• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    FIFI: a kdeže sídlí ta komise? nějaký ten houbový čajíček jim naservírovat....... :-)))
    FIFI
    FIFI --- ---
    MOUNTBATTEN: hodnocení je zcela v rukách Akademie.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    MOUNTBATTEN: Demonstrace! Transparenty! Houby v čaji celé komisi! :D
    No hlavně je to záminka opatřit si nový šatičky, takže za mě cajk :D
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    FIFI: můžem tomu nějak pomoct? :-)
    Jako Bizarropolis bylo dost zklamání, teda pro mne, asi už jsem z ozubených vagín vyrostla, Němce neznám, tak... Vilma nemá konkurenci, ne? :-D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Tak... je to nová kategorie, ne? Bude pár let trvat, než se to nějak usadí. :)
    FIFI
    FIFI --- ---
    BRAMBOREENA: JAK TO, že Tě nepozvali dnes v 11 do knihovny Václava Havla?! !!!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    FIFI: Připadám si jak ta jezinka, co strčila prstíček do dveří někam, kde je opravdická literatura; ajaj, snad mě nesežerou. Můj impostor syndrom jede naplno :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Realita mě dohání fofrem :D
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Scientists have developed a 'living PC' made from mushrooms | TechSpot
    https://www.techspot.com/news/97836-scientist-have-developed-living-pc-made-mushrooms.html
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    "Houba, které svědčí alkoholové výpary, je známá nejméně od roku 1870, kdy ředitel sdružení francouzských výrobců lihovin Antonin Baudoin pozoroval šířící se "saze" na zdích destilérek ve francouzském Cognacu. Podle dnešních poznatků alkohol houbu mimo jiné vybavuje odolností vůči změnám počasí, a tedy i teplým létům v Tennessee."

    Houba rostoucí v ovzduší s alkoholem trápí lidi v okolí destilérky Jack Daniel's - Ekolist.cz
    https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/houba-rostouci-v-ovzdusi-s-alkoholem-trapi-lidi-v-okoli-destilerky-jack-daniel-s?
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    FERRYH: Nemám a nějak mi to nevadí.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    GENTIANA: ty asi nemas gastronomicko-basnickou dusi! :O))))
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    KAVEN: ...romantickou duši... a je tam neco francouzskeho a drsneho...
    Taky jsem si hned rekl - jestlipak on neni reinkarnovany Francois Villon!! ;p)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    KAVEN: já chodím do tanečního studia, které je v prvním patře budovy firmy, která provozuje hovnocucy. Příslušné vozy se skladují na přilehlém dvoře. A musím říct, že možná je to tím, že to není Bretaň, ale hovnocucy jsou cítit úplně jinak než lanýže.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BOB_GALLOWS: "hovnocuc odjíždějící z bretáňských svahů za západu slunce" - hergot, ty máš ale romantickou duši :-)
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    XCHAOS: Super je hlavně ta chuť. Podobně jako jiné buržoazní rozmary (staré víno, plesnivý ovčí sýr nebo whisky co chutná po rašelině, medikamentech a dehtovaném lanu), chuť lanýžů je dost specifická a je potřeba se tím prokousat a dát tomu čas. Já jednou dostal solidní plodnici lanýže velikosti brambory, zabalenou v zmuchlané krabičce od Marlborek, od kámoše co vařil u Pohlreicha a štípnul to v kuchyni. Tak jsem si udělal špagety Carbonara a postrouhal to poctivou porcí čerstvého černého lanýže.

    První chuťové vjemy, kdybych se měl snažit o sommelierský popis: prdy, nemytý zadek, zatuchlina s tóny smradlavé nohy, týden zapomenutá igelitka v šatně tělocviku, hovnocuc odjíždějící z bretáňských svahů za západu slunce.

    Další jídla co jsem z toho pak vařil byly naprosto skvělý a ta chuť a vůně si mě podmanila, určitě bych do toho šel znovu, mít prachů na rozhazování.

    (Pro chemiky: jedna z aromatických komponent je tohle, dvojitý thioacetal formaldehydu... https://en.wikipedia.org/wiki/2,4-Dithiapentane :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    FERRYH: pokud to stojí kolik to stojí, tak to nejspíš budou hlídat nejlepší gleewarini Církve Akkütlixovy... kažopádně gram toho sice stojí méně, než obvykle stojí drogy, ale sousto už s cenou za dávku nějaké levnější drogy srovnatelné bude...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    XCHAOS: [PALEONTOLOG @ Houbaření - galerie, recepty, lokality]
    tenhle clanek je o tomtez a je komplexnejsi ... ty HN z toho asi udelaly jen kratkej vycuc...

    PS: jako houbar jsem lanyze nikdy ani nevidel "na zivo" a ochutnal jen jednou a to jeste jen v skoro neviditelnem mnozstvi ... asi bych se nechal ukecat na nejakej tajnej lanyzovej myko-lov a pak hostinu... :)))
    KRYSHA
    KRYSHA --- ---
    HARALD: já na 7 čekám od listopadu tak snad už brzy...
    Viz KRYSHA:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam