• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    Nedávno jsem narazil na zajímavý hudební počin:
    "Scream Bloody Spore" was released in 2021 by British Death Metal band Mycelium.

    The spores of MYCELIUM were dropped in the diseased Spring of 2020, and germinated throughout the period of self-isolation and lockdowns. Founded in Glasgow, Scotland, by sole member Greg Edwards [Necronoclast], Mycelium is a mould-ridden musical entity, inspired by the diversity of the fungal kingdom and taking influence from classic 90s death metal. Mycelium explores the dark side of mycology; a world of decay, parasites and poisons which form an essential part of our repulsive world.
    With the debut album "Scream Bloody Spore", Mycelium takes the listener on a forage through some of mycology's darkest inhabitants, mixing the mystique and ambience of these evanescent organisms with harsh, yet memorable, aural brutality. With lyrics rooted in science and nature, yet extending into a world of horror and death, "Scream Bloody Spore" is at times as educational as it is macabre. The dark journey through fungi such as the Destroying Angel and the Funeral Bell is further enhanced by spectacular artwork created by Slovakian maestro Dávid Glomba [Ascension, Teitanblood].
    With "Scream Bloody Spore", Mycelium has formed a putrescent bridge between the worlds of death metal and mycology, beckoning with abhorrence to those who dare to cross.

    Mycelium - Scream Bloody Spore [Full Album / Death Metal] HQ
    https://youtu.be/r-QkezPBEdQ
    PECA
    PECA --- ---
    XCHAOS: Mám Mycelium komplet v ePubech a teď jej kupuju v pevné vazbě. Tohle dílo se vyplatí mít v poličce i pro další generace. ;)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: K tomu už nemám co dodat :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Ještě k té výslovnosti - v novém vydání jedničky, v dodatcích na konci, je jedna stránka právě k výslovnosti össeinu, gerdánštiny a fomalhiwštiny. Tak si zajdi do knihkupectví, tvař se jako zákazník, a přečti si to tam.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: ještě, že si mi připomněl Zákon o přístupu k informacím (nebo jak se to jmenovalo). Zkrátka mám právo na přístup k informacím v Mycelipedii, i když si nekoupím písmeno C! Asi se dám k mediantům...
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To jo, jenže podle zákona o církvích nikdo nemáme právo tomu zabránit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: to je ale Össenské mučení!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: To je právě ta motivace abys dokoupil i zbytek.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: ale když já tam zatím budu mít jen to C!
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: Přidáš si do knihovny poličku, na ni to pěkně vyrovnáš, a každé ráno si na hřbetech přečteš, že MYCELIUM. To za to přece stojí!
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: nejhorší by asi začít čtvrtým dílem bez třetího. To je podle všeho smrtelné (ale to je sám o sobě spoiler). V případě hardbacku se to dá vysvětlit tím, že ve třetím díle v hardbackové podobě je životně důkežitá mycelipedie :-)

    Co ale budu dělat se samotným třetím dílem, koupeným jen kvůli mycelipedii? Budu mít nutkání dokoupit všechny. Grr, tohle je od Arga brutální obchodní strategie. Kdyby aspon hardbacky obsahovaly poukázku na audioknihy... :-)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Hlavně si užij tu skutečnost, že když dočteš třetí díl, bude normálně k dispozici hned čtvrtý, a pak pátý, šestý ... my, zdejší starousedlíci, jsme se museli roky grilovat ve výhni abstinenčních příznaků, než konečně přišly poslední díly.

    To ti Vilma neřekla, jaká zábava se dá s Myceliem vymyslet! Že čtenářům odměřuješ dávku. Že si počkáš, až jsou opravdu zvědaví jak to celé dopadne. Sedíš u počítače, čteš jaké spřádají teorie a jak prosí. A pak jim řekneš že už to skoro máš napsané. Napíšeš další knihu - a pak demonstrativně řekneš, že to není konec a přijdou další tři. Pak počkáš rok. Nebo dva. Můžeš si dovolit úplně cokoli. Můžeš jim říct že už to skoro bude napsané. Můžeš jim říct kolik to má slov. Můžeš jim dát přečíst jen úryvky. Stejně ti neutečou. Protože máš Mycelium.

    (jelikož jsi ještě nečetl M3, tak dodám že to byl vtip, jen jsem parafrázoval jednu pasáž z trojky. Jinak máme Vilmu všichni rádi :-))
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    GROBENIUS: Nečtu, prostě jsem jen naskočil (a zkusil vyhledat pojem “vyslovnost”)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    rekni to rovnou: je to tu semeniste spoileru! ;o))
    GROBENIUS
    GROBENIUS --- ---
    ICELANDBOY: nováček by asi neměl číst starší příspěvky (níže), ty si žádají vyšší stupeň zasvěcení...
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAVEN: mnojo...bohužel ani obsazenost mojí knihovny k tomu nepřispívá :)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: Ech, ta elektronizace ... :-)
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    KAVEN: čtu e.book verzi (takže verze 2013)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    ICELANDBOY: A jestlipak čteš nové rozšířené vydání s pevnými deskami?
    ICELANDBOY
    ICELANDBOY --- ---
    BRAMBOREENA: nováček v universu Mycelia zde :)) teď jsem v půlce druhé knihy a uff! naštěstí s tou výslovností nejsem úplně mimo .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam