• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BRAMBOREENAMycelium -- Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    We identified a novel biology-based solution to the in situ production of usable structures for space exploration: using fungal mycelial (myco) composites to grow structures off-planet, from habitats to furniture to tableware. As a living material it has the potential to self heal, self replicate, be bioengineered, and enhanced with materials such as metals and melanin.

    Spencer Artisats se hlásej do konkursu!
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Česká mykologická společnost sídlí přímo naproti kostelu pražského Jezulátka. náhoda? nemyslím si.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    myko jede

    Soutěž: Hravý houbový zpravodaj Myko | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/kultura/literatura/knizni-soutez-myko-kompletni-zpravodaj-ze-sveta-hub_2406241431_kro
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jé Marie Ladrová dělá ty troudníkové klobuky!

    » Čepice a objekty z choroše
    https://marieladrova.com/objekty-2/objekty-z-chorose/

    ZCR
    ZCR --- ---
    BRAMBOREENA: ale takové zlo v trojobalu, hm hm!
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    E2E4: Viděla jsem včera, jj, houby jsou zlo :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    našli v plicích hubku a pojmenovali ji Aspergillus hubkae na počest českého odborníka Víta Hubky z Mikrobiologického ústavu..

    V plicích pacienta z Íránu objevili novou houbu. Pojmenovali ji po českém vědci - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/veda-skoly-v-plicich-pacienta-z-iranu-objevili-novou-houbu-pojmenovali-ji-po-ceskem-vedci-40475810
    E2E4
    E2E4 --- ---
    Lidské k lidskému v antologii trosky země mohu doporučit, překonává vysokou laťku fanouška Mycelia. ;)
    GENTIANA
    GENTIANA --- ---
    VANEK: nova generace s novym amaterismem 😁
    E2E4
    E2E4 --- ---
    VANEK: jako přímý účastník oceňuji přesnost a smysl pro důležité detaily!
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    BRAMBOREENA:
    Nenechali přivázat šňůru, jo? To je omezování svobody projevu...
    VANEK
    VANEK --- ---
    BRAMBOREENA: Hele, proti těmhle evangelíkům jsme nespoutaní všichni; paní kazatelka a starší se snaží ze všech sil přiblížit nám neznabohům, ale v těch řadových ovečkách to je jak v koze.

    Chtěl jsem ještě dvě věci. Jelikož jsem se dnes stravoval nepravidelně, uvítal jsem, že pak vytáhly dva talíře "chlebíčků" -- a jelikož se Češi samozřejmě upejpali a než jsem se rozhýbal, paní starší nám je donesa až pod nos. (Hladové krmiti!) Tak jsem si jeden, z půlky toastového chleba (evangelicky racionálně podélně, ne excentricky britsky úhlopříčně) s díky vzal; byla na něm šunka a okurčička, tuším i sýr, a až nečekaně neevangelicky hříšné množství másla -- ovšem v tom byla potíž: zjevně do poslední chvíle byly v lednici, takže zejména to máslo studilo do zubů, a chuť oblohy také neměla šanci rozvinout chuť a stát se něčím hříišnějším než jen bilkovinným ukojením hladu. Přátelé, kdybyste kdo kdy organizovali podobnou akci, neudělejte takovou chybu, nechte je klidně půl hodiny odpočnout v pokoji (a jeho teplotě)!

    (A abych si furt jen nedělal srandu z dobrých lidí, už jsem to zmiňoval osobně, ale nebyla příležitost tobě (prodalas něco?) ani organizátorkám: tříkrálová Rybovka bohužel už předloni tam byla moc krásná, užili jsme si to celá rodina. Ale na tu měli Lidovou muziku až z Chrástu -- a narváno, přijel i Jan Rejžek, který je jejich hlasitějším, ale pozdějším fanouškem než já. Dnes na zpěvy ať už z Taizè, nebo nového Evangelického zpěvníku, v závislosti na verzi pozvánky, jsem se necítil.)
    BRAMBOREENA
    BRAMBOREENA --- ---
    VANEK: Ona je Vilma taková veselá? :D
    Každopádně je to boží reportáž, s odstupem se teprve můžu zamyslet nad tím, co jsem to tam napovídala :D Ještě jsi zapomněl zmínit, že mě nenechali přivázat prádelní šňůru na tu divnou pravoúhlou ozdobu, co tam mají nad oltářem.
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Cestou do mikropivovaru nebylo lze nezaslechnout od skupinky (patrně) farníků, i když bych samozřejmě nikdy vědomě nešpehoval a rychle jsem je předešel, ale byl to hlas zezvučněný sborovou praxí a nestydící se za svou víru: "... já myslím, že to je bohémka, to je vidět už z toho, jak maluje, ona je taková nespoutaná..."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Pardon, samozřejmě ne S., mně už ten Němec zaměňuje písmenka i celá jména mezi mozkem a prsty.

    Zatím pořád výklad o antologiích, to si jistě všichni umí představit.

    "Abychom stihli ten další program, tak už pomalu..." Dotazy zdá se --- ale ano: "Kterým směrem se vydáte v tom dalším cyklu, který máte v plánu?"
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Druhá ukázka z ezokrámku. Publikum se párkrát zasmálo, i když asi spíš to s předporozuměním. Proč nemá smysl předčítat dějovější scény.
    Mod: "A to je možná můstek přejít k té antologii."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Vilma odbočila k české upejpavosti a aféře Slowik. "My ze starší generace jsme vždycky byli v literatuře zvyklí na nějaký amatérismus, ale nastupuje nová."
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: Moderátorka: "A nezeptáme se v souvislosti s Myceliem na tu cenu, Magnesii Literu?" V. se ptá, jestli její uvedení na letáčku přesvědčilo někoho přijít; nikdo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam