• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    BRAMBOREENA: ty obálky v rámech, to jsou originály? :)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PECA: Ovšem to ještě nevíš, že z druhé strany visí meč!!! Ten by se měl taky zakomponovat. Ale jinak jo; prohodit arabskou lucerničku a židovský svícen, to zní jako plán! :) U sebe být nemůžou, popraly by se.

KAVEN
    KAVEN --- ---
    Já měl kdysi za úkol rozmístit na maturitní tričko 25 našich vlastnoručně kreslených portrétů. Spolužáci to dali za úkol mně, protože jsem uměl s photoshopem a měl jsem scanner. Jenže nevzali v úvahu mou matematickou mysl, takže jsme nakonec měli na tričku potréty s normovanou velikostí, srovnané pěkně do tabulky 5x5 a rozdělené mřížkou, aby to bylo přehledné :-)
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: Jejda, zapomněl jsem na krbové nářadí. To pověsit na zeď vedle krbových dvířek.
    PECA
    PECA --- ---
    BRAMBOREENA: Trochu jsem Ti to porovnal ;)

BRAMBOREENA: ja bych si nikdy na jednu zed 8 obrazu nedal :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    BRAMBOREENA: hmmm! 6 a 8 se zdaji v jedne rovine... to bys mela jeste zchaotizovat... :O)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    (a jinak... ano, to vpravo dole je LARPová sekera.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Autistova noční můra.

Budu to muset vyfotit ještě někdy večer, až se v tom nebudou lesknout okolní světla a zahrada, ale už teď je myslím jasné, že jsem vyhlásila válku symetrii.

A jak byste takových osm obdélníků rozmístili vy?

BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    PECA: Vy jste mě vyděsili... ano, je to úplně přesně Fiona!
    Ony fakt existujou! :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    RICARDERON: No, "čte" je silné slovo; má ho v hromadách knížek u pracovního (?) stolu (??) navrchu...

PECA: No, jsem z toho blázen; post o ní je starší, ale přísahal bych, že když jsem to sem psal, v události nebyl k nalezení, tak jsem fakt myslel, že fotku najdu někde ve fotobance jako "spiritual woman" nebo tak.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    ZUZKAOU: Úplně chápu ty Lucasovy pocity z posledních stran 8. dílu. Cha. A to není spoiler. Ale kdo to dočet, tak řekněte, že nemám pravdu!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    VANEK: Čte Stančíka!!!
    PECA
    PECA --- ---
    VANEK: No, to je hold ta moje neschopnost opustit "netéma" včas.
    Pro dnešek už jenom offline.
    Hezký víkend všem.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PECA: Ano, to se na tom mém odkaze píše, ale necitoval jsem, protože mě už nenapadalo, jak na Mycelium napasovat "se věnuje teorii médií, propojení technologie a umění či filosofickým reflexím mediální sféry. … spolupracovala například na projektech Digitální filosof (pro FF UK) a Digitální spisovatel (pro Český rozhlas)."
    PECA
    PECA --- ---
    VANEK: Dita Malečková:
    filozofka dita malečková - Hledat Googlem
    https://www.google.com/search?q=filozofka+dita+male%C4%8Dkov%C3%A1
    VANEK
    VANEK --- ---
    PECA: OMG ona není z fotobanky (při dostatečném zvětšení mají knížky fakt české tituly)! https://facebook.com/pragovkagallery/photos/pcb.419834616682569/1386041471894864/
    PECA
    PECA --- ---
    PECA: tak to bylo nejspíše ad blockem.

Ja si Fionečku představoval drobnější. Vůbec nevím proč o_O
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam