• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: listy ale byly někde popsané, ne? jinak jsme teda dva, ve kterém cuketa (coby rostlina, nejen plod) vyvolává tyhle karwilové asociace :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Já rozhodně cuketa. Ale listy si představuju hladké a členěné, trochu jako javor. Ani nevím proč :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LIA09: no já vlastně nevím, jestli bobule karwilu mají mít spíš velikost brusinky, nebo cukety. Možná je to někde zmíněný, ale já jak čtu rychle, protože jsem zvědavej a natěšenej, tak asi hrozně přeskakuju :-) a i kdybych nepřeskakoval, kdo si to má pamatovat? :-)

ale konopí i cuketa, s vyjímkou bobulí, splnujou takovou tu znepokojivou představu bujení, které proroste úplně vším (ještě možná bolševník, no :-)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    XCHAOS: Takový jako brusinky, bobule červený, poživatelný nasladko i naslano.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    XCHAOS: nebo jako exotičtější durman
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle se netýká aktuálního dílu, ale i řady předchozích, a navíc ani nespoiluju, ale spíš mluvím o vlastních asociacích, tak mám poznámku, kterou neoznačím tagem spoiler.

Já si karwil jednoznačně představuju jako remix cukety s konopím... jak to máte vy? :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: jj, taky mám dočteno, ale zatím nechci spoilovat (nebo ne moc, viz dále)

Jisté je, že budeme potřebovat sequely, spíš než prequely :-) Otevřených nezodpovězených otázek zůstalo příliš mnoho :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KAVEN: To mám radost! Že tě to nezklamalo! :)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PECA: Mně něco povídej o čtení napínavých knih a spaní...
    PECA
    PECA --- ---
    No, 8. "ébůček" jsem koupil do foroty. Ale vzhledem k vesedě v Liberci bych měl stihnout dočíst rozečtenou 7 i čekající 8 do 15. 6. Jinak si v tom Liberci betonově vyslechnu konec. To nevím kdy kdy spát. Už takhle spím o hodinu méně, než bych chtěl. No chtěl. Večer se mi zase nechce přestat číst.
    Ale je to napínavé a je to dobré.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Tak mám dočteno. No pane jo ... velkolepý závěr, daleko rozmáchlejší než to vypadalo u prvních dílů. Nějaké věci mi tam nejsou jasné, ale rozebírat to budem asi až uplyne nějaká nespoilerovací doba, jinak se tady zase všechno utopí v bílé mlze. Každopádně teda - Vilmo, gratuluju! Bylo to dlouhé, ale stálo to za to.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    SHEALA: ve skutečnosti to bylo zamýšleý jako hi-tech, ale dopadlo to jako postapo :-) a navíc s tím obvykle po Praze nejezdím, jezdím na nomálním elektrokle, ale to mám píchlý :-.) ale fotka se nepovedla, protože z toho není nakonec vidět, že je to knihkupectví... to snad ořízl ten Twitter, nebo nevím...

MARTY63: no jo, to je takovej můj směr a směrování, no... :-)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    XCHAOS: Fakt dobrej vozejk...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    XCHAOS: krásný postapo, případně apo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    No tak v pátek jsem si pro Program apokalypsy jel na svém apokalyptickém vozidle na Letnou... a v noci na dnešek jsem toho moc nenaspal.

sakra ted' koukám, že jsem s tím mobilem tak dlouho manipuloval, že není vidět, že to mají v Kosmasu....
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    KASUMI: To chce chirurgický rukavice :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    ja na ty novy vydani nechci sahat, aby se jim neco nestalo :D to jeste budu muset vyresit, jak se podivat na ty "nove" veci , aby to neutrpelo zadny sram :D
    GALE
    GALE --- ---
    XCHAOS: Prequel je Lunapark Luna, ne? Povídka (novela) je připojená k Ledu pod kůží v hardcoveru.
    PECA
    PECA --- ---
    XCHAOS: No a potom tu adventůru. Hezky v archaickém click and point stylu :)
    PECA
    PECA --- ---
    Bylo by příjemné, kdyby byly ebůčky updatované. Ale počítám, že si pořídím vázanou sbírku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MARTY63: já myslím, že si to říká o prequel. I když zase sequely, které by osvětlily třeba vznik Igeru, by nebyl marný. A zajímavé téma jsou i Floraíni... problém je, že ten svět žerou jen nerdi, počítám masový čtenář má vztah spíš k postavám, než ke světu.

No já mám zatím Apokalypsy rozečtenou, je tam spousta zkroucených plotů a nemůžu zatím předjímat, jestli budu víc volat po prequelech nebo sequelech :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam