• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    GENTIANA: scéna s houbovým sexem mezi Kamële a Lucasem v knize byla. Nebo jsme přišli ještě o nějakou další?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    AVATAR: myceli-olol.
    BRAMBOREENA: posli, mam 1-5 a nepujcila jsem to nikomu. Dokonce jsem to uz i smazala. (Coz me zpetne mrzi, byla tam verze petky se sexem s houbou.)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    to je jasny
    chci to cele v pevne vazbe :D
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Šestku mám a moc za ní děkuju. Pobyt v nemocnici byl díky ní najednou vlastně docela příjemný. :-) Další díly elektronicky bych určitě uvítal. Rád zabetuju v druhém sledu.

    A prostě jsem nadšený z toho, že bude pevná vazba a že zrovna Mycellium mi přibude do knihovny. Už vybírám jaké knihy pustím do světa, abych vytvořil prostor.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: Musíš počkat do třicátého dubna - a pak na hranici! :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: Elektronicky jsem ochotná to konkrétním důvěryhodným osobám z tohoto auditka poslat :) (a ty už stejně máš šestku, ne?) To, že se tři zbývající díly dovydají v paperbacku, je právě míněno proto, aby nikdo nebyl nucen kupovat to znovu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    No, hezké, ale už teď si teda lámu hlavu jestli potřebuju pevnou vazbu nebo ne. A narůstá ve mě nejasné tušení, že potřebuju. Ale netuším co budu dělat s těmi stávajícími pěti paperbackovýmií díly. Nedaly by se třeba obětovat na aiö?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    HARALD: A pak postavit novou knihovnu, protože do té staré se to přeci nevejde :-)
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: to bude drahé. Napřed koupit nové díly elektronicky (protože už se mi do knihovny už nic nového nevejde) a pak celou sérii v pevné vazbě (protože tohle si nemůžu nechat ujít). :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    LADY_MYSKA: Momentální vize Ricarderona (který se o to v Argu stará a vyjednává s vedením) je, že by současně s šestkou ve stávající úpravě vyšla šestka i v pevné vazbě a jednička v pevné vazbě (proto tady spěchám s povídkami a slovníčkem). Postupně by se dovydalo v pevné vazbě všech osm dílů. Měly by jednotný hřbet s motivem, který by přecházel z knihy na knihu (asi na něm nebude hmyzák, prej se lidi bojej a štítěj :D, čili spíš nějaké to hvězdné nebe a trocha mycelia apod. A ještě by na hřbetech byla jednotlivá písmena slova "mycelium", kterých je shodou okolností taky osm, takže by to bylo co kniha, to jedno písmeno). Sedmička a osmička by vyšly v rychlém sledu, jak to tu stihneme dočíst a zredigovat (zatím mi to dočetli jenom tři betačtenáři, a v zásadě snad spokojenost, takže já to sice ještě budu číst, protože závěr jsem po sobě ještě vůbec nečetla, je to z první vody načisto, jak jsem to v pominutí smyslů vychrlila, čili možná tam ještě tu a tam kus vyškrtnu nebo upravím; ale zdá se, že v principu je to použitelné, takže se to snad moc nezadrhne).

    Čili nakonec by měly existovat dvě verze - jedna paperbacková, ke které ty tři další díly vyjdou ve stejné ladící úpravě, a druhá v pevné vazbě. Kdo to bude chtít mít ozdobné nebo to někomu pořídit jako dárek apod., bude mít možnost mít to celé v téhle pevné vazbě a jednotné úpravě a s povídkami a slovníčkem, a naopak kdo už má těch stávajících pět dílů v paperbacku, není nucen je zahazovat a může pokračovat v paperbacku až do konce. Holt slovníček a ty dvě povídky tam nebudou, ale všechny už vyšly jinde, takže dostupné jsou, a slovníček se pokusím dát nakonec online. (A navíc osazenstvo zdejšího auditka má protekci a má ho vlastně už teď, na odkazu níže je normálně přístupný.)

    (A teď mě napadá - možná by se aspoň ten slovníček dal v paperbackové verzi přilepit k osmému dílu... no uvidíme, jestli by to technicky šlo, ono to má 700 stran. Povídky se nevlezou určitě, to je dalších 260, to už by jim v tiskárně vybuchnul stroj).

    Ale tohle jsou zatím jenom plány, není to takhle schválené, sama teprve čekám, jak to dopadne a jak to nakonec bude Argo chtít (a jestli vůbec, že ano...) :)
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    BRAMBOREENA: Prosim te, resila se nejak ta vazba knizek?
    VANEK
    VANEK --- ---
    AVATAR: Mycelinomicon.
    AVATAR
    AVATAR --- ---
    GENTIANA: Mycceliolon?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    A co proste udelat dil s dodatky, poznamkami a podobne? Kdo chce, muze si listovat.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    NEVADA_:
    No, to je otázka, a hlavně na nakladatele, protože není jasné kolik lidí by si ten sešitek koupilo. Kdyby Mycelium mělo oddaný fanklub v deseti Evropských zemích, tak je jasné, že jakákoli kniha, která s tím souvisí, bude vydělávat. Pak by se samostatný sešitek vyplatil. Jenže pokud musíš počítat hlavně s "casual" čtenáři, už je to ošidné. Takže já bych byl taky pro samostatný sešitek, ale beru že nakladatel se holt musí ohlížet i na zisk.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    A přitom ten sešitek by byl nejpraktičtější řešení a mohl by se prodávat k prvnímu dílu jako "přílepek". Kromě povídek do něj dát i mapy a slovníček (s varováním, aby ho čtenář podrobněji pročítal až po přečtení druhého dílu).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    HARALD: Asi do té dvojky. Ty související povídky jsou celkem tři - dvě níže zmiňované, které se odehrávají cca měsíc před začátkem Mycelia, plus Lunapark, který se udál o čtyřicet let dřív. Rozsah mají 50 - 80 - 130 stran, čili do jednoho dílu přijdou ty první dvě a do dalšího třetí a vyjde to nastejno (když nepočítáme čtyřicet stran slovníčku - ale, zase, do jednoho dílu může přijít slovníček, a do jednoho mapa plus Kavenovo pojednání o lingvistice plus ještě jsem tu vyhrabala svoje pojednání o Pětici a taky mám "letopisy" a tak podobně, uvidíme, co dům dá). Na jednu stranu by bylo logické dát všechny ty tři povídky před začátek samotného Mycelia, protože chronologicky se odehrávají před ním, ale to se mi nechce, trochu by to tříštilo celkový dojem. Takže se snažím prosazovat myšlenku, že by měly být vždycky na konci za příslušným dílem Mycelia (s nějakou poznámkou, že je to spin-off, který se dá číst kdykoliv v mezidobí nebo dodatečně, protože do hlavního proudu děje nepatří). A přestože ten LPL je chronologicky první, je logičtější dát ho až do dvojky, protože je to ve vztahu k ději už "zapomenutá minulost" a navazující zmínky (Ainei, která se rozhoduje mezi svými dětmi) jsou až ve třetím dílu. A hraje to ještě jistou roli v závěru.

    (A jinak udělat samostatně svazek jenom s povídkami nelze - mít to roztahané v devíti knihách už je u nakladatelství neprůchozí a kromě toho by to byl spíš sešitek, který by vyvolal řeči, že se pokouším vydojit brand do mrtě, zatímco takhle je to doopravdy "bonus" - z mé strany určitě, nedostanu žádný honorář za povídky navíc, je to prostě přídavek jako na koncertu :D.)

    Takže, Tl;DR: Lunapark bude.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    Hm, kontrolní otázka. Když přibudou povídky, vyjde tohle "opravené" vydání i jako nová e-kniha?
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRAMBOREENA: Nevešel by se někam i Lunapark Luna? Mě až s ním zacvakly dohromady některé věci kolem Lucase.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    YENNEFER: Momentálně to tak vypadá; dle update z dnešního dne by na konci prvního dílu byly ještě vedlejší související povídky (Ten, kdo přišel z vesmíru a Beztvaré měnící se), a slovníček naopak možná až v druhém, aby bylo víc času ho dát dohromady a nespoilovat tolik hned na začátku. Pak by v jedničce opravdu mohla být jen stručná výslovnost, zatímco skutečný výklad až v té dvojce.

    Jinak se slovníčkem jsem teď moc nepohnula, přes víkend jsem nakonec rychle četla ty povídky a teď ještě kontroluju šestku, protože je potřeba rychle ji poslat sazeči a vázne to na mně; ale mám ho tu otevřený a pořád ve vývoji :) Všem vám moc děkuju za příspěvky, klidně do toho hrabte či přičiňte na konec poznámku, když vás případně něco napadne, co by si ještě zasloužilo heslo :) Děkuju!!!
    SARGO
    SARGO --- ---
    Jak to tak vypadá, vzhledem k tloušťce dílů... šla by z toho udělat zase pentalogie :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam