KAVEN: Matně si sice vybavuji, že sám Lucas si uvědomoval, že ta deska, kterou přinesl Paul, je nastrčená, nebo možná jen vrchní program v ní? Nejsem si fakt jist, takže nevím, jestli prostě jen si nemohl přitahovat, a tedy nechat přinést, cenné předměty, a tedy pak si ji zkopírovat na základě svého inovativního způsobu, kdy míchal i oběti do svého vzdělání.
Pokud ale Akkütlix přímo má být v Lucasovi pořád, tak pak mi teď uniká, jak mu Aš sebral ten vzor desky, že si ji už nemohl vytvořit znovu...? A proč si nemohl vytvořit jinou, když už byl Akkütlix asi při plné síle?
Bohužel nejvíc se nabízelo využití Fiony. Když už dostala od Hvězdovlády takový dar, tak tam se v té fázi, kdy vidí, co udělal Aš, že zas tak moc nevyhrál, nabízelo ještě to víc poodhalit. Je vlastně v této fázi knihy nejdůvěryhodnější postavou, pokud jde o její myšlenky. Škoda. Takhle je dopátrání se pravdy přinejmenším na magisterskou práci...
KAVEN: Hm, trochu nechápu, když Lucasovi Lodě daly ten příkaz, proč ho nemohli udělat i loajálním, aby jim ten Klíč nemusel jen slibovat...
XCHAOS: Předem se omlouvám, že jsem tu Morrisonovu chorobu začal zaměňovat za proměnu, ale nemyslím, že to mám ze své hlavy, podle mě někde tomu pak už tak říkali. Že choroba je jen nepochopení, jde o proměnu, a ano, je zhoubná, když se nedokoná expozice.
Jinak dodání Akkütlixe v desce mi zapadá víc do toho, co mně utkvělo v hlavě.