• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: vysvětlovalo by to, proč měli už v éře Mycelia o tolik méně latentních gleewari, než Země...

mimochodem, ale když jsme to nakousli - náhodou jsem při rekaputalici Igeru (proč asi.. ale to je částečný spoiler..) vygooglil tohle:
    Vilma Kadlečková: Legendy o argenitu - Gerda
    https://www.altarinteractive.com/page-gerda
    Odešli na ni renegáti, kteří Össe opustili, protože nechtěli používat Pětici.

Jenže já měl zato, že Gerda měla Řadu čtyř, a že gerdánské geny jsou prerekvizitou pro "modrou" Össenskou mutaci! (čistě pozemský genom nemůže vést k zhoubování do podoby Össeana, sice je spoiler, že poslední díl to znovu opakuje, ale je to dávno známý fakt, takže opět nepokládám za spoiler to, co se ví už několik let....)

Takže v podstatě můj pocit byl, že Össeánci byli renegádi z Gerdy, kteří odešli poté, co byl na Gerdě zakázán psychotronický výzkum - zatímco oni pokračovali a udělali ze Čtveřice Pětici! Jenže podle těchto pradávných zdrojů, které jsem objevil, je tomu přesně naopak! (jenže celej ten altarinteractive.com je sám o sobě dost heretický zdroj, protože ještě mluví o Hvězdovládcích coby bytostech a ne obecně o Hvězdovládě... nějaká zapomenutá větev aurigánské hereze online, řekl bych...)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To je ale otázka jestli je možné. Mohli se gerdánci setkat s karwilem dřív než měli granoplast? Protože granoplast byl jejich základní typ clony, a bez něj nemohli do R-A. Teoreticky jim karwil mohl spadnout na planetu dřív, než začali cestovat vesmírem ... ale nezdevastovalo by jim to celý ekosystém? Dokázali by ho zlikvidovat a neztratit psychotroniku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: tak je jasný, že myceliální clonu je z řady hledisek praktický maskovat jako nějaký nenápadný každenní předmět... a cyklistická přilba se přímo nabízí :-) pak nedochází k těm trapasům, jako když si ji někdo nechá implantovat pod kůži... dá se normálně sundat, je to praktické.

jinak stejně jsem měl vždycky podezření, že ty cyklistický přilby se dělaj z granoplastu :-) a ted' po přečtení 8 dílů si navíc myslím, že granoplast se vyrábí polymerací nějakého extraktu z karwillu. dávalo by to perfektní smysl...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Když vidím jak tu helmu drží opatrně v gumových rukavíc, tak bych se moc nehnal do toho nasadit si ji na hlavu :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    STARE_CASY: jen jestli to nebude spíš obří myceliální mandala!
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: ((ale z těch linií bych to nepoznal))
    STARE_CASY
    STARE_CASY --- ---
    když se tak jedou obrázky... jsem nedávno zakopl o fotku zaručeně pravého myceliálního aiö nové konstrukce, dokonce je vidět, jak před vypěstováním mycelia připravují drüeinovou strukturu. Podle toho optimismu na první ilustraci bych čekal, že půjde buď o Svědky Akkütlixovy, nebo o nějakou obrozenou, přímo letniční církev. Prostě Aiö 2.0 :)

BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    A ještě exkluzivně fotka z D-alfy... Pozůstatek pozemské generační lodi, proměněný v základnu obsazenou beztvarým měnícím se.

BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (tohle je profi, autorkou je výtvarnice Valerie Valentová, zatímco ten karwil jsem splácala sama)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jinak dávám teď dohromady obrázky do Mycelipedie (a Ricarderon na ně čeká a asi někde v dálce na Žižkově skřípe zubama), tak se podělím ještě o logo Luny Tëisö... kdybyste náhodou někdo chtěl vstoupit do gleewarinských speciálních jednotek, zde vidíte, co budete mít na rukávu kimona :)

BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: špatnej překlad z gerdánštiny, co člověk nadělá. :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: a co myceliální proteinová kaše "micka" ? :)
    (neměla by to být aspoň "mycka" ?)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ: Prej "Mýcko"! :D A to se lidi podivovali, že říkám "Mycélko", že je to jakože moc familérní. Vy lingvisti mě vždycky dostanete ;)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    tak sedmé a osmé mýcko už fknihovně :)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    (Jste úchylní)
    :-p
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ty listy jsou někde popsané,nejpozději v Zakázaných směrech. Jen teda původně je zmiňován metabolismus všech frekvencí elmg. spektra včetně kosmických paprsků a gama záření (to má mimochodem precedens v realitě - existují houby, schopné pomocí melaninových (?) barviv metabolizovat gama záření). Symbionti tohoto typu by tedy vlastnosti karwilu vysvětlovali. Ovšem v závěru Programu Apokalypsy vědci že Země přichází s jiným vysvětlením... (píšu z mobilu, tak místo tagu spoiler radši mlžím, ať si to každý dočte sám).

Každopádně já tušil, že cuketa neprojde, ale jde o tu zkušenost rychlého bujení nepřirozeně tlustých oddenků a stonků, které pokryjí všechno kolem...

BRAMBOREENA: Při vší účtě k autoritě autora :-) ...tohle fakt vypadá spíš jako mix celeru s brusinkou a ne jako něco, schopné narušit integritu struktur kosmických stanic :-) ale ty listy takhle někde fakt popsané jsou, to uznávám. No, hlavně se to bude muset přesně vysvětlit, až jednou dojde na zfilmování :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Řekla bych spíš skočec plus celer, akorát by ty bobule měly být lesklé.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    jahodka Indická + kontryhel + něco
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je zrada, vůbec to nevypadá jako cuketa.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam