• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    VANEK: já to viděla, obě ty houbařské misionářky byly takový... houboezo, že převibrovaly už dávno kamsi. Takhle nějak (až by zestárla) si představuju tu Fionu :-))))
    VANEK
    VANEK --- ---
    Před chvílí na Nově v pořadu Víkend (!) nějaká postarší slovenská paní vysvětlovala, jak se jí "léčebné houby" "staly posláním": znali je již naši předkové, potlačují imunitu --- echch, Freude: chtěl jsem napsat posilují, potlačují viry a taky obsahují spoustu vlákniny. Slovo na M myslím nepadlo, na webu to bez placení asi není a nebude.
    GALE
    GALE --- ---
    E2E4: Všeobecně to známé asi není, ale na škole (VŠCHT) mi na nezávislé sobě dva přednášející vyprávěli, že tato skupina fungovala v rámci Ústavu chemického inženýrství víceméně díky partijnímu tlučhubovi, jehož jméno jsem zapomněla. Po revoluci byla jednou z prvních věcí, co zrušili.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    E2E4: nejsem si jistá jak moc všeobecně, ale lidi závislí na Myceliu imho znají? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: Tak já o tom věděla, vždycky to uvádím jako zdroj inspirace, ale teda netušila jsem, že fungují dodnes, přes ten tvůj odkaz jsem se proklikala na http://www.cepes.cz/vzdelavani-a-sluzby/prednasky-a-seminare/ :)
    A prej: "Na základě zkušeností ze semináře z listopadu 2019 bude diskuse zaměřena na zkušeností s využitím duše. Seminář v sobou dne 10.10.2020 je zaměřen na pokračování předchozích seminářů jak možno dosáhnouti věčného života."
    Obojí pobavilo. Co se týče využívání duší, myslela jsem, že Duše těží jenom Össeani! A pokud jde o seminář v půlce října, ten se asi bude muset přejmenovat na "jak si zkrátit život pomocí promořování na seminářích". :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    je tohle všeobecně známo? já jsem to znal jako legendu od ex studentů ČVUT a později VŠCHT, a koukám ze to má pěkně zpracované heslo na Wiki

    Psychoenergetická laboratoř – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Psychoenergetick%C3%A1_laborato%C5%99
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HYPERION: Jemu se tehdy z nějakých záhadných důvodů trefila do vkusu, psal na ni dokonce recenzi, načež mi ji Bruce přeposlal i s kontaktem a já si pak snad dokonce s Jeffem nějaký ten mail vyměnila, no ale je to čtvrt století... :D Ale každopádně díky za zprostředkování!
    HYPERION
    HYPERION --- ---
    BRAMBOREENA: Když byl Jeff před mnoha lety poprvé v Praze, zavedl jsem ho spolu s Ann na Vyšehrad. Chodili jsme tam a kecali o všem možném. O New weird, který tehdy považoval za bezvýznamnou škatulku, o české literatuře, kterou povšechně znal z pár knih (Kafka etc.) a nakonec si v Neoluxoru na Václaváku zakoupil pár českých knih přeložených do angličtiny, a taky o české fantastice, přičemž z paměti vylovil tvou povídku z magazínu, která se mu tehdy líbila. No a když se ptal při sestavování téhle antologie, co bych mu doporučil, nejlépe z toho už přeloženého, došli jsme společně k téhle povídce. Tak jsem mu poslal na Tebe kontakt...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak ono to je určené pro lidi "uvnitř" - kteří to původní video sledovali a líbilo se jim. Pro každého takového je to vtipná zkratka, která jim připomene to původní video; je to něco jako další dávka toho samého. Naopak když jsi to původní video neviděla nebo ti nepřipadalo tak skvělé, tak ti ani obrázek nepřipadne nijak skvělý - dává ti sice další dávku toho samého, ale ono se ti to nelíbilo ani původně.

    Nemyslím si že za mého mládí to bylo nějak jiné. Pamatuju si jak jsme s kamarádama občas vykřikovali "jen jeden, jen jeden!" a hrozně jsme se tomu smáli ... protože to naráželo na jednu vtipnou situaci, kterou jsme si takhle vždycky připomněli, ale nikdo jiný ji neznal. To třeba Uršula to oproti nám ještě obohatila o tu výtvarnou stránku, takže to to dotáhla o jeden tvořivý level dál.

    Koneckonců i ta moje myceliální animace fungovala na stejném "připomínacím" nebo "narážkovém" principu. Akorát jsem k ní dostal jen tři lajky a ne 50 000, protože holt Mycelium ještě nemá tak velkou fanouškovskou základnu. Což je samozřejmě jediný důvod, a zaručeně to nebylo nízkou kvalitou animace :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (Malé minecraftí okénko, ilustrující sílu popkultury: poslední obrázek naší kreslivé příšery má za tři dny padesát tisíc lajků. Je na něm youtuber Technoblade, jak hraje nějakou hru, kde mezi posádkou kosmické lodi řádí něco jako van Vogtova Věc, mimozemšťan přebírající podobu jednoho z kosmonautů. Přestávám rozumět dnešnímu světu, a to tak že zcela :D https://www.instagram.com/p/CFRfyKLnmsK/ Nebo je to naopak: lidské oběti táhnou furt a není nic pěknějšího než ohryzané trupíky kosmonautů; rë Akkütlix, po kom to dítě je, že takové ošklivé věci kreslí?)
    RIP
    RIP --- ---
    Panečku, vylovil jsem z knižní budky kousek od nás to staré vydání Na pomezí Eternaalu od WS. V antikvariátech dostupné za padesát šedesát káčé, ale o to nejde, hlavně že místní budníkáři konečně začínají chápat, kde je v literatuře ta pravá kvalitka :-)
    VIDA
    VIDA --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Faktem je, že by bylo fajn, kdyby to vyšlo před dalším lockdownem, aby bylo doma co číst.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no, já nevím, jestli pooužili mycelium,které pod zemí ožije a navíc takové, které udělá plodnice :) ale ok, rozhodně to zaujalo.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: No, to úplně ne, dřevo má jisté antibakteriální účinky. Vem si třeba prkýnko na krájení masa. Můžeš ho používat roky, zasákne do něj kdeco, vymýt se to nedá (omýváš jen na povrchu) ... ale nehnije to a nemrdí to. Ty houby takový vliv mít nebudou, a navíc jak se budou rozrůstat, tak budou aktivně rozkládat každého nebožtíka, ke kterému dolezou.

    Hm, ale představ si když ta houba začne dělat plodnice. Až na povrchu hrobu vyrazí hříbky, pozůstalí si je můžou nasbírat do smaženice ... To se pomalu blíží qrillám, jejichž původ tu Vilma před nějakou dobou rozebírala.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VANEK: zrovna sem s tím jdu:
    https://magazin.aktualne.cz/...nizozemsku-pochovali-prvniho-clov/r~570f0ffcf7ea11eaa25cac1f6b220ee8/

    obecně si teda myslím, že dřevo zafunguje dost stejně, ale budiž :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    RIP: Jasněže jsou, poznámky o tom, jak to Bruce redigoval, jsou na
    Základna č. 7
    http://zakladna.vecnost.cz/zakladna0711.html#Idx01
    Možná něco kolem toho bylo v Interkomu, taky s ním byl rozhovor v jedničce Živlu, a ty historky o návštěvě jsem už viděl zmiňovány mockrát…

    BRAMBOREENA: Tentokrát mi to trvalo ostudně dlouho, ale graf opět aktualizován. Vpravo nahoře to začíná pěkně konvergovat, ale ještě jeden 50denní blok to bude chtít…
    RIP
    RIP --- ---
    VANEK: A nebylo k tomu něco v těch Jamových Základnách?
    LEGIE - databáze knih Fantasy a Sci-Fi
    https://www.legie.info/vydavatel/1380-sf-f-workshop
    Ani netuším, jestli je něco z toho digitalizované, a v knihovně mám náhodný rozprsk čísel 5, 6 a 8.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Obsah už je třeba na
    Publication: The Big Book of Modern Fantasy
    http://www.isfdb.org/cgi-bin/pl.cgi?781455

    BRAMBOREENA: (Echo přežvýkává Guardian; vesmír implodoval? A teda není to Týdeník, ale webík ku dennímu překlápění ČTK.
    „Nakrmíme zemi našimi těly.“ V rakvi z podhoubí byl pochován první člověk - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/Sj9bw/nakrmime-zemi-nasimi-tely-v-rakvi-z-podhoubi-byl-pochovan-prvni-clovek

    RIP: To jsem blázen, žil jsem v přesveědčení, že to je dávno popsáno na http://www.argenite.org/page-hlubiny-vasne
    ale tam o Brucovi ni zmínka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam