• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Za Ukrajinu tam dejte (mou oblíbenou vesnici) R-r-AchOw :-)))
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BRAMBOREENA: nehodil by se tam třeba K-h-Macha?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    RIP: Naláduj to tam! :)

A ještě k té nekonzistenci, jak píše E2E4 - beru to jako všehochuť, systém je právě v tom, že to nemá žádný, jinak by tam nemohl být habitat I-m-Walrus ani F-c-Milan, natož J-c-LiPtakov :D
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, a co Bretaň, ta ostrouhala? Víš, jakou by Eurydika měla radost? :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PECA:
    super... a, ano, přesně, mně se právě líbí, že tam jsou i různá "neprofláknutá" místa (když nechci rovnou říct "děsné díry", a disproporčně mnoho jich souvisí s Českem (i ten Reichenberg, že ano). N-n-York to sice ne úplně splňuje, ale aspoň pomáhá to, že New York není hlavním městem, a původní York ovšem díra je. Čili KAVEN: právě naopak - když už něco z Ukrajiny, tak spíš nějaké to Rubižnoje než Oděsa. Ale spíš si to úplně odpustím.
    PECA
    PECA --- ---
    BRAMBOREENA: Tak jsem si dovolil, poněkud sobecky a sebestředně, založit J-n-Jitchin (J-c i J-i bylo již obsazeno. Ono tedy, kdyby to Valdštejn dotáhnul do konce, tak Jičín byl hlavním městem, alespoň na chvíli. No, ono asi lepší, že mu to nevyšlo...
    A potom V-f-Villafranca, podle Villafranca di Verona, kde jsem byl na dovolené je to tam docela fajn.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    E2E4: toz co si lokator vymyslel, to tam bylo. Se divim, ze tam neni Hitleruv ostrov, a-b-sovchoz nebo tak neco :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    JULIANNE: Je to zajímavé, je dobře že se to zkoumá, ale jinak jsem docela skeptický. Oni nijak nedoložili že jde o komunikační jazyk (to lze doložit jen tak, že by sledovali zjevnou komunikaci mezi dvěma exempláři). Ta myšlenka je spíš "kdyby to byl jazyk, tak schválně co bychom o něm dokázali říct". Což je zajímavé, ale bylo by to velmi důležité až ve chvíli, kdy bychom věděli, že to jazyk opravdu je, a že houby komunikují.

A pak je taky otázka kde je hranice mezi komunikací a jenom prostým reagováním. Jako třeba moje svaly určitě reagují na to, co se děje v žaludku (prostřednictvím různých hormonů, nervů, a bůhvíčeho dalšího), ale to ještě neznamená, že si žaludek se svaly povídá. Pojem "jazyk" (v matematickém smyslu) lze určitě použít na spoustu jevů, ale už by byla chyba z toho odvozovat komunikaci v lidském smyslu.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Pokud se chceš zavděčit Ukrajině, dej tam U-a-Moskva :-) Jinak místo tam máš, takže Rusové a Ukrajinci by tam aspoň po jednom habitatu mít měli. Ale logicky nějaké významné město - Kyjev, Charkov, Oděsa, Moskva, St. Petěrburg. Když se o názvy bude prát celý svět, tak na Oleksandrivku určitě nedojde.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: a k těm novým habitatum, přijde mi nekonzistentní že tam jsou jména zemí i jejich hlavních měst (napr. Tallinn a Estonia)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: jojo, já vím.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: IMHO bylo by to trapný, resp. málo nadčasový.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: Protože jsem byla líná studovat mapy existujících měst a extrapolovat jejich podobu za šest set let? :D Si to radši vymyslím celý. :D

(Ale jinak oni tam bydlí; třeba záludný opat z Anjou se nacházel v Anjou a Ed Halessy jezdíval do Sydney. Evropa ovšem není Evropa, nýbrž "Starý kontinent", což je útvar vzniklý zasypáním částí Středozemního moře a propojením přilehlých pevnin.)

Jinak mimochodem mapa habitatů bude až někde ve čtyřce, čili je možné ji dále dotvářet online zde: https://1drv.ms/x/s!AuVdiftnloLhgul1bO8gJbZZkrUVGg?e=oabcxS , pokud si tam někdo chcete zvěčnit své oblíbené město. Zrovna si říkám, jestli pod vlivem okolností přidat nějaký ten habitat Oleksandrivka či Borodyanka, nebo jestli by to bylo trapný ;)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    habitat..

mimochodem, proč vlastně v Myceliu nikdo nebydlí na pevnině?

U jihokorejských břehů vznikne soběstačné plovoucí město. Vyřeší problém se stoupající hladinou moří – VTM.cz
    https://vtm.zive.cz/u-jihokorejskych-brehu-vznikne-sobestacne-plovouci-mesto-vyresi-problem-se-stoupajici-hladinou-mori/a-216256
    JULIANNE
    JULIANNE --- ---
    Tohle tu už bylo? Lingvistické studie mycelia.

https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/rsos.211926
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    CORNHOLIO: Nádherné
    CORNHOLIO
    CORNHOLIO --- ---
    BRAMBOREENA: ano, takhle já po nocích pracuji...:)

S dovolením tady tedy nasdílím oznámení o tiscích - chystám další várku tisků obálek Mycelia, rozměry jsou cca 247 x 350 mm samotného obrázku plus 40 x 40 x40 x50 mm bílé okraje, tj, celkový rozměr by měl být cca 440 x 327 mm, jeden tisk za 1000,-, případně se dá domluvit na jiných rozměrech, nebo přímo na nějakých dalších nemyceliálních obrázcích. Předání v Praze a Brně, případně toho 21. května na Fantasticonu v Berouně.

tady jsou náhledy všech obálek pohromadě, jak cca budou vypadat ty tisky:

VANEK
    VANEK --- ---
    PECA: Nakonec nic nám nebrání zreprízovat si Mycelicon v Praze at home, s chlastem a d bez "moderátora"!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (... jsem si jako myslela, že houbičky trčící přímo z mozku jsou jakože vtipný, ale na něj prostě nemám :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A FantastiCon ještě jednou - mistr Cornholio tam má fotku, kterou prostě musíte vidět :D

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam