• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: špatnej překlad z gerdánštiny, co člověk nadělá. :D
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BRAMBOREENA: a co myceliální proteinová kaše "micka" ? :)
    (neměla by to být aspoň "mycka" ?)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    GAARQ: Prej "Mýcko"! :D A to se lidi podivovali, že říkám "Mycélko", že je to jakože moc familérní. Vy lingvisti mě vždycky dostanete ;)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    tak sedmé a osmé mýcko už fknihovně :)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    (Jste úchylní)
    :-p
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ty listy jsou někde popsané,nejpozději v Zakázaných směrech. Jen teda původně je zmiňován metabolismus všech frekvencí elmg. spektra včetně kosmických paprsků a gama záření (to má mimochodem precedens v realitě - existují houby, schopné pomocí melaninových (?) barviv metabolizovat gama záření). Symbionti tohoto typu by tedy vlastnosti karwilu vysvětlovali. Ovšem v závěru Programu Apokalypsy vědci že Země přichází s jiným vysvětlením... (píšu z mobilu, tak místo tagu spoiler radši mlžím, ať si to každý dočte sám).

Každopádně já tušil, že cuketa neprojde, ale jde o tu zkušenost rychlého bujení nepřirozeně tlustých oddenků a stonků, které pokryjí všechno kolem...

BRAMBOREENA: Při vší účtě k autoritě autora :-) ...tohle fakt vypadá spíš jako mix celeru s brusinkou a ne jako něco, schopné narušit integritu struktur kosmických stanic :-) ale ty listy takhle někde fakt popsané jsou, to uznávám. No, hlavně se to bude muset přesně vysvětlit, až jednou dojde na zfilmování :-)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Řekla bych spíš skočec plus celer, akorát by ty bobule měly být lesklé.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    jahodka Indická + kontryhel + něco
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: To je zrada, vůbec to nevypadá jako cuketa.
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    XCHAOS: kridlatka...
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    užitkovostí konopí, schopností se množit kudzu
    Kudzu - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kudzu
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Shodou okolností tu mám k dispozici vytržený list ze starého plesnivého manuskriptu a z něj je všechno jasné. Tedy, vlastně... mám tady lyst.

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: listy ale byly někde popsané, ne? jinak jsme teda dva, ve kterém cuketa (coby rostlina, nejen plod) vyvolává tyhle karwilové asociace :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    KAVEN: A proto je na něj totální embargo, že ano.:)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Když už jsme u karwilu, tak mi trochu vrtá hlavou jeho účinek. Chápal jsem to vždycky tak, že karwil je destruktivní pro psychotronické civilizace, ale technologickým nevadí. Jenže pokud vedlejším účinkem karwilu je pokles inteligence a problémy s abstraktním uvažováním, tak to bude hodně vadit i při vývoji technologie. Koneckonců i d-alfanům klesala jejich schopnost pracovat s technologií.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    moje představa byl spíše salát, ale tmavě zelený (skoro khaki)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Já rozhodně cuketa. Ale listy si představuju hladké a členěné, trochu jako javor. Ani nevím proč :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    LIA09: no já vlastně nevím, jestli bobule karwilu mají mít spíš velikost brusinky, nebo cukety. Možná je to někde zmíněný, ale já jak čtu rychle, protože jsem zvědavej a natěšenej, tak asi hrozně přeskakuju :-) a i kdybych nepřeskakoval, kdo si to má pamatovat? :-)

ale konopí i cuketa, s vyjímkou bobulí, splnujou takovou tu znepokojivou představu bujení, které proroste úplně vším (ještě možná bolševník, no :-)
    LIA09
    LIA09 --- ---
    XCHAOS: Takový jako brusinky, bobule červený, poživatelný nasladko i naslano.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    XCHAOS: nebo jako exotičtější durman
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle se netýká aktuálního dílu, ale i řady předchozích, a navíc ani nespoiluju, ale spíš mluvím o vlastních asociacích, tak mám poznámku, kterou neoznačím tagem spoiler.

Já si karwil jednoznačně představuju jako remix cukety s konopím... jak to máte vy? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam