• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    GROBENIUS: Nečtu, prostě jsem jen naskočil (a zkusil vyhledat pojem “vyslovnost”)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    rekni to rovnou: je to tu semeniste spoileru! ;o))
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    ICELANDBOY: nováček by asi neměl číst starší příspěvky (níže), ty si žádají vyšší stupeň zasvěcení...
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAVEN: mnojo...bohužel ani obsazenost mojí knihovny k tomu nepřispívá :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Ech, ta elektronizace ... :-)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAVEN: čtu e.book verzi (takže verze 2013)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: A jestlipak čteš nové rozšířené vydání s pevnými deskami?
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    BRAMBOREENA: nováček v universu Mycelia zde :)) teď jsem v půlce druhé knihy a uff! naštěstí s tou výslovností nejsem úplně mimo .)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Nějak jim vypadlo, čím to autorka doplnila. Úplně vidím, jak si říkali, že se radši zeptají... A pak na to zapomněli.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA:
    MYCROFT_SK: Mámo, táto, v Kosmasu je MYC.
    MYCROFT_SK
    MYCROFT_SK --- ---
    btw :) prve tri diely su skratka mojho mena :) myc - mycroft
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ano, rozbití psychotronických předmětů je možné, to už víme, je to jedna z mála magií, které připomínají technologii, dokonce. Ale kolik různých psychotronických předmětů lze vyrobit z jednoho krystalu? (Doufám je v mycelipedii nějaký převod energie obsažené v krystalech na vlnovou délku odpovídající aury, jinak to neberu :-) Víme, že s přidáním energie krystal roste, případně modrá. Ale tam bude zase nějaký fázový diagram... barva na jedné ose, velikost na druhé ose a tak, to nebude tak jednoduché, běžní glewari u sebe ale takové množství argenitu běžně nemají, v běžném světě z důvodu nedostatku, na světech jako Fomalhiwa z bezpečnostních důvodů - bylo by to něco jako mít u sebe jadernou bombu - bylo by to zkrátka nebezpečné. Ale z hlediska toho většího obrazu věcí se takové vysoké koncentrace vyskytovaly a budou vyskytovat (viz Bod, tedy myšleno bod Bod) a ty se pak chovají určitě hodně jinak (viz jednotné argenitové pole a tak).

    No zkrátka ta záhada dělení je jedna z posledních šancí, jak Sgenové nakonec můžou nevyhrát.. jinak dávám lidstvu pár tisíc let a šmytec...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Co se týče dělení argenitu, to by teoreticky mělo jít. Můžeš z argenitu odebrat energii a vytvořit z ní psychotronicky aktivní předmět (nebo teda obecně cokoli, třeba argenitara). A následně kdykoli můžeš vzít psychotronicky aktivní předmět a proměnit ho na argenit. Takže nový KUS udělat určitě jde, nejspíš i přímo, bez toho mezikroku s předmětem.

    Z hlediska využití je ale důležité kolik je v něm energie, no a ta tam žádným dělením nebo spojováním prostě nepřibyde. Když máš v jednom kusu argenitu 10J, a uděláš z něj 10 malých argenitů po 1J, tak máš sice 10 kusů, ale dohromady pořád 10J energie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já se nevyjadřuju k počtu dílů, ale musím si přečíst tu Mycelpedii, asi. Jak je to teda s tím dělením argenitu? Pokud vím, Aššád jasně říkal, že když krystal dojde, tak nejde jen tak z ničeho nic vytvořit nový. Ale jde třeba jeden krystal rozdělit na dva, když se chce gleewarin třeba podělit? nějak jsem nikdy nezaregistroval detaily, i když příruček ukládání argenitové energie různě po těle a za nehty jsou poslední díly pod vedením Mistra plné :-)

    Pokud je každý krystal v podstatě takový non-funghible token či co, tak by otázka toho, kde se nové krystaly berou a jestli se z těch obětí rodí, nebo byla energie obětí do nich pouze ukládána, docela zásadní a je takový nějaký, ehm, dosud zakázaný směr, který by třeba šlo rozvíjet. Protože možná jsem četl špatně, ale nepřišlo mi, že se argenit v Lucasově době rodí tak, že Össe kněží prohrábnou pohrabáček uhlíky pod umučeným lardokavárníkem na aio, posbírají krystaly a odlifrujou je obratem do pokladnice na Tlix... jestli tedy energie uložená v argenitu v prázdném Akkutlixově klaewentu pocházela z obětí, musela tam proudit asi jinak, a pak je otázka, jestli tam ty krystaly vznikaly z ničeho, nebo jen bobtnaly nějaké malé vybité (které se v klaewentech vyskytují přirozeně? něco jako vybitý argenitový prach?)

    Jestli je vše zodpovězeno v mycelypedii, tak se omlouvám a jdu holt nakupovat, ale zatím mi to přijde jako samé ocásky :-) samozřejmě, Lucas pokud skutečně dorazí do nejlepšího ze všeho možných světů tohle asi řešit nebude... ale nám ostatním infikovaným to bude vrtat hlavou už navěky :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HARALD: ...alespon puvodne 5 ... nekdy proste knizky rostou jak houby po desti... se neda nic delat - priroda je mocna carodejka...
    HARALD
    HARALD --- ---
    RICARDERON: Jakékoliv další dílo bude mít maximálně 5 dílů. :)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    JONY: Ne, jen se chci vyhnout dalšímu Myceliu. Pochopitelně.:) A navíc Vilma přísahala, že už nikdy nebude psát nic tak dlouhého. Já jí to pochopitelně věřím!
    JONY
    JONY --- ---
    RICARDERON: Vám otrnulo.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Jestli vy nezapomínáte an časovou osu Argenitového vesmíru - a tedy i na to, že autorka má k odvyprávění ještě celé desítky dalších příběhů z jiných časů. Proč se zaseknout tady, když je toho před námi (i za námi) ještě tolik k napsání!?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam