém? RICARDERON přece už plánuje obálku k 9. dílu. To se tam vleze, ne? :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je ono! Zaber, zaber! :-) Ohledně vypouštění děje - máš pořád tu samou možnost co na začátku. Méně důležité linie detailně nerozebírat, a nechat si je jako zdroj pro případný dodatečný román nebo povídku. Fakticky takové věci můžou dávat příběhu hloubku, a někdy je to vysloveně dobře, když všechny hrdiny nevidíme detailně při každé činnosti. Pak to vypadá, že čtenář sleduje jen něco, ale svět okolo si bez ohledu na něj žije vlastním životem.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak další čísla - na Slunovrat (20. 6.) to bylo pěkných 618/816, to sem musím napsat kvůli symetrii. Dnes ovšem máme 667/853, fakt sedím u pásu od rána do noci a SYPU TO TAM! :D Dějou se tam strašné věci. Pořád přemýšlím, jak to proboha zkrátit - snad jedině vyhozením nějaké dějové linie, takhle obézní soubor pouhým vyškrtáním adjektiv fakt nezhubne; ale to budu řešit, až se dohrabu na konec.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    CORNHOLIO: Jak můžeš někoho takhle soudit? Stejně, u devátého dílu už bude celá příšera rozkrytá a budem rádi za pana Houbu.
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    RICARDERON: copak já, to spíš na Argo je tohle příliš... avantgardní
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ZUZKAOU: To by byla obálka. S tímhle Tomáš nemůže udržet krok...:))))
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARGO
    SARGO --- ---
    ... a jako zasloužilý betačtenář mohu jen říci - bude to pořádná jízda, přátelé. :-D
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Příslušně jsem aktualizoval graf https://docs.google.com/spreadsheets/d/1Wb02PjN0Qil2fipvPcvsWXb_QNlk79X2lefWztvl7dk/ a s potěšením hlásím, že jsi nabrala takové tempo, že snad ani není nutno měnit predikční algoritmus; dokončení tedy očekáváme 2. listopadu, ne-li dříve, a dokonce bezpečně pod 1000 stránek ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam