• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "A protože tento dům nedává jen potravu duši, zvu vás do sakristie, jak se na Slovensku říká" (pí far.: "může se to tak říct") na občerstvení, Vlma se smíchem: "sušenky a chlebíčky*.
    Tam už bych se asi neudržel nějakého faux pas a navíc by mi to jen přece jen přišlo pokrytecky vyžírkovské, , zvláště když padlo "POSEDĚT s námi", vyrazil jsem do mikropivovaru na velmi potřebné 1--4, následován voláním "Vy taky ne! Vy taky neodcházejte!"
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    VANEK: To bude Ourabourus Morušový.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "Nechápu, jak dervišové ustojí tak divoký tinnitus". Děkování"Evě, že nás příchylila, Zuzce, že vždycky vytvoří tak krásný prostor, a hlavně Vilmě, že přišla( ... ) a že jsme tímto způsobem zpečetily své přátelství."
    Paní far. představuje historii kaple
    VANEK
    VANEK --- ---
    MU uzavírá, složité téma, přišla jsem odněkud, ze Slovenska, část rodiny ve Francii, letos jsem tam byla, napsala báseň. "I letos Atlantik zasáhl tvé srdce Obě jeho komory jsou naplněné po okraj. I přestože tvá chodidla pláčou... Ulita tvého srdce popraská," rýmuje se moře polaská. "To je moje Bretaň a můj Atlantik. Ráda bych zakončila dnešní literární sešlost básní, která se jmenuje Ourabourus" (sic, opakovaně).
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vilma "takový kontrapunkt" s Travisovým záznamem.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Báseň o smrti starého pána, po potlesku zvolá "To je větší temnota než ta nejtemnější tma! ... Já teď nechci uvádět nic, jen čekám, jestli se napojíš." Vilma listuje knihou. Paní farářka fotí, ale na FB to nedává.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Já to úplně cítím, jak kdybych tam byl! Přirovnání muže k chlebu! Vilma se zachraňuje přehláskami! Musím říct, že přímý přenos z literárního večera byl geniální nápad.
    JONY
    JONY --- ---
    Já si z téhle online reportáže odnáším to, že se tam kolega VANEK sjíždí houbami.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "Žijeme v Praze a je to náš domov. Proto jsem udělala takovou báseň ". Je volným veršem, pointa je přirovnání muže k chlebu. "Ještě jedna báseň tady o tomhle prostoru."
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Spíš tuhle trilogii:

    Vámpyr Vilma
    https://mora.hu/sorozat/vampyr-vilma
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "To je paradoxní, měla jsem teď připravenou báseň ...je věnována Paulu Gauguinovi." Druhý verš "černočerná tma", opakované apostrofování "mistře Paule" a na konci "beránku Boží".
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: hm, googlil jsem Vilma maďarský a našel jsem

    Vilma Villa Balatonmáriafürdő

    Vilma Villa Balatonmáriafürdő | Hotely.cz
    https://www.hotely.cz/vilma-villa-balatonmariafurdo
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: "Jsi druhá Vilma, kterou jsi v životě potkala, to byla taková hrozně fajn teta... Pro mě vždycky bude Vilma synonymem hrozně fajn ženské a ty jsi to zase potvrdila.Čti, čti, něco čti... a já to tam pak zas zvednu."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vousáč v publiku: Vy jste Vilma, že? Prozraďte jim, co je Vilma maďarsky. Vilma se diví a etymologizuje germánský. Pánovi ve 23 letech řekl šéf, ať vezme to Maďarsko, a on si dodnes myslel, že to znamená Jasněn. Třeba Shakespeara přepisují Vilmoš. "Mimochodem, když už jsem do to toho zabředl .. Radši si to prostudujte, je to tam hrozně časté jméno." V se zachraňuje přehláskami a babičkou Růženou.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    Zdá se že náplň večera dost skáče mezi různými tématy :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vilma odpověděla, otázce jsem moc nerozuměl. MU: "Tak šáhni do strun a..." Vilma mluví o Nechť přijde tma a chápání jako času usebrání.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Závěrečná báseň děkuje hraběti Antonínovi za to, že muzemeydnes oslavovat krásu.

    "A Vilmuš, ty zas nás teď odveď někam dál!" Vilma hovoří o tom, že SF neni eskapismus.
    "Ode mě, neznalce science fiction a mystery literatury, taková otázka se mi nabízí..."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: V 18. století název Kuckusbad, vychází z toho, že tam byly, bože, jak sa povie baňa? (Ř si představujte střídavě jako š a ž.) ... Báseň se rýmovala podobně jako skacelovska, ake nebyls tak strašně patetická. "To bylo takový jako že ántré." Další, docela procítěný výklad o Kuksu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: MU představuje svou sbírku zpředu 2 let, kterou nikde nemůžu najít (pseudonym)? s dlouhým názvem o Kuksu a jak tam chodila dělat dobrovolnici ke koním. "Já jsem člověk, který miluje historii, ale miluje ji v tom smysle (sic), že jsou to dramata lidí, kteří byli stejní jako my "
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Potlesk, "mám tam přidat trošku naděje?" MU: "Mně se to líbí, ta vajíčka, to je přece symbol naděje." Přídavek odehrávající se o něco později.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam