• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Ještě k té výslovnosti - v novém vydání jedničky, v dodatcích na konci, je jedna stránka právě k výslovnosti össeinu, gerdánštiny a fomalhiwštiny. Tak si zajdi do knihkupectví, tvař se jako zákazník, a přečti si to tam.
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    GROBENIUS: Nečtu, prostě jsem jen naskočil (a zkusil vyhledat pojem “vyslovnost”)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    rekni to rovnou: je to tu semeniste spoileru! ;o))
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    ICELANDBOY: nováček by asi neměl číst starší příspěvky (níže), ty si žádají vyšší stupeň zasvěcení...
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAVEN: mnojo...bohužel ani obsazenost mojí knihovny k tomu nepřispívá :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Ech, ta elektronizace ... :-)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAVEN: čtu e.book verzi (takže verze 2013)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: A jestlipak čteš nové rozšířené vydání s pevnými deskami?
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    BRAMBOREENA: nováček v universu Mycelia zde :)) teď jsem v půlce druhé knihy a uff! naštěstí s tou výslovností nejsem úplně mimo .)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    BRAMBOREENA: Nějak jim vypadlo, čím to autorka doplnila. Úplně vidím, jak si říkali, že se radši zeptají... A pak na to zapomněli.
    RIP
    RIP --- ---
    BRAMBOREENA:
    MYCROFT_SK: Mámo, táto, v Kosmasu je MYC.
    MYCROFT_SK
    MYCROFT_SK --- ---
    btw :) prve tri diely su skratka mojho mena :) myc - mycroft
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: no ano, rozbití psychotronických předmětů je možné, to už víme, je to jedna z mála magií, které připomínají technologii, dokonce. Ale kolik různých psychotronických předmětů lze vyrobit z jednoho krystalu? (Doufám je v mycelipedii nějaký převod energie obsažené v krystalech na vlnovou délku odpovídající aury, jinak to neberu :-) Víme, že s přidáním energie krystal roste, případně modrá. Ale tam bude zase nějaký fázový diagram... barva na jedné ose, velikost na druhé ose a tak, to nebude tak jednoduché, běžní glewari u sebe ale takové množství argenitu běžně nemají, v běžném světě z důvodu nedostatku, na světech jako Fomalhiwa z bezpečnostních důvodů - bylo by to něco jako mít u sebe jadernou bombu - bylo by to zkrátka nebezpečné. Ale z hlediska toho většího obrazu věcí se takové vysoké koncentrace vyskytovaly a budou vyskytovat (viz Bod, tedy myšleno bod Bod) a ty se pak chovají určitě hodně jinak (viz jednotné argenitové pole a tak).

    No zkrátka ta záhada dělení je jedna z posledních šancí, jak Sgenové nakonec můžou nevyhrát.. jinak dávám lidstvu pár tisíc let a šmytec...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Co se týče dělení argenitu, to by teoreticky mělo jít. Můžeš z argenitu odebrat energii a vytvořit z ní psychotronicky aktivní předmět (nebo teda obecně cokoli, třeba argenitara). A následně kdykoli můžeš vzít psychotronicky aktivní předmět a proměnit ho na argenit. Takže nový KUS udělat určitě jde, nejspíš i přímo, bez toho mezikroku s předmětem.

    Z hlediska využití je ale důležité kolik je v něm energie, no a ta tam žádným dělením nebo spojováním prostě nepřibyde. Když máš v jednom kusu argenitu 10J, a uděláš z něj 10 malých argenitů po 1J, tak máš sice 10 kusů, ale dohromady pořád 10J energie.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Já se nevyjadřuju k počtu dílů, ale musím si přečíst tu Mycelpedii, asi. Jak je to teda s tím dělením argenitu? Pokud vím, Aššád jasně říkal, že když krystal dojde, tak nejde jen tak z ničeho nic vytvořit nový. Ale jde třeba jeden krystal rozdělit na dva, když se chce gleewarin třeba podělit? nějak jsem nikdy nezaregistroval detaily, i když příruček ukládání argenitové energie různě po těle a za nehty jsou poslední díly pod vedením Mistra plné :-)

    Pokud je každý krystal v podstatě takový non-funghible token či co, tak by otázka toho, kde se nové krystaly berou a jestli se z těch obětí rodí, nebo byla energie obětí do nich pouze ukládána, docela zásadní a je takový nějaký, ehm, dosud zakázaný směr, který by třeba šlo rozvíjet. Protože možná jsem četl špatně, ale nepřišlo mi, že se argenit v Lucasově době rodí tak, že Össe kněží prohrábnou pohrabáček uhlíky pod umučeným lardokavárníkem na aio, posbírají krystaly a odlifrujou je obratem do pokladnice na Tlix... jestli tedy energie uložená v argenitu v prázdném Akkutlixově klaewentu pocházela z obětí, musela tam proudit asi jinak, a pak je otázka, jestli tam ty krystaly vznikaly z ničeho, nebo jen bobtnaly nějaké malé vybité (které se v klaewentech vyskytují přirozeně? něco jako vybitý argenitový prach?)

    Jestli je vše zodpovězeno v mycelypedii, tak se omlouvám a jdu holt nakupovat, ale zatím mi to přijde jako samé ocásky :-) samozřejmě, Lucas pokud skutečně dorazí do nejlepšího ze všeho možných světů tohle asi řešit nebude... ale nám ostatním infikovaným to bude vrtat hlavou už navěky :-)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    HARALD: ...alespon puvodne 5 ... nekdy proste knizky rostou jak houby po desti... se neda nic delat - priroda je mocna carodejka...
    HARALD
    HARALD --- ---
    RICARDERON: Jakékoliv další dílo bude mít maximálně 5 dílů. :)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    JONY: Ne, jen se chci vyhnout dalšímu Myceliu. Pochopitelně.:) A navíc Vilma přísahala, že už nikdy nebude psát nic tak dlouhého. Já jí to pochopitelně věřím!
    JONY
    JONY --- ---
    RICARDERON: Vám otrnulo.
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Jestli vy nezapomínáte an časovou osu Argenitového vesmíru - a tedy i na to, že autorka má k odvyprávění ještě celé desítky dalších příběhů z jiných časů. Proč se zaseknout tady, když je toho před námi (i za námi) ještě tolik k napsání!?!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam