• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    No... totiž paní Uhrinová je naše malešická sousedka. Teď byla ve volební komisi a potkaly jsme se na chodbě - já s lístkem, ona s mobilní urničkou -, načež jsme si chvíli notovaly na téma "aktivita místních spolků malešických občanů coby podhoubí, ze kterého vzejde krásná plodnice občanské společnosti a demokracie"... a, oops, už to bylo. Víme o sobě už několik let, seznámily jsme se kdysi před covidem během místního masopustu (který jsem absolvovala v převleku za muchomůrku, čímž jsem upoutala pozornost, načež při hovoru nějak vyplynulo, že obě něco píšeme). Zítra máme sraz v malešickém mikropivovaru, abychom tu akci definitivně naplánovaly, tak si tu hryžu nehet a marně dumám, jak u všech Hmyzích bohů nějakým mentálním veletočem propojit hyfy se Skácelem. Akce se má konat v malešické kapli (kterou nedávno zrekonstruovali myslím čébéčka nebo husiti); čili říkám si, že by bylo stylové vybrat ukázku z proslovu o víře, který pronese ewaëni v podzemí Eltaühlina krámku... však se to odehrávalo v noci před úsvitem, že ano, a nic mi přece nebrání pojmout to doslovně místo metaforicky; akorát se trochu bojím, aby tam pak na mě kvůli takové děsné herezi nespadnul strop :D
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: Na první pohled mě zaskočilo to spojení Vilmy se Skácelem :-) Ale to dělá ten obří obrázek, že to člověk nevidí jako celek, takže dominanty celého plakátu si člověk nevšimne jen proto, že je zatím mimo obraz.

    Tak doufám, že budete oslavovat krásu takových slov, jako üewerögikalüx nebo Aöhrlëmëgerl :-)
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    To vypadá... lákavě.
    VANEK
    VANEK --- ---


    (Paní je magoriální literomanka nejméně obvodního významu, milovníkům trapna a surreality mohu vřele doporučit. Plachtu omluvte, jinak to nešlo, jak snad nahlédnete. https://facebook.com/events/636924564629597/ )
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BOB_GALLOWS: tak záleží na tom, jakého stárnoucího českého metaláka angažuje producent, který to za pár let zfilmuje, že jo...
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    E2E4: A já bych si celkem rád poslechl, co stvořil John Broderick s tou buchtou (jak jí Aš~šád zaléčil obezitu) v tý putyce... :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    A tady je pro změnu hudba vytvářená pomocí pětkových kodů a mučení hub. Proč to nezkombinovat?
    https://twitter.com/TarunTspoon/status/1564448151972548608
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DELLAMORTE: Taková ta postapokalyptická fůze archaického pozemského death metalu a össenských náboženských chorálů, jestli teda víte co tím myslím?
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Nedávno jsem narazil na zajímavý hudební počin:
    "Scream Bloody Spore" was released in 2021 by British Death Metal band Mycelium.

    The spores of MYCELIUM were dropped in the diseased Spring of 2020, and germinated throughout the period of self-isolation and lockdowns. Founded in Glasgow, Scotland, by sole member Greg Edwards [Necronoclast], Mycelium is a mould-ridden musical entity, inspired by the diversity of the fungal kingdom and taking influence from classic 90s death metal. Mycelium explores the dark side of mycology; a world of decay, parasites and poisons which form an essential part of our repulsive world.
    With the debut album "Scream Bloody Spore", Mycelium takes the listener on a forage through some of mycology's darkest inhabitants, mixing the mystique and ambience of these evanescent organisms with harsh, yet memorable, aural brutality. With lyrics rooted in science and nature, yet extending into a world of horror and death, "Scream Bloody Spore" is at times as educational as it is macabre. The dark journey through fungi such as the Destroying Angel and the Funeral Bell is further enhanced by spectacular artwork created by Slovakian maestro Dávid Glomba [Ascension, Teitanblood].
    With "Scream Bloody Spore", Mycelium has formed a putrescent bridge between the worlds of death metal and mycology, beckoning with abhorrence to those who dare to cross.

    Mycelium - Scream Bloody Spore [Full Album / Death Metal] HQ
    https://youtu.be/r-QkezPBEdQ
    PECA
    PECA --- ---
    XCHAOS: Mám Mycelium komplet v ePubech a teď jej kupuju v pevné vazbě. Tohle dílo se vyplatí mít v poličce i pro další generace. ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: K tomu už nemám co dodat :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Ještě k té výslovnosti - v novém vydání jedničky, v dodatcích na konci, je jedna stránka právě k výslovnosti össeinu, gerdánštiny a fomalhiwštiny. Tak si zajdi do knihkupectví, tvař se jako zákazník, a přečti si to tam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: ještě, že si mi připomněl Zákon o přístupu k informacím (nebo jak se to jmenovalo). Zkrátka mám právo na přístup k informacím v Mycelipedii, i když si nekoupím písmeno C! Asi se dám k mediantům...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To jo, jenže podle zákona o církvích nikdo nemáme právo tomu zabránit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: to je ale Össenské mučení!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To je právě ta motivace abys dokoupil i zbytek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: ale když já tam zatím budu mít jen to C!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Přidáš si do knihovny poličku, na ni to pěkně vyrovnáš, a každé ráno si na hřbetech přečteš, že MYCELIUM. To za to přece stojí!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: nejhorší by asi začít čtvrtým dílem bez třetího. To je podle všeho smrtelné (ale to je sám o sobě spoiler). V případě hardbacku se to dá vysvětlit tím, že ve třetím díle v hardbackové podobě je životně důkežitá mycelipedie :-)

    Co ale budu dělat se samotným třetím dílem, koupeným jen kvůli mycelipedii? Budu mít nutkání dokoupit všechny. Grr, tohle je od Arga brutální obchodní strategie. Kdyby aspon hardbacky obsahovaly poukázku na audioknihy... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam