• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    BRAMBOREENA:
    Nenechali přivázat šňůru, jo? To je omezování svobody projevu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, proti těmhle evangelíkům jsme nespoutaní všichni; paní kazatelka a starší se snaží ze všech sil přiblížit nám neznabohům, ale v těch řadových ovečkách to je jak v koze.

    Chtěl jsem ještě dvě věci. Jelikož jsem se dnes stravoval nepravidelně, uvítal jsem, že pak vytáhly dva talíře "chlebíčků" -- a jelikož se Češi samozřejmě upejpali a než jsem se rozhýbal, paní starší nám je donesa až pod nos. (Hladové krmiti!) Tak jsem si jeden, z půlky toastového chleba (evangelicky racionálně podélně, ne excentricky britsky úhlopříčně) s díky vzal; byla na něm šunka a okurčička, tuším i sýr, a až nečekaně neevangelicky hříšné množství másla -- ovšem v tom byla potíž: zjevně do poslední chvíle byly v lednici, takže zejména to máslo studilo do zubů, a chuť oblohy také neměla šanci rozvinout chuť a stát se něčím hříišnějším než jen bilkovinným ukojením hladu. Přátelé, kdybyste kdo kdy organizovali podobnou akci, neudělejte takovou chybu, nechte je klidně půl hodiny odpočnout v pokoji (a jeho teplotě)!

    (A abych si furt jen nedělal srandu z dobrých lidí, už jsem to zmiňoval osobně, ale nebyla příležitost tobě (prodalas něco?) ani organizátorkám: tříkrálová Rybovka bohužel už předloni tam byla moc krásná, užili jsme si to celá rodina. Ale na tu měli Lidovou muziku až z Chrástu -- a narváno, přijel i Jan Rejžek, který je jejich hlasitějším, ale pozdějším fanouškem než já. Dnes na zpěvy ať už z Taizè, nebo nového Evangelického zpěvníku, v závislosti na verzi pozvánky, jsem se necítil.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Ona je Vilma taková veselá? :D
    Každopádně je to boží reportáž, s odstupem se teprve můžu zamyslet nad tím, co jsem to tam napovídala :D Ještě jsi zapomněl zmínit, že mě nenechali přivázat prádelní šňůru na tu divnou pravoúhlou ozdobu, co tam mají nad oltářem.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Cestou do mikropivovaru nebylo lze nezaslechnout od skupinky (patrně) farníků, i když bych samozřejmě nikdy vědomě nešpehoval a rychle jsem je předešel, ale byl to hlas zezvučněný sborovou praxí a nestydící se za svou víru: "... já myslím, že to je bohémka, to je vidět už z toho, jak maluje, ona je taková nespoutaná..."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Pardon, samozřejmě ne S., mně už ten Němec zaměňuje písmenka i celá jména mezi mozkem a prsty.

    Zatím pořád výklad o antologiích, to si jistě všichni umí představit.

    "Abychom stihli ten další program, tak už pomalu..." Dotazy zdá se --- ale ano: "Kterým směrem se vydáte v tom dalším cyklu, který máte v plánu?"
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Druhá ukázka z ezokrámku. Publikum se párkrát zasmálo, i když asi spíš to s předporozuměním. Proč nemá smysl předčítat dějovější scény.
    Mod: "A to je možná můstek přejít k té antologii."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vilma odbočila k české upejpavosti a aféře Slowik. "My ze starší generace jsme vždycky byli v literatuře zvyklí na nějaký amatérismus, ale nastupuje nová."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Moderátorka: "A nezeptáme se v souvislosti s Myceliem na tu cenu, Magnesii Literu?" V. se ptá, jestli její uvedení na letáčku přesvědčilo někoho přijít; nikdo.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Nyní vysvetlovani o centru vědomí.

    Pán by se ještě zeptal: Když slyšel ukázku, připomněla mu, co mu vnuk pouštěl v autě, když chtěl vědět, co mladá generace čte (ale dál to nespecifikoval). "Tak se zeptám, pro jakého čtenáře je ta kniha určena?" (...) "A jsou tam obrázky? Je to uvnitř ilustrovaný?
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Skicář z Bretaně je VYNIKAJÍCÍ, a to jenom koukám přes rameno.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: (Moderátorka): "Já jsem si všimla, že jeden pán se hlásil." "Já jsem se chtěl zeptat, co to je mycelium?" "Vida, to jsem mohla říct na začátku."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vilma představila své "malůvky", rozvěšené na 4 prádelních šňůrách přes kličky na okna ("musíte to tu hodinu vydržet bez větrání") - část už prý na FB byla a Martin pilně fotí, i když spíš lidi. Moderátorka vyzvala Vilmu k představení Mycelia, žertování na téma náboženství (cca třetina lidí jsou myslím čtenáři, většina pak místní/farníci, SARGO je mi svědkem). Nyní ukázka na 6 stránek, "takže 12 minut", dostali jsme ještě k tomu kolovat bretaňský deníček že si můžeme prohlédnout obrázky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Vítejte u přenosu z Vilmina čtení v Milíčově kapli! Paní farářka obešla přítomné (vč. postupně a pozdě příchozích ca 30 lidí, museli odstavit poslední řadu sražených židlí) s talířkem balených sladkostí (vafle Manner mi noc připomínaly hostie, ale tyčinku Merci jsen neodmítl; barvy neumím nazpaměť, tak holt byla marcipánová), uvítala přítomné v kapli a představila ji (trochu obšírně, započavši v dobách, kdy ještě sbor sídlil úplně jinde).
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Tak jedna výstava právě běží (ta s červeným plakátkem níže), ale z krabice s obrázky skoro neubylo, čili za týden další a čtení navrch.

    Noc kostelů
    https://www.facebook.com/events/831699272347727/

    GAARQ
    GAARQ --- ---
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    BRAMBOREENA: hmm... já jdu ve čtvrtek, už jsem nahlásila v práci jednání mimo knihovnu:-))) Ale koukám do programu a není tam z přednášek nic knihovědného:-(( Tak ještě zauvažuji přijít v pátek, dík za tip!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: Na pultech jsou, na e-book se zeptám na Světě knihy, jestli se mezitím neobjeví sám od sebe (ale pokud není, může to být právě kvůli veletrhu, teď mají všichni hlavu v pejru, do víkendu nemá smysl po nich cokoliv chtít :D)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    Jak už jsem tu letmo zmiňovala, budu mít cosi jako výstavu, tak sem přesdílím, co jsem k tomu psala na FB:

    Nějak se to nedopatřením stalo, že kromě akcí literárních budu mít podíl taky na jedné výtvarné. Vernisáž naší výstavy se koná příští čtvrtek v budově školy Pod Táborem v Praze 9, kam chodím na večerní kurz. K vidění bude spousta hezkých obrázků od mých spolužáků (tedy, slušelo by se říct spíš "spolubojovníků") a obří hromada totálně úchylných obrázků ode mě. Kromě štosu akvarelů a drobnějších výtvorů olejem mám na skladě tři metrické nemrtvé Grácie (plátno metr krát metr) a další, podobně obří, olejomalbu pána s nahatým zadkem, kterému lezou ze zad ozubená kolečka. Jo, to chcete! To prostě potřebujete vidět, protože to fakt neuvidíte nikde jinde! 😃 Tak se přijďte pokochat, veřejnost v hojném počtu je vítána, víno, občerstvení a hudební vložky zajištěny. (Disclaimer: ne, já zpívat naštěstí nebudu; a ne, nebude to dlouhý 😃 )

    E2E4
    E2E4 --- ---
    ty trosky zeme jsou teda už na pultech? a bude ebook? kdy?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    BRAMBOREENA: Jo - přesně v pátek se tam chystám přesně na totéž. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam