SHEALA: :)
Jinak mimochodem já byla tuhle na workshopu výroby z mycelia na VŠCHT (prezentaci firmy MYCO, o které se tady v auditku už psalo). Pak jsem ho doma dopěstovala do podoby össenské hlavy. Sadba se promíchá s pilinami a moukou, ty se nasypou do formy, nechá se to růst v igeliťáku, dokud to není celé prorostlé a tvrdé, a pak se to upeče v troubě, aby se zlikvidovaly aktivní spóry. Použitá houba je Ganoderma (Lesklokorka, Reishi, taková ta chorošovitá mrcha). Varovali nás, že zapečení je nutné, jinak to udělá plodnice a spóry se vysypou všude, což člověk v bytě nechce. Já vím o spórách svoje, jedna lesklokorka se nám takhle vyprášila do motoru čerpadla a totálně ho zničila, motor ty spóry nasál a zadřel se. No nicméně níže jsou fotky mycelia ve formách z alobalu a modelíny.