KAVEN: Jako je to možné vysvětlení, ale mně to tedy přijde jako vymýšlení vysvětlení, ne něco, co je v knihách dostatečně podložené, že to tak fakt má být. Jistě, něco mi asi uniklo, nebo jsem to pozapomněl, jenže spousta věcí se opakovala, rozebíralo se nitro postav, ale tohle se taky mohlo postupně odhalit z více úhlů:-(.
Vůbec třeba nevím, kde vyplynulo, že se Akkütlix rozhodl využít Morrisonovu proměnu.
Ano, víme, že Lucas mluvil s Akkütlixem a kdy, za prahem Rekeghu, ale taky s odřenýma ušima, protože s různým mlžením a nejasnostmi v dřívějších knihách to pak můžeme vnímat třeba jen jako pomýlený výklad össenského frontmana kapely s šátkem přes oči...
Vždyť někde v půlce se ještě mluvilo o Hvězdovládcích, a to tak, že jedna možnost byla, že to jsou Sgenové či Akkütlix, Hokrin apod. Protože v té době také nebylo ještě jasné, že ti bohové jsou Sgenové. Byla to jen jedna možnost. Dokonce já tedy pak dost dlouho myslel, že existuje jen jeden Sgen a Akkütlix je jen mýtus.
Přitom aspoň od Fiony to v závěru mohlo být ještě víc explicitně vysvětleno, když si řekla zrovna o ten dar, co si řekla. Už si to špatně pamatuji, ale ano, asi Lucase párkrát viděla jako Akkütlixe, ale to mi tedy nestačí.
Já to pořád vnímal tak, že Akkütlix neexistuje, je to mýtus, ale Lucas ho naplnil a začal se jím stávat.
Asi tedy mylně.
Pak mě ale fakt o to víc mrzí, že tolik pasáží z posledních knih bylo tak natažených, a na tohle nevyzbyl prostor.