KAVEN: největší hardcore by tedy byla udělat to jako textovku :-) jenže to je právě to, v počátcích internetu se online hrály MUDy, tedy textovky, zatímco na domácícm compech (bez modemů) frčely ty 2D hry s barevnými bitmapovými příšerkami. Oba světy se nikdy nepotkaly, přitom dnes by ta 80tková grafika byla hravě v dosahu javascriptu, který je v každém browseru.
Mě by Mycelium jako textovka připadalo docela v pohodě, grafika může být doplňkova. Vidíš: Střbrný chlad, Vezmi Stříbrný chlad, Použij Stříbrný chad na .... Jdi do Klaewentu, jdi do chrámu. Obecně všechny RPG je redukovat na logiku 80tkové textovky a realiizovat bez grafiky. A Mycelium je jednoduše prolezlé různými zajímavými předměty, které u sebe osoby přenášejí a různě je zkoumají... navíc dnešní mladá generace textovky skoro vůbec nezná (aspoň myslím), takže by to znamenalo zajímavou změnu...
Samozřejmě, nápad se Ships of the old Gerda se mi líbí moc, ale já se obávám, že ta (nutně trochu steampunková) stará Gerda z doby před vzestupem Össe si před vznikem nějaké té hry nebo i fan-fiction zaslouží nějakou vlastní povídku od autorky, která by nás uvedla do prostředí staré Gerdy a jejích technologií i společnosti. Sice máme hrubý nástřel, jak to asi bylo, ale fakt si netroufám vymýšlet detaily... typu jak celá Össenská církev původně vzešla z nějakého Výzkumného Ústavu psychotroniky a jeho akademických hierarchií, jak daleko dokázali zajít konkurenční čistě technické směry vývoje, jestli to bylo provázeno paranoiou a špionománií připomínající jaderný výzkum na konci 2.světové a začátkem studené války...