• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    Auditko věnované sci-fi sérii Mycelium. Vesmír, psychotronika, náboženství, lidské oběti - a mimozemské houby.

    Planeta Össe. Svět po tisíce let neměnný... a po tisíce let svázaný s vesmírem. Z Össe pocházejí myceliální technologie i nadsvětelné Lodě, bez kterých by se Země neobešla. Jenže zatímco pozemská civilizace vítězně proniká do vesmíru, Össe jí stojí za zády.

    Co je to vůbec to Mycelium? Nejlépe podívat se na webové stránky projektu. Tam jsou všechny informace o knize (anotace, ukázky, ohlasy, trailer...).

    A dá se to někde opatřit? Třeba tady: Internetové knihkupectví Kosmas (odkaz vede přímo na záznam o knize). Další díly a formáty (včetně audioknihy) nejlépe přes mycelium.argenite.org/page-koupit (affiliate u Kosmasu, takže z každého nákupu dostane autorka pár desetníků navíc, a to se všem vyplatí!)

    A co Facebook? Nyx je přece lepší!!! Ale budiž, kdyby náhodou měli vášniví vyznavači Knihy tisíce tváří absťák, mohou navštívit tamní stránku autorky Mycelia alias Bramborýny – Legendy o argenitu na Facebooku nebo semeniště všeho mimozemského zla, doupě zlovolné Církve Akkütlixovy tamtéž.

    A co takhle spoilery? Lze použít tag, který schová odstavec pod bílou mlhu, pod kterou lze nahlédnout, když se text vezme do bloku nebo se na něj klikne:

    tajné odhalení
    – a díky tomu ti, kteří další díl ještě nečetli, nepřijdou o překvapení. Bílá mlha vznikne, když se použijí kódy
    <div class="spoiler"> tajné odhalení </div>

    Geekovské okénko
    Generátor slov v össeinu, který skvěle vymyslel a naprogramoval KAVEN. Církev Akkütlixova děkuje a OneHotBook se velmi těší! :)
    Tabulka a graf postupu psaní (2019–21)
    rozbalit záhlaví
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    XCHAOS: No, mně to přijde příliš povrchní, protože na spoustě postav najdu něco co bych chtěl být a nebo jsem, ale to neznamená že bych chtěl být nebo jsem všechno, co je ta postava.

    Takže třeba jako Lucas bych chtěl umět ty desítky drobných psychologických triků, kterými někoho usadí, zmanipuluje, nebo prostě dovede situaci tam, kam ji chce mít. V Aš~šádovi se mi líbí oddanost jednomu cíli, a řemeslná dokonalost v tom, co dělá. U Halessyho oceňuju vědecké kvality, erudici, a přitom schopnost podnikat překvapivě odvážné kroky jen kvůli tomu, v co věří. Fioně třeba lze jen závidět odvahu, se kterou vyrazila za sgenem, a schopnost vydržet mučení ve vlaku. Netuším jak bych v takové situaci obstál já, a doufám, že to nikdy nezjistím.

    Zároveň jsem určitě Pinky v tom, že nerad telefonuju, a radši se držím přízemních, domácích věcí. Jsem Halessy a Aš~šád v tom, že ve všem radši hledám racionálno; i když nějakou porci mystiky dokážu ocenit, stejně nakonec začnu hledat co je v tom doopravdy a jaká to má pravidla. Myslím že jsem i idealista jako Halessy, a přesvědčovat Lodě o tom, že si můžou vystávkovat lepší zacházení, je jedna z těch věcí, která by mě napadnout mohla. Stejně tak bych jako Kamëlë asi zkoušel přesvědčit larhdökavöara aby se nenechával obětovat. A dost možná bych se jako Lucas vydal Össeanům, aby to zachránilo zbytek pozemských velvyslanců. Asi by mi to trvalo déle, asi bych přitom nebyl tak nad věcí, ale myslím, že bych to nakonec udělal. I když v tom mám neférovou výhodu, protože bych si předem nedovedl představit co by mi udělali.

    BTW když šla Fiona sa sgenem, a když snášela jeho mučení, podle mě to bylo víc, než když Lucase mučili Össeani, a pak se jim chtěl dobrovolně znovu vydat. Fiona šla sa sgenem bez kapsle s jedem, takže neměla v záloze jednoduchou cestu ven. A potom do sebe dokázala sgena nepustit, i když se neměla o co opřít, neměla v hlavě tajné rady od otce, a zároveň byla pro sgena velmi lákavý terč. Lucas sice obstál v mnoha podobných situacích, ale vždycky měl v záloze nějakou podporu (psychotronický blok, kapsli s jedem, tajné informace atd.)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KAVEN: zrovna u tebe by mi zajímalo chtěl bych být - myslím si - ve skutečnosti jsem :-) měli jsme velké shody ohledně nápadů na různé prequely a postquely (ehm, sekvely...)..
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    E2E4: scifi čtu podobným tempem no... odborný texty bohužel ne :(
    Chtěla bych bejt :Lucas v počátečních dílech, myslím že jsem Lucas v posledním díle, V skutečnosti jsem Pinky v prvním díle.
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    E2E4: Chtěla bych být drsná Kamele, myslím, že jsem Fiona, ale jsem úplně obyčejná nijaká Pinky:-))))
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    E2E4: Bejvávalo, tito pyšní floutci... :-)

    Já se psychotroniky dobrovolně(?) vzdal, nebylo s tim k žití. Dobře to vysvětlil Aš~šád. Když se do toho ponoříš moc, tvoje ego bují, ale přestaneš vnímat, co je realita a co fikce. Co se reálně stalo a co si myslíš, že se stalo. Až je z tebe spíš schizofrenik, než psychotronik. A taky je tam výrazně vyšší úmrtnost.

    Není nad warghírův simple life.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    BOB_GALLOWS: podle mě jsi taky Hildebrandt, váham jestli starej nebo mladej.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Tak to je pěkné, ale u skla bych spíš čekal právě tu hladkost. Spíš se mi líbí houbová miska, co tam mají na obrázku. Zajímavé by mohly bít i nějaké krabice nebo poličky ... záleží jak pevný ten materiál nakonec je.
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    České sklářské unikum. Do mycelia foukají sklenice a vázy - CzechCrunch
    https://cc.cz/ceske-sklarske-unikum-studio-llev-nejprve-delalo-z-mycelia-stolky-nyni-do-nej-fouka-sklenice-a-vazy/?
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Chtěla bych být Lucas, myslím si, že jsem Ëltaühl, a ve skutečnosti jsem Pinky :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Čtení lvl starý fanoušek, co se c mladí naučíš...
    MASOUMEH
    MASOUMEH --- ---
    E2E4: chcela by som byť Kamëlë, myslím si, že som Ëltaühl, v skutočnosti som Pinky (ale to vieš sám najlepšie)
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    BRAMBOREENA: Ty počty nohou nějak nesedí, a aiö tam taky není. Ale jinak dobrý.
    KAVEN
    KAVEN --- ---
    E2E4: To by chtělo sestavit takový ten kvíz, jak bývá "Která jsi postava z Harryho Pottera" a podobně.
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    E2E4: Chtěl bych Aš~šád, myslim že Lucas, vsukčetnosti Sofie.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: to je teda rychločtení lvl Lenin.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Právě jsem potkal člověka, starého scifistu, který odmítá číst nedokončené cyky, tak si počkal a dal 8 dílů na posezení... za 14 dní.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    s jakou postavou z mycelia se identifikujete?

    za mě

    Kdo bych chtěl být: Lucas

    Kdo si myslím že jsem: Aöhrlemögerl

    Kdo ve skutečnosti jsem: starej Hildebrant
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Od manžela z Leonardo.ai:

    "Realistic image of a steel sculpture of eight-legged insect god. The steel sculpture is completely smooth, it stands on a circular piedestal."

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Giant bolete mushrooms pop up in a nature reserve near Naracoorte to the delight of locals - ABC News
    https://www.abc.net.au/news/2023-05-20/giant-mushrooms-limestone-coast-boletes-fungi/102355772
    SARGO
    SARGO --- ---
    XCHAOS: Hodně (vše) o oddělení össeanů od gerdánců je vysvětleno Julií Lothovou v šestém díle v kapitole Psychotronika v praxi :-D
    JAEN
    JAEN --- ---
    KASUMI: jj, prvni dil za 99, horsi jak dealeri s crackem:)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam