• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: a co myceliální proteinová kaše "micka" ? :)
    (neměla by to být aspoň "mycka" ?)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ: Prej "Mýcko"! :D A to se lidi podivovali, že říkám "Mycélko", že je to jakože moc familérní. Vy lingvisti mě vždycky dostanete ;)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    tak sedmé a osmé mýcko už fknihovně :)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    (Jste úchylní)
    :-p
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ty listy jsou někde popsané,nejpozději v Zakázaných směrech. Jen teda původně je zmiňován metabolismus všech frekvencí elmg. spektra včetně kosmických paprsků a gama záření (to má mimochodem precedens v realitě - existují houby, schopné pomocí melaninových (?) barviv metabolizovat gama záření). Symbionti tohoto typu by tedy vlastnosti karwilu vysvětlovali. Ovšem v závěru Programu Apokalypsy vědci že Země přichází s jiným vysvětlením... (píšu z mobilu, tak místo tagu spoiler radši mlžím, ať si to každý dočte sám).

Každopádně já tušil, že cuketa neprojde, ale jde o tu zkušenost rychlého bujení nepřirozeně tlustých oddenků a stonků, které pokryjí všechno kolem...

BRAMBOREENA: Při vší účtě k autoritě autora :-) ...tohle fakt vypadá spíš jako mix celeru s brusinkou a ne jako něco, schopné narušit integritu struktur kosmických stanic :-) ale ty listy takhle někde fakt popsané jsou, to uznávám. No, hlavně se to bude muset přesně vysvětlit, až jednou dojde na zfilmování :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Řekla bych spíš skočec plus celer, akorát by ty bobule měly být lesklé.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    jahodka Indická + kontryhel + něco
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je zrada, vůbec to nevypadá jako cuketa.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: kridlatka...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    užitkovostí konopí, schopností se množit kudzu
    Kudzu - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kudzu
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Shodou okolností tu mám k dispozici vytržený list ze starého plesnivého manuskriptu a z něj je všechno jasné. Tedy, vlastně... mám tady lyst.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: listy ale byly někde popsané, ne? jinak jsme teda dva, ve kterém cuketa (coby rostlina, nejen plod) vyvolává tyhle karwilové asociace :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    KAVEN: A proto je na něj totální embargo, že ano.:)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Když už jsme u karwilu, tak mi trochu vrtá hlavou jeho účinek. Chápal jsem to vždycky tak, že karwil je destruktivní pro psychotronické civilizace, ale technologickým nevadí. Jenže pokud vedlejším účinkem karwilu je pokles inteligence a problémy s abstraktním uvažováním, tak to bude hodně vadit i při vývoji technologie. Koneckonců i d-alfanům klesala jejich schopnost pracovat s technologií.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    moje představa byl spíše salát, ale tmavě zelený (skoro khaki)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Já rozhodně cuketa. Ale listy si představuju hladké a členěné, trochu jako javor. Ani nevím proč :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LIA09: no já vlastně nevím, jestli bobule karwilu mají mít spíš velikost brusinky, nebo cukety. Možná je to někde zmíněný, ale já jak čtu rychle, protože jsem zvědavej a natěšenej, tak asi hrozně přeskakuju :-) a i kdybych nepřeskakoval, kdo si to má pamatovat? :-)

ale konopí i cuketa, s vyjímkou bobulí, splnujou takovou tu znepokojivou představu bujení, které proroste úplně vším (ještě možná bolševník, no :-)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    XCHAOS: Takový jako brusinky, bobule červený, poživatelný nasladko i naslano.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    XCHAOS: nebo jako exotičtější durman
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle se netýká aktuálního dílu, ale i řady předchozích, a navíc ani nespoiluju, ale spíš mluvím o vlastních asociacích, tak mám poznámku, kterou neoznačím tagem spoiler.

Já si karwil jednoznačně představuju jako remix cukety s konopím... jak to máte vy? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam