• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BRAMBOREENA: zjisti kolikrat to musime koupit, aby na to kyvli :) dalsi audio rozhodne chceme!
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: zrovna mycelium je jedna z nej audioknih, co jsem mela moznost poslouchat a musim rict, ze mi to ted kazdy vecer chybi, kdzy mam zas doposlouchano
    to, jak se tam stridaji vypraveci a to, jak to fakt prozivaji, je naprosto skvely
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BRAMBOREENA: to spis pro okoli hledajici darek pro me :D ale staci mi i vedomi, ze nadeje rozhodne stale zije. nemusi to byt hned na vanoce :) diky za info.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    OMNISLASH: O víkendu jsem mluvila s Martinem Pilařem z OneHotBook. Všichni tam málem omdleli, když zjistili, kolik toho ještě je, ale v zásadě se tvářili, že mě nezabijou a že by to udělat chtěli, pokud finance dovolí - ovšem nahrát audioknihu je docela drahé a Mycelium rozhodně není výdělečné, čili i když já sama nebudu chtít žádný honorář (nebudu), je otázka, jestli do toho půjdou, to asi až spočítají tržby z minulých dílů. Jaroslav Plesl je hodně vytížený (a ono to bude dost stát na něm, jeho pasáží je tam poměrně dost), čili i v nejlepším možném případě by to mohl dělat nejdřív v únoru.
    Čili - není to úplně odepsané, ale pokud někdo hledáte dárek pro tetičku a váháte, jestli opatřit bonboniéru nebo audioknihu, volte houbu, věci to možná pomůže :D
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a co audio verze pro nas, co neumime cist? chysta se? :)
    PECA
    PECA --- ---
    Týjo, já si s tím už fakt musím dojít. Říkám si, to je fajn příležitost, Vilmu jsem viděl naposledy na její svatbě (pokud mě paměť neklame, ehm), pojedu se podívat. A dneska, koukám, že jsem na to zapomněl jak na smrt... :(

    Každopádně BRAMBOREENA GRATULUJI! Na fotce ti to moc sluší.

    Já se tedy těším na knihu, kterou si holt musím objednat v e-shopu. ¯\_(ツ)_/¯
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: ta pani umi nadherne malovat, ale zdesila jsem se, kdyz jsem videla ty tahave uplety. Vzdycky nekde pokukuju a pak zase prilezu ke sve krejcove...
    FIFI
    FIFI --- ---
    GALE: vilme to desne slusi!! 👍
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Myslím, že nikdo nenatáčel.
    Ale bylo to myslím docela povedené, v takovém radostném duchu - hlavně úleva, že je hotovo. A Ricarderon to moc pěkně moderoval. Ale jak píše Gale, pro zdejší osazenstvo nic nového, vy o tom víte mnohem víc, než kolik se tam stihlo za padesát minut probrat.
    Šatičky jsou od https://www.annaanna.cz - odhodlávala jsem se několik let, že si je pořídím, protože je to docela pálka, ale řekla jsem si, že po dopsání takového špalku mám nárok :D Andulka to všechno ručně maluje, houby jsou na míru dle mého popisu ("vraž tam co nejvíc třpytek a růžové a stříbrné, buď tak hodná; čím víc psycho, tím víc Össe!")
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GALE: To já předpokládám že tam zásadně nové informace nebudou. Ale poslechnul bych si to i tak, prostě jako zajímavost. Nojo, tak budu doufat že to někdo natáčel.
    GALE
    GALE --- ---
    KAVEN: To netuším. Nicméně na přednášce zazněly informace, které nyxaky nepřekvapí.
    I vás, autory slovníku, autorka zmínila a moc děkovala.

    Ještě uvedu, že autorkou fotky je moje kamarádka, která má opravdový talent na focení. A také že BRAMBOREENA vypadala krásně a má krásné šaty i kabelku.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    GALE: Bude to někde na youtube, doufám?
    VANEK
    VANEK --- ---
    GAARQ: Portrét níže z ní odsál všechnu negativní energii; Dorian Gray naruby nebo jak přesně se to řeší argenitově
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    GALE: ta vilma vypadá čím dál líp :) jak pookřála po dopsání
    GALE
    GALE --- ---
    JONY
    JONY --- ---
    co ta sexuální scéna? prošla do nového vydání v necenzurované verzi?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak odsud pro jistotu mažu ten náhled hřbetů. Předvede se s veškerou parádou, až bude hotový, tohle byl jen takový náznak.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    CORNHOLIO: no kvůli šestce by se na jedničku čekat nemuselo, ovšem jednička už je hotová a dvojka u korektorky a obojí by se mělo objevit ve vázané verzi taky co nejdřív (možná současně s pevnou šestkou) - a k tomu už velikost mezery mezi jedničkou a šestkou je potřeba znát, čili na té trojce to vázne.

    Každopádně snad se tam zítra potkáme, těším se! :)
    Fotkami různých kamarádů na různých besedách na Světě knihy mám FB zamořený mnohem víc než Babišem, to je teda co říct :D
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: jen poopravím, co zatím probíhá po mojí linii: obrázek na hřbety nebude nový, Richard si vyžádal právě toboto hmyzáka ze šestky, takže se to od tohoto náhledu zas tak lišit nebude. Dnes jsem mu posílal podklady společně se závěrečným hmyzákrm z osmičky, který je podle mě na hřbet ještě o chlup vhodnější.
    Nicméně technická - ten obrázek je podle mě širší než celková tloušťka všech dílů, na obou stranách bude i tak oříznutý, takže by stačilo znát tloušťku toho, kde bude těžiště-hmyzák, a ty sousední z toho vyplynou, netřeba čekat na tloušťku jedničky.
    Zítra budu na světě knihy, i když to asi nestihnu na ranní besedu, tak zkusím Richarda odchytit.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BRAMBOREENA: jen dodam,ze nyx neni uplne skryte doupe :) aby ses pak nedivila nekdy :)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BRAMBOREENA: Je to naprosto bozi a uz se na to tesim!! Uz mam vyhrazene i misto v knihovne :)))
    JONY
    JONY --- ---
    BRAMBOREENA: takže šestka v pevné vazbě teprve bude?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MOUNTBATTEN: co s ebůčkem... já prostě nechápu, proč to nejde objednat jako pořádnou poctivou dardskou desku, kterou bych si dal
    pod oltář, teda ehm, chci říct...
    pod polštář
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam