• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    SARGO
    SARGO --- ---
    BRAMBOREENA: Jupíí! Jakéže velké JUPÍ! :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP a KAVEN mají bludišťáka, ano, je to pro audioknihy. Pak jsem to přepsala do excelu, ale překlikávat mezi okny, neztratit se v kapitolách, udržet v hlavě počet opakování všech zúčastněných a ještě se trefit do správné buňky se ukázalo nad mé možnosti koordinace ruka-hlava-myš, takže papír to jistí :) Audiokniha ještě není ani ve fázi příprav, tohle je teprve předběžné mapování terénu, ale znamená to, že aspoň zatím neházejí paprskomet do karwilového lánu úplně... :)
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    BRAMBOREENA: Konečně přehledná tabulka, kolikrát se dané postavy uchechtly?
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Rozpis osob v jednotlivých kapitolách Mycelia 6, 7 a 8. Chce to onehotbook, protože dodělá chybějící audioknihy. Tak co, trefil jsem? Věřím si že jo! :-)

    Divadelní hra nebo seriál by byl supr, ale to by nemělo smysl dělit podle kapitol a knih.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MOUNTBATTEN: jedině počítačová hra, 2D chodička. taková ta, kde se sbírají houbičky a krystaly a kde jsou teleporty :-)
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    výskyt dotčené osoby (1. řádek) v konkrétní kapitole (první sloupec) - tipuju taky pro potřeby audioknihy. Nebo divadelní hry. Bude divadelní hra podle Mycelia? :-))))
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Tak můj tip: logistický rozpis pro audioknihy, aby se vědělo, jak zorganizovat čas hlasových herců a herek.
    PECA
    PECA --- ---
    BRAMBOREENA: Poznávám jména protagonistů v nadpisech sloupců, tuším číslo dílu v levém horním rohu, že by řádky byly kapitoly? V tabulce potom počet ... nevím čeho důležitého - že by kontakt (použití či podstoupení) s psychotronikou?
    Teď abych to šel hledat :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BRAMBOREENA: počet souloží? Nemělo by tam být i s kým? a ty plánuješ 16 knih?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Kvízová otázka: co to je a kdo to po mně chtěl a k čemu to potřebuje? :D

    ALDARION
    ALDARION --- ---
    BRAMBOREENA: Umí to prodávat i po 50g kouscích na ochutnání. ;) (Předražení bohužel nejsou - čaj je čí dál tím dražší všude. :( A tohle je specialitka...) Za šťastnějších časů, když byl čaj levnější, jsem ho kupovával pravidelně, je docela vtipný! ;) Ale že jsem se napájel živou plísní jsem netušil...
    2016 Hunan Heicha Fuzhuan „Jin Hua“ (Private Order) 50 g | Lao Tea Shop
    https://www.laoteashop.cz/produkt/2016-hunan-heicha-fuzhuan-jin-hua-private-order-50-g/
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: Ech, mistr Cornholio uctivě děkuje, ale pořád ještě není vyhráno. Zveřejněné byly vizualizace, jak to dopadne v tisku je pořád ještě velká neznámá, každopádně ten feeling z reálné knížky bude určitě trochu jiný než z těch renderů. Velikost bude navíc stejná jako např u Chmurného válečníka, takže to bude silný špalík spíš menšího formátu. Nicméně Planeta9 věnuje vzhledu knížek velkou péči, tak snad klapne všechno, jak má.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    BRAMBOREENA: pravděpodobně o mě něco prozradí fakt, že tohleto Malazu jsem četla jako Malassezia a netrklo mě to, nakonec je to taky houba. A různé druhy Malassezií žijou na kůži různých savců, lidi inklůdyd. Nakonec jsem v myceliální diskusi. A měsíční zahrady do toho taky sedí.

    Mi hrabe.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A jinak, mimochodem... viděli jste fotky chystaného nového vydání Malazu (od Planety9)? To je tak překrásné, že bych málem záviděla. A hned bych pátrala, jaký že výtvarník to dělal, ale vzhledem k tomu, že jsem zahlédla rané verze loni v létě, stejně vím, kde to pátrání skončí :D Holt se mi líbí pořád to samý, Mistr Cornholio je prostě nejlepší a nejvíc! :)
    Měsíční zahrady | planeta9
    https://www.planeta9.cz/mesicni-zahrady
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A mezitím na FB:

    Jan Macháček Pelhřimovský

    Že v Číně pijí čaje s ušlechtilou plísní, vím dávno. Dokonce ještě mám schovaný zbytek cihličky Fuzhuan („Plesnivé cihly‟) zakoupené kdysi v Teanetu (pěkných pár let předtím, než změnil jméno na Orijin) a myslím, jestli mě paměť neklame, že jsem z ní i před lety vařil a nabízel čaj na Fénixconu. Že ale údajné blahodárné zdravotní účinky Plesnivé cihly mají pocházet z toho, že ta ušlechtilá houba přežije i var a člověk ji vypije živou, to je pro mě novinka. Z toho bude mít Vilma Kadlečková radost.

    2016 Hunan Heicha Fuzhuan „Jin Hua“ (Private Order) 1 kg | Lao Tea Shop
    https://www.laoteashop.cz/produkt/2016-hunan-heicha-fuzhuan-jin-hua-private-order-1-kg/?fbclid=IwAR3tKAoKhBmY2i-T5LOK0ZX1v3j6R01xckUwwTSZuhZ0GHw1cY94PJrg3Xk

    Takže kdo máte zbytečné tři litry na kilo plísně, berte a vychutnávejte :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Rë Akkütlix, tohle si musím opatřit!

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VANEK: to se chová velmi podobně, jako účetní systém Abra Flexibee, když v mě máte vícemésíšní smlouvu zadanou tak, že kulhá oproti začátku kalendářního čtvrtletí :-) někde v hlubinách obojího se musí zkrývat myšlenkové postupy stejného gleewarina, pardon, chci říct programátora :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    FRENZY_: Nedá, teď někdo na FB tuším u Berlinerové vysvětloval, že systém Arga má (mezi mnoha dalšími) ten pozoruhodný rys, že pokud není stanoveno konkrétní datum, automaticky se vyplní poslední den aktuálního kvartálu (kdyby aspoň toho přespříštího!) a na apríla se to překlopí.
    PECA
    PECA --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, ta "šestka" u mě taky dobrý :) Je to občas retrospektiva, ale nijak násilně, myslím si.

    Akorát jsem občas při čtení měl takový vnitřní puzení, zkusit nějaký houbový čaj. Ale protože nic podobného po ruce nemám, tak mě později musel postačit vánoční hubník a bramboračka s houbami od tchyně. To by se mohlo brát skoro jako öseanská sadba, no ne? :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Já se do té "programátorské" části necpu, překonvertoval to (a všemožnými makry prohnal a tagy opatřil) můj manžel matfyzák; já to teď jen kontroluju v prohlížeči a když vidím, že někde nějaká drobnost ujela, ručně to do toho html souboru doplním. Ten slovník je díky KAVENovi a JANAHUSAe skoro dokonalý, jen se to holt musí ještě prohlídnout, protože občas se projeví nějaká drobná chybka, která ve wordu vidět nebyla. Už jsem u písmene G :) Tak hlavně doufám, že snad aspoň tu a tam někoho ten slovník potěší - samozřejmě se tam vyskytuje určitý základ informací, které už zazněly přímo v textu, ale kromě toho jsou tam i reálie, které se v knize mihnou jen tak daleko na obzoru, čili je to opravdu přidaná hodnota, ne jenom redundantní omílání samých známých věcí.


    GALE: s tou šestkou mám radost, že ti to tak připadá - mám skoro pocit, že se bere jen jako taková "výplňová retrospektiva", než přijde to slavné finále... holt jeden díl z řady a ještě k tomu tak nějak blbě uprostřed... tak jsem ráda, pokud to nepůsobí jako vata. :)
    GALE
    GALE --- ---
    BRAMBOREENA: Zas tak bych programátory napřeceňovala. Programátor je tvor vychytralý, líný a taky má statisticky vyšší pravděpodobnost výskytu nějaké té poruchy pozornosti. Proto jiní programátoři vyvinuli příjemná vývojová prostředí, která tyhle věci hlídá za ně, upozorní je a problém podtrhne, zvýrazní, křičí a případně odmítá spustit.

    Ale abych nebyla OT. Jsem v půlce šestky a kniha je to našlapaná jako málo co. Ještě se mi u beletrie nestalo, že bych se musela tak často vracet v textu a zároveň aby se tak dobře četla. Většinou jsem se potýkala jen s jedním z těchto jevů. Klobouk dolů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam