• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    KAVEN: já ho vidím jako takového hodně strhaného a vyhublého keanu reevese :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    AVATAR: No tohle je ještě úplně na začátku, když v chrámu píše össein. To byl ještě docela v pohodě.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    KAVEN: vypada mallo nemocne. Ja si vzdy predstavoval kruhy pod ocima a bolesti strhana, vyhubla tvar.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak když už se tady probírá ta grafika, tak bych potřeboval malou konzultaci. Otázka zní - jak vlastně vypadá Lucas? Děláme další animaci, a tam budeme potřebovat jeho obličej ... a v Myceliu jsem nikde nenašel žádný ucelený popis. Na základě různých mých vágně formulovaných představ jsme dospěli k takovémuto náčrtku. Co vy na to? Hlavně Bramboreena? Nejsem někde úplně mimo?

    RIP
    RIP --- ---
    (Kynologův denní chléb, mezi náma. Trudník psí, Demodex. S demodikózou bojuje kynolog zcela rutinně - a snadno vítězí :-)))
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    To přímo volá po ukázce!

    Larvy byly agresivní. I když je strhla, znovu a znovu se vracely. Najednou si všimla, že to nejsou jen beztvaré útržky šifónu, jak jí připadalo na začátku. Doopravdy mají formu červa. Postřehla tělo a v přední části tápající ústa. V její mysli se vynořil obrázek trudníka, mikroskopického tvora, který se živí kožním mazem. Roztoč zvaný Trudník tukový má jen kruhový sací otvor, žádné další orgány. Nemá jiný smysl existence než vylézat za tmy z pórů v kůži a pohybovat se po lidském obličeji. Viděla ho jasně. Prý je úplně neškodný; ale komu tohle chtěli namluvit?! Otřásala se odporem.
    – U Ho´krina, Chloe, nesmíš si takové věci představovat! zaúpěl Xantien v její hlavě. – Zkus něco hezčího. Ta látka, to byl dobrý trik! Šátky, víly, mlha, závoje; něco na ten způsob! Mysli pozitivně!
    Jenže na tohle už bylo pozdě. Jakmile analogii s trudníkem jednou našla, larvy se náhle zdály mnohem reálnější a jasněji vykreslené. Kdysi viděla snímky trudníka z mikroskopu a to už nedokázala dostat z hlavy. Už se nedařilo změnit okolní obludy v cáry tkaniny. Její fantazie úporně tlačila amorfní bytosti do čím dál odpornější podoby. Tasemnice. Roup. Ploštěnci. Hlísti. To všechno zároveň! Stali se z nich skuteční žraví červi s členitým kroužkovitým tělem a mohutným sacím ústrojím. Paraziti!
    Vrhali se proti ní.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Trudník mazový náhodou vystupuje v šestém dílu. Jako fakt. Ne tedy osobně, ale je tam k němu cosi (nenapíšu co, aby to zas nebyl spoiler) přirovnáváno. Celá věta zní zhruba: "Vypadala jako trudník" :D
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Když tak další obálku bych měl v záloze...

    Trudník Akkütlix mazový
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Ten byl dobrej, uculili se majitelé e-knih, kteří přešli na čtečky, protože papírové knihy už nemají kam dávat.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Plány jsou zbytečné. Dokud to tajdle Vilma nedá, nic vám neřeknu. Ale až to dodá, tak si chystejte peněženky. Protože si to budete chtít pořídit celý znova. CHACHACHACHA!!!!!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    YENNEFER: Holt foceno rybím okem, jako když realitní agent předstírá, že obývák dvanáct metrů čtverečních v panelákovém bytě je vlastně něco jako hangár na vzducholoď :)
    Dle popisů (ne že by jich v knize moc bylo) je tajná obřadní paluba spíš stísněná, ale beru to tak, že člověk v kádi v houbovém rauši stejně vidí nekonečno, takže se prostor může po libosti rozvinout do šíře i do dáli. Vlastně mi tahle obálka připadá ze všech nejtajemnější, ten prostor je úžasný.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Tydle lodě sou fakt divný. Jiný bio tvoří jsou červenější zaživa a po smrti zezelenaj, jenom voni musej mít všecko navopak.
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: obálka je krásná a loď obrovská... v mých představách byly o dost menší, proto jsem uvažovala o tom, že je to nějaká jeskyně...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN:
    YENNEFER:
    Kaven to hnedka uhodl, na tajné obálce je tajná obřadní paluba Zelené lastury. Ale po smrti už se nejmenuje Zelená, takže barva cajk :)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    BRAMBOREENA: Hustodémonsky krutopřísná obálka!
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Nějaký Startovač na přelepovací samolepku bychom jistě zvládli ;)

    HARALD: A kartónovou krabičku (potaženou chitinem)!

    KAVEN: Bratře!
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRAMBOREENA: kdyz uz se bude vydavat znovu, nejsou ve hre pevne desky?
    YENNEFER
    YENNEFER --- ---
    BRAMBOREENA: luna teisso nebo černé studně :-)
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: tajná obálka odtajněna:) Jen pro informaci - je to obálka předposladní, obálka k poslednímu dílu tu už před časem proběhla, takže tahle je vmezeřená mezi pětku a poslední díl. Ještě se uvidí, jak to vlastně Argo s obálkami vyřeší, původně chtěli jen barevně variovat tu poslední a s touhle nepočítali, ale možná se nakonec opravdu na knížce objeví.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Hezký! Hádám Zelenou lasturu. Je to přece zjevně laděné do odpovídající barvy ... ééé ... :-)

    Jakože jo, ty obálky jsou dobré, o tom žádná. Ale měnit rozložení románu jen proto, abych si mohl nakreslit pavučinu přes 7 hřbetů, mi nepřijde moc rozumné. Nicméně já nejsem nakladatel a moje peníze do toho nejdou, takže se mi dobře radí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam