A jinak ještě... klobouček Kavenovi, že dokáže potomkyně přimět, aby animovaly zrovna Mycelium; mně se to s tou nejmladší příšerou (která ve skutečnosti animuje náruživěji a víc než ta prostřední) absolutně nedaří. Jede v úplně jiných věcech, animuje scénky ze života youtuberů streamujících Minecraft, to je takový specifický subžánr, zírám na to jak vejr a jasně vidím, že jsem beznadějná vykopávka a stará generace, protože mi hlava nebere, co na tom koho může bavit. Ale poté, co mi to příšera asi pětkrát vysvětlovala, už jsem snad základní myšlenku pochopila, takže se svěřím. Existují youtubeři, kteří hrají Minecraft, průběh hry snímají a děti po celém světě se na to dívají. Kromě toho tihle youtubeři (kteří se všichni navzájem znají) pořádají souboje, něco jako virtuální wrestling: těch pár týpků se domluví na termínu a pravidlech, vyzbrojí, a ve světě Minecraftu spolu svedou virtuální bitvu, což zase v přímém přenosu všichni jejich sledující sledují (a jsou v jiném časovém pásmu, čili naše příšera na to leckdy čeká v různé absurdní noční hodiny). (Podobnost s wrestlingem je i v tom, že v komunitě se vedou diskuze, jestli výsledek bitvy byl předem domluvený nebo ne.) No a tihle týpci kromě toho dělají různé legrácky, třeba sehráli virtuálně ve světě Minecraftu scénky z muzikálu Hamilton. Jeden z nich, s přezdívkou Fundy, nazpíval a capella (a dosti hrozně) jednu písničku z Hamiltona, načež ty děti, které ho sledují, k tomu vyrábějí animované (a dosti hrozné) klipy. Nnení to plnohodnotná "animace", nýbrž jenom "animatic" čili rozpohybovaná skica. Na youtube je jich povícero a vyjedou, když člověk napíše "My name is Fundy". Příšera taky přispěla, její výtvor je tady:
https://youtu.be/YM6OJjQ2718 . (Tím se tedy bavila akorát minulý týden, jinak celé prázdniny děla delší a složitější věci - nějakou skutečnou animaci, kde sice taky začne skicou, ale už jsou tam barvy a stíny a pozadí a všechno, nebo třeba klip k písničce, ale nejen ten - má celý seznam animací, které chtěla stihnout. Nějakých šest sedm jich má v různém stádiu rozpracování, ovšem nic není úplně hotové, takže to nemůže nikde prezentovat... ech, co mi to jenom připomíná.) No tak teď jsem se podělila o tu hrůzu, kde se nachází cutting edge současné popkultury, jak to vidí teenageři, a znovu si připomněla, jak beznadějně out je psát knihy. Pojďme se všichni hromadně opít do sběrných surovin, kam patříme! :D
TL;DR: od naší nejmladší příšery, ač animuje celé léto, žádný klip k Myceliu nebude.